Σάββατο 9 Μαΐου 2015

H πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου 9 και 10 Μαίου 2015 στην Πάτρα

H πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου 9 και 10 Μαίου 2015 στην Πάτρα Τι αξίζει να δείτε και να απολαύσετε στο θέατρο, την ζωγραφική και τη μουσική

Τι αξίζει να δείτε και να απολαύσετε

Ξεκινώντας με θέατρο, στο Πάνθεον της Δημητρίου Γούναρη και Κανακάρη, παίζεται η παιδική παράσταση «Πινόκιο» από την Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι γνωστοί ηθοποιοί Ζανό Ντάνιας αλλά και η Καίτη Φίνου στον ρόλο της αλεπούς.
Το Σάββατο 9/5/2015 το έργο θα παιχθεί στις 18.00 και στις 20.00 και την Κυριακή 10/5//2015 στις 12 το μεσημέρι και στις 18.30 το απόγευμα. Προπώληση εισιτηρίων - τα 2 άτομα 15 ευρώ. Γενική Είσοδος: 9 ευρώ. Το τηλ. του θεάτρου Πάνθεον είναι το 2610-325778.
Στο Λιθογραφείον στην Μαιζώνος 172β και Τριών Ναυάρχων, το Σάββατο 9/5 και την Κυριακή 10/5 στις 21.30 θα παιχθεί η παράσταση «Μεγάλοι Δρόμοι» που βασίζεται σε διηγήματα της ηθοποιού και συγγραφέως Λένας Κιτσοπούλου σε σκηνοθεσία της Ειρήνης Φαναριώτη. Παίζουν η Μυρτώ Γράψα, ο Άρης Λάσκος και η Ειρήνη Φαναριώτη. Γενική είσοδος 12 ευρώ ενώ το μειωμένο κοστίζει 8 ευρώ.
Στο Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, το σαββατοκύριακο 9 και 10/5 οι λάτρεις της stand up comedy θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την «Comedy for the Masses», στις 21.00, με τους Μaliatsis, Mikeius και Jeremy. Τα εισιτήρια στην προπώληση κοστίζουν 8 ευρώ και στο ταμείο 10 ευρώ.
Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα των Ροιτίκων παρουσιάζει το σαββατοκύριακο στις 21.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στο Σταυροπούλειο πνευματικό κέντρο στα Βραχνέικα την ξεκαρδιστική κωμωδία των Ρέππα - Παπαθανασίου "Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα".
Την Κυριακή 10 Μαίου 2015 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας προσκαλεί τους μικρούς της φίλους μαζί με τις μαμάδες τους για να γιορτάσουν παρέα την Γιορτή της Μητέρας στον χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας. Στην όμορφη αυτή εκπαιδευτική δράση τα παιδιά θα ανακαλύψουν την Μαρκία Μάξιμα και την μητέρα της Παβία ενώ κατόπιν θα δημιουργήσουν ένα μικρό δώρο αφιερωμένο στη μαμά τους. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών. Θα λάβει χώρα από τις 11 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι.
Ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Ιρλανδό συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ πραγματοποιείται από την Πέμπτη 7/5 στις «Γραμμές Τέχνης» στην οδό Μαιζώνος 271 και το Σάββατο 9/5 είναι η τελευταία μέρα και περιλαμβάνει ένα χορευτικό σόλο αλλά και την προβολή του Ντοκιμαντέρ “Samuel Beckett – As the story was told”, δεύτερο μέρος. Για περισσότερες πληροφορίες τηλ, το 6906 569578.
Στο Αντίμετρο στην οδό Φαβιέρου 5 και Αγ. Διονυσίου προλάβετε την χαριτωμένη παιδική παράσταση «Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής» σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Ντάβαρη που παίζεται το Σάββατο στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή στις 11.30 το πρωί. Γενική είσοδος – 6 ευρώ.
Στην γκαλερί Cube, στην οδό Μιαούλη, παρουσιάζεται η έκθεση του εικαστικού Γιώργου Παπακαρμέζη με τίτλο «Under/Stand/Atlas» και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 23 Μαΐου 2015.
Στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 η υπεύθυνη του χώρου, εικαστική δημιουργός Όλγα Νικολοπούλου παρουσιάζει από την παραμονή της Πρωτομαγιάς έργα της, της τελευταίας διετίας, κυρίως ακρυλικά, ακουαρέλες και λάδια. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 16 Μαΐου 2015.
Στην Δημοτική Πινακοθήκη στην οδό Μαιζώνος οι φιλότεχνοι και όχι μόνο αξίζει να επισκεφθούν την έκθεση «Φωτογραφικό Πρακτορείο Δ. Α. Χαρισιάδη» που γίνεται από το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με την Φωτογραφική λέσχη Πάτρας Ηδύφως και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Διάρκεια έως τις 23 Μαίου 2015.
Στην γκαλερί Παλίσσανδρος ξεκίνησε μία ομαδική έκθεση με έργα από 9 κεραμίστες που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Μαίου 2015.
Για τους λάτρεις της νυχτερινής διασκέδασης αυτό το Σάββατο στα μέρη μας θα βρεθεί ο αγαπητός λαικός τραγουδιστής και coach και κριτής του δημοφιλούς τραγουδιστικού σώου Τhe Voice στο κανάλι του ΑΝΤ1 Αντώνης Ρέμος. Ο Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης με την εικοσάχρονη κοντά πορεία στο τραγούδι αναμένεται να ξεσηκώσει τους Πατρινούς με το κέφι, την γοητευτική σκηνική παρουσία του και φυσικά τα τραγούδια του όπως "Τα Σάββατα", "Μην ξαναρθείς", 'Μπορεί να βγω", "Τι ήμουν για σένα" και τόσα άλλα.
Εμφανίζεται το βράδυ του Σαββάτου 9/5/2015 στο Ακρωτήρι στο Ρίο και η είσοδος κοστίζει 15 ευρώ με 2 ποτά, στο μπαρ.
Ακόμα το Σάββατο 9 Μαΐου 2015, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η 3η κατά σειρά συναυλία του Ωδείου της Πολυφωνικής Χορωδίας (Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος, Διοικητική Διεύθυνση: Έφη Καββαδία- Ζέρβα).
Η συναυλία θα περιλαμβάνει οργανική μουσική που θα παρουσιάσουν σπουδαστές του Ωδείου στην αίθουσα συναυλιών «Τόλης Νομικός» του Μουσικού ομίλου.
Το Σάββατο 9/5 στις 21.00 στο πλαίσιο του Μουσικού Μαίου 2015 του Ωδείου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πατρών στην οδό Ρ. Φεραίου και Γκότση θα δοθεί ένα ρεσιτάλ της Εlizabeth Schaefer και του Σπύρου Κουτσουβέλη στην βιόλα και το πιάνο αντίστοιχα.
Τέλος στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία στην οδό Γεροκωστοπούλου 31 στην Πάτρα μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Μαίου 2015 θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Πάνου Τσερόλα «Ο Προιστορικός ζωγράφος (και ένα τερατάκι)» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.
Ακόμα ο Σύλλογος Κρητών Πάτρας "Ο Ψηλορείτης" διοργανώνει αυτό το Σάββατο 9/5 στις 22.30 κρητικό γλέντι στην Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο με καλεσμένο τον λυράρη και τραγουδιστή Κωστή Σαριδάκη.
Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ
Από τοαφιέρωμα στον Μπέκετ στις "Γραμμές Τέχνης".
TheBest