Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Πάτρα ή Αίγιο;

Πάτρα ή Αίγιο;
Ποια πόλη κερδίζει στα "σημεία";
Κάποιοι έχουν ζήσει και στις δύο μεγάλες πόλεις της Αχαΐας!
Κάποιοι μόνο σε μία και έχουν περάσει ως επισκέπτες από την άλλη…
Αιγιώτες δουλεύουν στην Πάτρα και Πατρινοί στο Αίγιο…
Πάτρα ή Αίγιο; Ποια πόλη κερδίζει στην διασκέδαση και ποια στα σημεία;
Μεγάλο το δίλημμα στο οποίο εστιάζουμε αυτή τη φορά!

Πάτρα ή Αίγιο;

Γιατί να πάτε... Πάτρα!

Για μπάνιο: Στην παραλία Δημορηγόπουλου, Αγίου Βασιλείου , Ψαθόπυργου και Παναγουπούλας που είναι πολύ κοντά. Στην Παναγοπούλα συναντά κανείς μικρές ακρογιαλιές ενώ έχει την δυνατότητα να λειτουργεί σχολή κατάδυσης. Ο βυθός του σας περιμένει.
Για να δείτε: Παραστάσεις στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο και να ακούσετε καλλιτέχνες σε συναυλίες τους, στο Κάστρο. Για να δείτε την οινοποιεία Αχάια Κλάους και να δοκιμάσετε την ξακουστή Μαυροφάφνη.
Για να περπατήσετε: Την Άνω Πόλη με τις γραφικές συνοικίες και τον πεζόδρομο της Ηφαίστου με τα πολλά μαγαζιά!

Για να φωτογραφίσετε: Το ηλιοβασίλεμα από την Μαρίνα της Πάτρας ή την πόλη από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου.
Γιατί είναι κοντά: Η Κάτω Αχαΐα με την μεγάλη αμμώδη οργανωμένη παραλία η οποία είναι γεμάτη με καφέ-μπαρ. Η Καλόγρια που φημίζεται σε όλη την Ελλάδα και το δάσος της Στροφυλιάς!
Για βόλτα: Μέσω της Γέφυρας ή των πλοίων στην όμορφη και γραφική Ναύπακτο στο «πιτς φυτίλι»!
Για διασκέδαση: Στο Ρίο με τα πολλά καφέ και clubs που κάνουν parties μεσημέρι και βράδυ. Ικανοποιεί διαφορετικά γούστα και ηλικίες.
Για φαγητό: Στην παραλία του Δημορηγόπουλου και τα Βραχναίκα που είναι η εξοχή της Πάτρας. Ωραίες ταβέρνες και ψησταριές πάνω στην θάλασσα!
Εxtra: H Πάτρα έχει πολύ κόσμο και φοιτητές που ακόμα και το καλοκαίρι δεν φεύγουν από την πόλη εύκολα παρά μόνο για ολιγοήμερες διακοπές (ποιος γυρνάει Αθήνα;). Με τόσο κόσμο θα γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, θα φλερτάρεις, θα ανταλλάξεις μουσικά γούστα (μουσική πόλη άλλωστε) και έχεις και 56 λόγους που γουστάρεις να είσαι Πατρινός!

Πάτρα ή Αίγιο;

Γιατί να πάτε... Αίγιο

Για να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά στις ακρογιαλιές: Στην Πούντα με τα τεράστια άσπρα βότσαλα. Στη Ροδοδάφνη, Σελιανίτικα και Λόγγος με το ψιλό βότσαλο που το καλοκαίρι είναι για τις μεγάλες παρέες.
Για να δείτε: Την κατάφυτη πλατεία Υψηλών Αλωνίων ή το πάρκο με την όμορφη λιμνούλα που συνθέτει ένα από τα πιο γραφικά σημεία του Αιγίου με θέα στον Κορινθιακό.
Για να περπατήσετε: Τα 172 πέτρινα σκαλοπάτια του Φιλοποίμενος που ξεκινούν από την παραλία στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού.
Για να φωτογραφίσετε: Τον υδροβιότοπο της Αλυκής που μπορεί να είναι μια μικρή λιμνοθάλασσα αλλά είναι από τις πιο αξιόλογες της χώρας.
Γιατί είναι κοντά: Η Ακράτα και το γραφικό Διακοφτό.
Για την βόλτα: Με το αυτοκίνητο Φτέρη – Πλατανιώτισσα. Με ατελείωτα ζιγκ-ζαγκ να χαράσσουν τα βουνά και όμορφα ορεινά χωριά, όπως το Πυργάκι, η Φτέρη, με τρεχούμενα νερά και θέα σε όλο τον Κορινθιακό, και η Πλατανιώτισσα με το εκκλησάκι της Παναγίας φωλιασμένο στον κορμό ενός τεράστιου πλατάνου!
Για διασκέδαση: Στον Λόγγο με τα ωραία beachbarπου διαδέχονται το ένα το άλλο και μπορείς να πας σε όλα με τα πόδια.
Για φαγητό: Ψάρι στα Σελιανίτικα ή στην Άκολη.
Extra: Kαλοί άνθρωποι που σχεδόν γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους και που αν βγεις στο δρόμο θα πεις πολλές «καλημέρες». Όπως λένε Αιγιάρα for ever!

Πάτρα ή Αίγιο;
Αποφασίστε μόνοι σας!
patrasevents