Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Αράζοντας στα σκαλάκια της Γεροκωστοπούλου - Στο πιο rock σημείο της Πάτρας!

Αράζοντας στα σκαλάκια της Γεροκωστοπούλου - Στο πιο rock σημείο της Πάτρας!
Εκεί που δεν χωρούν ταμπέλες...
Είναι το πιο εναλλακτικό στέκι της Πάτρας, το μέρος όπου δεκάδες νέοι της πόλης, συγκεντρώνονται τα βράδια, για να πιουν τις μπύρες τους και να κάνουν τις συζητήσεις τους, αράζοντας στα σκαλάκια, με φόντο την φεγγαράδα.
Αράζοντας στα σκαλάκια της Γεροκωστοπούλου - Στο πιο rock σημείο της Πάτρας!Φυσικά μιλάμε για τις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, ένα μέρος που όλες αυτές τις ανοιξιάτικες νύχτες που πέρασαν από μπροστά μας ήταν γεμάτες από κόσμο, με δεκάδες νέους και νέες να κάθονται από τα πρώτα σκαλάκια μετά την Ηφαίστου, φτάνοντας ψηλά προς την 25η Μαρτίου.
Ειδικότερα τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές γινόταν ο χαμός. Τι συζητάνε οι νέοι και αράζουν εκεί έξω; Τα πάντα, από θέματα που έχουν να κάνουν με την πολιτική έως και ζητήματα που αφορούν την μουσική που ακούνε, ακόμα και για τα μαθήματα που δίνουν στο Πανεπιστήμιο.
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι φοιτητές, αλλά όχι μόνο. Το θέμα άλλωστε δεν έχει να κάνει με την ιδιότητα του κόσμου που συγκεντρώνεται στις σκάλες, αλλά με το πνεύμα που χαρακτηρίζει το πάνω μέρος της Γεροκωστοπούλου.

Αράζοντας στα σκαλάκια της Γεροκωστοπούλου - Στο πιο rock σημείο της Πάτρας!
Πνεύμα ελεύθερο, πνεύμα αντισυμβατικό, πνεύμα εναλλακτικό, όπου κανείς δεν θα σε κοιτάξει περίεργα για αυτό που είσαι και κανείς δεν πρόκειται να σε χαρακτηρίσει βάζοντας σε στερεότυπα και σε ένα είδος πλαισίου με κανόνες.
Η Γεροκωστοπούλου και τα σκαλάκια της είναι το μέρος της Πάτρας όπου δεν χωρούν οι ταμπέλες. Και για αυτό ήταν και είναι ακόμα τώρα όπου η όλη περιοχή βρίσκεται στην ακμή της, το κλασικό και αιώνιο rock σημείο της πόλης.
patrasevents