Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Πάτρα:Ένας παράδεισος στο νεοκλασικό του σταφιδέμπορου Τριάντη, στην Οδό Τζουρτζ

Ένας παράδεισος από ξύλο, σχοινί, πουλιά, λουλούδια, τσιντσιλά και ινδικά χοιρίδια, στο νεοκλασικό του σταφιδέμπορου Τριάντη, στην Οδό Τζουρτζ  Μόλις περνάς το κατώφλι του, μεταφέρεσαι σε έναν άλλο ...πλανήτη

Μόλις περνάς το κατώφλι του, μεταφέρεσαι σε έναν άλλο ...πλανήτη

Σε ένα από τα πιο παλιά και τα πιο όμορφα κτίρια της Πάτρας, στην οικία του σταφιδέμπορου Τριάντη στην οδό Τζούρτζ, κρύβεται ένας μικρός παράδεισος φτιαγμένος από τα χέρια των μελών του 2ου Συστήματος Πρoσκόπων Πάτρας. Μόλις περνάς το κατώφλι του, μεταφέρεσαι σε έναν άλλο ...πλανήτη, ο οποίος έχει απομονώσει το θόρυβο έχει κλειδώσει απέξω το γκρίζο της πόλης και εν είδη μιας σύγχρονης μίνι κιβωτού, δίνει το ...μικρόφωνο στα πουλιά και το πινέλο στα δέντρα και τα λουλούδια, για να δώσουν χρώμα στον τόπο με την ειρήνη της φύσης.
Κάτοικοι αυτού του παραδείσου του φτιαγμένου από ξύλο και σχοινί, 150 πρόσκοποι που κινούνται εκεί όπου περπάτησε ο Τριάντης, ένας από τους μεγαλύτερους ευεργέτες της πόλης. Δίπλα από το κτίριο, το σπίτι του Τόφαλου που παραμένει ερείπιο, στην ιδια του την πόλη.
Οι πρόσκοποι έφτιαξαν μόνοι τους τα πάντα στο κτίριο και την αυλή με ξύλα, σύρμα και καρφιά. Μέσα σε υπέροχα κλουβιά φιλοξενούν εκατοντάδες παραδείσια πουλιά, πουλιά που έχουν εξαφανιστεί, μικρούς παπαγάλους, έναν μεγάλο παπαγάλο την Κοκό που μιλάει όποτε θέλει, αλλά και τσιντσιλά και ινδικά χοιρίδια.
Οι φωτογραφίες είναι του Τεό Αλεξίου
Η ομάδα των προσκόπων είναι χωρισμένη σε τμήματα. Η αγέλη αποτελείται από παιδιά 7 έως 11 ετών, έπειτα είναι η ομάδα από 11 μέχρι 14 χρονών, και στην συνέχεια η κοινότητα από 14 έως 19 ετών. Από 19 χρονών είναι οι βαθμοφόροι των τμημάτων.
Οι κατασκηνώσεις φτιάχνονται από το μηδέν. Διαμορφώνονται μέσα σε 15 μέρες όλες τις εγκαταστάσεις, από μαγειρεία, τραπέζια, τουαλέτες. Όλα φτιάχνονται από ξύλο και σχοινί.
Πηγή φωτό, postin.gr
patrasevents