Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΑΧΑΪΑ: Επεσε από γέφυρα ενώ κατέβαινε τον Βουραϊκό - Τραυματίστηκε νεαρή - Δείτε την διάσωση της (ΦΩΤΟ)

Στις 10/05/2015 ημέρα Κυριακή έλαβε μέρος στην Περιοχή του Βουραικού Ποταμού η 35η Πανελλήνια κατάβαση, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύλλογο Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης - Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων την οποία για ακόμη μία φορά κάλυψε το παράρτημα Αχαΐας της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με την συμμέτοχή 20 Διασώστων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, εκτός των άλλων περιστατικών που αφορούσαν εκδορές και θλάσεις πεζοπόρων και αντιμετωπίστηκαν από την ΕΟΔ, ελήφθή η πληροφορία για πτώση πεζοπόρου γυναίκας από ύψος 15 μέτρων.

Άμεσα κινητοποιηθήκαν τα μέλη της Ε.Ο.Δ. όπου βρίσκονταν στην περιοχή και ξεκίνησαν τις διαδικασίες παροχής Α' Βοηθειών, ακινητοποίησης και ανέλκυσης του τραυματία.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης από την αρχή του περιστατικού ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, την Π.Υ. Αιγίου καθώς και τον ΟΣΕ ώστε να σταματήσει η διέλευση του Οδοντωτού και να συνδράμει στην διακομιδή του τραυματία.

Διασώστες του Τμήματος Α' Βοηθειών της ΕΟΔ κατά την προσέλευση τους στο σημείο του συμβάντος παρείχαν τις Α' Βοήθειες στον τραυματία ενώ ταυτόχρονα το Τμήμα της Ορεινής Διάσωσης είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες που απαιτούνταν για την ασφαλή ανέλκυση του.

Στην συνέχεια έφθασε στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, η οποία συνέδραμε στην μεταφορά στο σημείο όπου βρισκόταν το Τμήμα Ορεινής Διάσωσης για την ανέλκυση του τραυματία στην ορθοπλαγιά.

Κατόπιν η 27χρονη μεταφέρθηκε με τρένο του οδοντωτού όπου βρισκόταν στο σημείο για αυτό τον σκοπό, συνοδεία Διασωστών της ΕΟΔ , του ΕΚΑΒ, της Π.Υ. Αιγίου καθώς και Γιατρού η οποία βρισκόταν στην περιοχή, έως το Διακοπτό όπου και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ.


Το παράρτημα Αχαΐας της ΕΟΔ θέλει να εκφράσει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στην νεαρή κοπέλα καθώς επίσης και να ευχαριστήσει την Π.Υ Αιγίου και τον Διοικητή της κ. Λελεκάκη Ιωάννη, τους Διασώστες του ΕΚΑΒ και το προσωπικό του ΟΣΕ για την άψογη συνεργασία τους, όπως επίσης και τους πεζοπόρους για την διευκόλυνση του έργου μας.

 Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Αχαΐας.
Dete
Δείτε τη νέα ηλεκτρική ψησταριά με αποσπώμενη σχάρα για να ψήνετε και μέσα στο σπίτι σας,που έρχεται στο χώρο σας δωρεάν με ένα τηλεφώνημα