Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Πάτρα: To Σαββατοκύριακο στα Υψηλά Αλώνια έχει... τουρνουά μπάσκετ!

Πάτρα: To Σαββατοκύριακο στα Υψηλά Αλώνια έχει... τουρνουά μπάσκετ!
Όλες οι λεπτομέρειες για το τουρνουά που διοργανώνει ο Δήμος
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων Ανδρέας Αθανασόπουλος και ο Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, μαζί με όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ της περιοχής και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) Δημήτρη Ρόζη, για την διοργάνωση της ετήσιας αθλητικής εκδήλωσης «Νέοι Δρόμοι στα Τρίποντα – τουρνουά μπάσκετ 3χ3», που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, από τις 8.30 το πρωί, μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Στο τουρνουά μπορούν να λάβουν μέρος τα παιδιά από 8 έως 18 ετών με την ομάδα του σχολείου, του σωματείου ή απλά με την ομάδα της παρέας τους. 
Πάτρα: To Σαββατοκύριακο στα Υψηλά Αλώνια έχει... τουρνουά μπάσκετ!
Ο κ. Αθανασόπουλος, κάλεσε «όλο το λαό και κυρίως τα παιδιά και τους νέους από 8 έως 18 ετών, που δεν συμμετέχουν σε κανένα σωματείο, να έρθουν –όπως είπε- και να αθληθούν παίζοντας. Να μην διστάσουν και να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα τουρνουά που δεν έχει την πίεση του προπονητή, των κριτών και του χρόνου, σε ένα τουρνουά, που μπορούν να εκφραστούν και να παίξουν ελεύθερα. Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά –συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος- και θέλουμε να κάνουμε πολλά, σε συνεργασία με τους αθλητικούς φορείς της πόλης μας. Είμαστε όμως προσεκτικοί στα βήματά μας, γιατί μας ενδιαφέρει η αποτελεσματικότητα και γι αυτό δεν διστάζουμε να κάνουμε και την αυτοκριτική μας». 
Ο κ. Πετρόπουλος από την πλευρά του τόνισε:
«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας μεστής αγωνιστικής περιόδου, με τον Απόλλωνα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, την ιστορική άνοδο του Προμηθέα στην Α2 Εθνική,, την επάνοδο του Έσπερου στην Β’ Εθνική, αλλά και τον Γλαύκο, που κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. 
Η στήριξη με κάθε τρόπο του ερασιτεχνικού σωματειακού αθλητισμού είναι μέσα στις προτεραιότητες μας, αλλά για εμάς δικαίωμα στον αθλητισμό και τη δημιουργική χαρά που προσφέρει το αθλητικό παιγνίδι δεν έχουν μόνο τα παιδιά που προίκισε η φύση με ιδιαίτερο ταλέντο, αλλά όλα τα παιδιά μας.
Οι σπουδαίες αθλητικές επιδόσεις συνιστούν κατορθώματα ανθρώπινα με πολιτιστική σημασία, που όλοι θαυμάζουμε και απολαμβάνουμε σαν θέαμα, αλλά η κοινωνική, παιδαγωγική, βιολογική και ηθική αξία του Αθλητισμού για τα παιδιά αλλά και το λαό γενικότερα, είναι πολύ ευρύτερη από όλα τα ρεκόρ.
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο αθλητισμός έχει υποστεί μετάλλαξη από την εμπορευματοποίηση και την επαγγελματικοποίηση και έχει εκτραπεί από τους εγγενείς  αυθεντικούς  στόχους του.
Η εμπορευματοποίηση αποκλείει μεγάλα κοινωνικά στρώματα από τη συστηματική ενασχόληση και τα μετατρέπει σε πελάτες-θεατές και η επαγγελματικοποίηση σαν μέγγενη συμπιέζει τη χαρά του παιγνιδιού καταστέλλοντας τα πιο αγνά ανθρώπινα συναισθήματα και κοινωνικές αξίες όπως η φιλία, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, ευνοώντας τον εγωκεντρισμό, τον ανταγωνισμό, την αντιπαλότητα και ορισμένες φορές τα πιο καταστροφικά συναισθήματα. 
Θέλουμε λοιπόν σαν Δήμος να δώσουμε ευκαιρίες συστηματικής άθλησης και αθλητικής ψυχαγωγίας σε όλα τα παιδιά και τους συμπολίτες που για όλους αυτούς τους λόγους τα στερούνται.

Πάτρα: To Σαββατοκύριακο στα Υψηλά Αλώνια έχει... τουρνουά μπάσκετ!
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας μας  εντάσσεται και η εκδήλωση «Νέοι Δρόμοι στα Τρίποντα» που συνδιοργανώνουμε με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και την Ένωση Σωματείων καλαθοσφαίρισης Αχαΐας-Ηλείας (ΕΣΚΑΗ) και είναι ένα μεγάλο ανοικτό τουρνουά μπάσκετ 3 Χ 3 για αγόρια και κορίτσια από 8 μέχρι 18 χρονών σε εννέα ηλικιακές κατηγορίες. 
Η Δημοτική Αρχή έριξε μεγάλο βάρος σε αυτό τον τομέα από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της και μέσα σε λίγους μόνο μήνες έχει στηρίξει, έχει συνδιοργανώσει και έχει θέσει υπό την αιγίδα της δεκάδες παρόμοιες εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμού των πιο διαφορετικών αθλημάτων, από το ποδόσφαιρο μέχρι τον υγρό στίβο, την πυγμαχία και άλλα δυναμικά αθλήματα και το κυριότερο έχει θέσει ένα πλαίσιο το οποίο εξασφαλίζει πολύ χαμηλό και τις περισσότερες φορές μηδενικό κόστος συμμετοχής.
Έχουμε προγραμματίσει σε συνεργασία με φορείς της πόλης και άλλες παρόμοιες αθλητικές εκδηλώσεις μέχρι το καλοκαίρι, ενώ από τώρα καταρτίζεται και το πρόγραμμα της περιόδου 2015-16». 
Πληροφορίες και δελτία συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από το Κεντρικό Δημαρχείο Πατρών (Μαιζώνος 108, τηλ. 2613 610319), το Τμήμα Άθλησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Πατρέων (Παμπελοποννησιακό Στάδιο, τηλ. 2610 313404), την Δημοτική Κοινότητα Ρίου (Αθηνών 6, τηλ. 2613 602600), καθώς και ηλεκτρονικά στο site της Ε.Ο.Κ. www.basket.gr.
Η ημερομηνία λήξης συμμετοχών ορίζεται αύριο, 15 Μαΐου 2015. 

Πάτρα: To Σαββατοκύριακο στα Υψηλά Αλώνια έχει... τουρνουά μπάσκετ!
patrasevents