Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ο "δράκος" του facebook έχει κατάστημα στην Πάτρα - Πώς παγίδευε τα ανήλικα θύματά του

Ο "δράκος" του facebook έχει κατάστημα στην Πάτρα - Πώς παγίδευε τα ανήλικα θύματά του Eίχε φωτογραφίες από 500 ανήλικες, κάποιες από τη Δυτική Ελλάδα

Eίχε φωτογραφίες από 500 ανήλικες, κάποιες από τη Δυτική Ελλάδα

Πληθαίνουν οι διαδικτυακοί εκβιασμοί ανήλικων κοριτσιών από επιτήδειους. Προ ημερών η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε δύο νεαρούς και πιο σοβαρή θεωρείται η περίπτωση 22χρονου. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Κόσμος της Πάτρας", ο 22χρονος είναι γόνος πασίγνωστης οικογένειας ,που δραστηριοποιείται στον τομέα της εισαγωγής κι εξαγωγής αθλητικών ειδών ένδυσης και μάλιστα η εταιρεία του πατέρα του διατηρεί κατάστημα σε κεντρικό σημείο της Πάτρας . Ο νεαρός με απόφαση του Συμβουλίου πλημμελειοδικών οδηγήθηκε χθες στη φυλακή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αξιωματικοί της Δίωξης τον χαρακτήρισαν "δράκο" του διαδικτύου.
Ο νεαρός πιάστηκε να έχει στην κατοχή του περισσότερες από 500 φωτογραφίες ανηλίκων κοριτσιών, πολλά από τα οποία είναι από περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο κατηγορούμενος φέρεται μέσω της σελίδας του στο Facebook να υπέκλεπτε φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών 13 έως 15 ετών που δημοσιοποιούσαν στις σελίδες τους. Στην συνέχεια με το υλικό αυτό και μέσω μοντάζ δημιουργούσε βίντεο πορνογραφίας, μοντάροντας τα πρόσωπα των κοριτσιών πάνω σε αυτά πρωταγωνιστριών πορνό.
Ο νεαρός απειλώντας τα θύματα του με δημοσιοποίηση του κατασκευασμένου υλικού τα έπειθε να προβαίνουν σε ερωτικά παιχνίδια διαδικτυακά και τα κατέγραφε. Στην δικογραφία αναφέρεται πως στην περίπτωση μίας ανήλικης είχε καταγράψει 14 βίντεο, σκηνοθετώντας ερωτική ταινία μιας ώρας.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατέσχεσε κατά την σύλληψη του δεκάδες βίντεο με αντίστοιχο περιεχόμενο.
TheBest