Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Πάτρα: Το πάρκο που έγινε αμέσως στέκι- Στην σκιά των ευκαλύπτων και δίπλα από τη θάλασσα

Πάτρα: Το πάρκο που έγινε αμέσως στέκι- Στην σκιά των ευκαλύπτων και δίπλα από τη θάλασσα  Για όσους θέλουν να απολαύσουν την θαλάσσια ζώνη μιας πόλης βουτηγμένης στη θάλασσα, αλλά απομονωμένης από αυτή στην αστική "καρδιά" της

Για όσους θέλουν να απολαύσουν την θαλάσσια ζώνη μιας πόλης βουτηγμένης στη θάλασσα, αλλά απομονωμένης από αυτή στην αστική "καρδιά" της

Σε ...επιδημία τείνει να εξελιχθεί το τζόκινγκ και το ποδήλατο στην Πάτρα, η μόνη δωρεάν εκτόνωση μαζί με τους μεγάλους περιπάτους και ολίγον ψάρεμα. Κάτι οι γιατροί για τις μεγαλύτερες ηλικίες, κάτι η μόδα για τις μικρότερες, κάτι η γενικότερη οικονομική ένδεια και ξαφνικά η Πάτρα έγινε πόλη για ρεμβασμό και εισπνοές... καθαρής ζωής. Εισπνοές, που αν λαμβάνονται και δίπλα στη θάλασσα, τότε τροφοδοτούν με νέα κύτταρα μια καθόλα δύσκολη καθημερινότητα.
Κάπως έτσι τα πάρκα, έγιναν περισσότερο περιζήτητα από τα πολυσύχναστα μπαρ και τα καφέ και κάπως έτσι, Δήμος και ΟΛΠΑ, είπαν να αφήσουν κατά μέρος τους διαξιφισμούς για την πατρότητα του χώρου του θαλασσίου μετώπου και να συνεργαστούν ανοίγοντας ένα παράθυρο για τους πολίτες σε έναν χώρο που εκετείνεται από το Φάρο έως την Ελευθερίου Βενιζέλου για όσους θέλουν να απολαύσουν την θαλάσσια ζώνη μιας πόλης βουτηγμένης στη θάλασσα, αλλά απομονωμένης από αυτή στην αστική "καρδιά" της.
Το κομμάτι αυτό του πάρκου που παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες στους Πατρινούς, έγινε αμέσως το νέο στέκι όσων θέλουν να κάνουν ποδήλατο, τζόκινγκ αλλά και την βόλτα τους σε ένα σκηνικό στην σκιά των ευκαλύπτων και δίπλα στην θάλασσα, σε ένα ελεύθερο πάρκο που δεν ήθελε τελικά πολλά πράγματα για να περάσει από την εγκατάλειψη στην αναψυχή.
Πάτρα: Το πάρκο που έγινε αμέσως στέκι- Στην σκιά των ευκαλύπτων και δίπλα από τη θάλασσα  Για όσους θέλουν να απολαύσουν την θαλάσσια ζώνη μιας πόλης βουτηγμένης στη θάλασσα, αλλά απομονωμένης από αυτή στην αστική "καρδιά" της
Ο φωτισμός του χώρου, έκανε την περιοχή περιζήτητη για όσους αθλούνται τις βραδινές ώρες μετά τη δουλειά και θέλουν ρομαντισμό και ασφάλεια, ενώ η δυνατότητα εύκολης στάθμευσης στο πάρκινγκ Καλεντζώτη ανεβάζει πολύ τις...μετοχές του. Στο πάρκο έχουν δημιουργηθεί μονοπάτια και έχουν τοποθετηθεί παγκάκια. Απλά πράγματα δηλαδή από αυτά που αποτελούν ωστόσο ζητούμενα επί χρόνια σε μια πόλη που νοσεί από το ...ελληνικό διαμόνιο.
Εντός του πάρκου και ο ποδηλατόδρομος, για την ολοκλήρωση του οποίου χρειάζονται και επιπλέον πινελιές.
Οι εργασίες ανάπλασης και μετατροπής σε πάρκο του χώρου αφορούσαν επίσης στην απομάκρυνση μπαζών, τον καθαρισμό από την πυκνή βλάστηση και την οριοθέτηση με ρύθρα των χώρων που διαμορφώθηκαν.
Τα φωτιστικά τοποθετήθηκαν από τον Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ με την συνδρομή τριών επιχειρήσεων-χρηστών (Ι. Κοντοθεόδωρος & Σία ΑΕ, Μύλοι Κεπενού ΑΕ και Γ. ΤΕΛΩΝΗΣ – FERRY CENTER). Η ηλεκτροδότηση έγινε από τον Δήμο Πατρέων.
Ο κ. Πλατυκώστας τόνισε ότι όλες οι ενέργειες και ο σχεδιασμός προέκυψαν από προτάσεις ομάδων πολιτών, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης του Οργανισμού. Από την άλλη ο Δήμος επισημαίνει ότι το πάρκο, ανήκει σε αυτόν στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου και αποδίδεται στους πολίτες. Κάποιοι καυτηρίασαν την συμμαχία για την κατασκευή του, υπονοώντας ότι η συνεργασία Δήμου με ΟΛΠΑ, θολώνει το πλαίσιο της διεκδίκησης του θαλασσίου μετώπου.
Η ουσία πάντως είναι ότι οι πολίτες έχουν έναν χώρο να τον χαίρονται. Μέχρι να λυθεί και αν...το θέμα της πατρότητάς του.
Δείτε τις φωτογραφίες του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.
TheBest