Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Αυτός είναι ο διεστραμμένος ναυαγοσώστης που βιντεοσκοπούσε τα παιδιά όταν άλλαζαν! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

89d19f1c8fPATRATORA
Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από τη σύλληψη παιδόφιλου πρώην ναυαγοσώστη στη Βουλιαγμένη, ο οποίος βιντεοσκοπούσε αγόρια και κορίτσια όταν άλλαζαν μαγιό.
Ο 48χρονος Ιωάννης Δούρος του Νικολάου φέρεται να παρακολουθούσε τα παιδιά με κιάλια όπου είχε ενσωματώσει κάμερα για να τα βιντεοσκοπεί την ώρα που κολυμπούσαν και όταν άλλαζαν μαγιό.
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του και τις φωτογραφίες του κατόπιν εισαγγελικής εντολής.
Παρατίθεται το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 49χρονου ημεδαπού ο οποίος συνελήφθη, χθες (22-5-2015) το απόγευμα στη Βουλιαγμένη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Ειδικότερα, το πρωί της 22-5-2015 ενημερώθηκε η ανωτέρω υπηρεσία ότι, από το προσωπικό ασφαλείας πλαζ της Βουλιαγμένης είχε βρεθεί, σε χώρο της πλαζ σακίδιο, εντός του οποίου υπήρχαν, μεταξύ άλλων αντικειμένων, ένα ζευγάρι κιάλια με ενσωματωμένη οθόνη και κάμερα εγγραφής καθώς και μια κάμερα χειρός, που όπως διαπιστώθηκε από πρόχειρο έλεγχο είχε αποθηκευμένο υλικό με ανήλικα.
Από τον έλεγχο στο αρχειακό υλικό της βιντεοκάμερας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθώς και φωτογραφίες με γυμνά παιδιά στην παραλία.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του ιδιοκτήτη του σακιδίου ο οποίος και συνελήφθη το απόγευμα της ιδίας ημέρας.
Στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και 165 ψηφιακοί δίσκοι με αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας και τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.
Τα κατασχεθέντα, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:
ΔΟΥΡΟ Ιωάννη του Νικολάου και της Βασιλικής που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μηνός (23-5-2015 έως 23-6-2015), σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
patratora