Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Πάτρα: Χρήση ηρωίνης μέσα σε αστικά λεωφορεία

Του Γιάννη Γεωργόπουλου

Με αφετηρία επιβίβασης καταυλισμό στην Εγλυκάδα
Σκηνές βγαλμένες από ταινία εκτυλίσσονται σε καθημερινή σχεδόν βάση μέσα σε αστικά λεωφορεία που καλύπτουν τις ανάγκες συγκεκριμένης λεωφορειακής γραμμής στην Πάτρα.

Τα οχήματα τους τελευταίους μήνες έχουν μετατραπεί σε χώρους όπου εξαρτημένα άτομα κάνουν χρήση ηρωίνης, με τους υπόλοιπους επιβάτες να παρακολουθούν κάθε φορά άφωνοι.

Αποκορύφωμα των όσων εκτυλίσσονται  -όταν τα λεωφορεία είναι εν κινήσει - περιστατικό το οποίο σημειώθηκε στις 3.30 μετά το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, όταν νεαρός έχοντας κάνει χρήση ηρωίνης έπεσε σχεδόν σε κώμα, με  την ένεση να βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια του δρομολογίου πεσμένη δίπλα του και τους επιβάτες να παρακολουθούν εμβρόντητοι .

Η λεωφορειακή γραμμή στην οποία καταγράφονται όλα αυτά, είναι αυτή που καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της Εγλυκάδας, με την επιβίβαση των χρηστών να γίνεται από το καταυλισμό των ΡΟΜΑ που υπάρχει εκεί. απ’ όπου προμηθεύονται τις δόσεις τους.

Όπως καταγγέλλουν οδηγοί αλλά και επιβάτες , είναι μαθηματικά βέβαιο , πως είναι θέμα  χρόνου να υπάρξει η καταγραφή του πρώτου νεκρού από χρήση ηρωίνης μέσα σε κάποιο από τα λεωφορεία τα οποία εκτελούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο
patrastimes