Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα  Την παραμονή του Αγίου Πνεύματος, το απόγευμα και ανήμερα θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Την παραμονή του Αγίου Πνεύματος, το απόγευμα και ανήμερα θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Πολλοί ιεροί ναοί της περιοχής της Πάτρας εορτάζουν το τριήμερο της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος. Επίκεντρο του εορτασμού όπως κάθε χρόνο θα αποτελέσουν ο ναός της Αγίας Τριάδας στα Ζαρουχλέικα αλλά και ο ναός κοντά στην πλατεία Βουδ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, το πρωί της Κυριακής 31 Μαίου 2015 θα τελεστεί  Θεία λειτουργία καθώς και η λεγόμενη «Γονατιστή» ακολουθία (εσπερινός της γονυκλισίας). Στην πρωινή Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Χριστόφορος Μυτιλήνης που θα κηρύξει και τον Θείο λόγο.
Το απόγευμα της Κυριακής στις 19.00 με 21.00 στον πανηγυρικό εσπερινό θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ.κ. Χρύσανθος ο οποίος και θα μιλήσει σχετικά με την μεγάλη γιορτή του Αγίου Πνεύματος. Το βράδυ της Κυριακής στην ιερά αγρυπνία, θα βρίσκεται στο ναό της Αγίας Τριάδας, στην πλ. Βουδ, ο αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών Αρτέμιος Αργυρόπουλος.
Ανήμερα της εορτής του Αγ. Πνεύματος, την Δευτέρα 1η Ιουνίου, στην αρχιερατική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος Κρνίτσης, Βοηθός Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρύσανθος, ο οποίος θα παραστεί και το απόγευμα της Δευτέρας στον ίδιο ναό, στον εσπερινό και την λιτανεία που θα γίνει στους γύρω δρόμους. Ο εσπερινός την Δευτέρα θα ξεκινήσει στις 18.30 το απόγευμα.
TheBest