Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

TEDx Patras: Το event, το θεματικό του και οι άνθρωποι...

TEDx Patras: Το event, το θεματικό του και οι άνθρωποι...
Μία από της πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις στον κόσμο έρχεται στην Πάτρα
Tο Σάββατο 25 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων θα διοργανωθεί η πρώτη standard TEDx εκδήλωση στην πόλη με παράλληλη αναμετάδοση στο "Θέατρο Λιθογραφείον". Στόχος η ανάδειξη και προώθηση της ιδέας του TED, η δημιουργία έμπνευσης και κίνητρου για εξερεύνηση καινοτόμων ιδεολογιών και η προαγωγή της ιδέας του υγιούς εθελοντισμού.
Το event
Ο θεσμός TED ξεκίνησε το 1984 στην Καλιφόρνια, ως συνέδριο που έφερε σε επαφή ανθρώπους της Τεχνολογίας (Technology), της Ψυχαγωγίας (Entertainment) και του Σχεδιασμού (Design). Εξελίχθηκε σε ένα πρόγραμμα τοπικών αυτό-οργανωμένων εκδηλώσεων -τα TEDx- που συμπεριλαμβάνει δράσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος.
Τα TEDx πρωτοεμφανίστηκαν στην Ελλάδα το 2009, ενώ το Φθινόπωρο του 2014 διοργανώθηκε στην Πάτρα και η πρώτη πανεπιστημιακή διοργάνωση στην πόλη (TEDxUPatras). To TEDxPatras εστιάζει στην ανταλλαγή σκέψεων και πολύτιμης εμπειρίας από τους χώρους της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Εκπαίδευσης, της Επιχειρηματικότητας, του Αθλητισμού, των Τεχνών.
Θα μιλήσουν άτομα που πραγματοποίησαν τα όνειρά τους, ξεπερνούν εμπόδια και τον εαυτό τους και εξελίσσονται. Το TEDxPatras σκοπεύει επιπλέον να δημιουργήσει το έναυσμα για συζήτηση και δικτύωση μέσω Εργαστηρίων και μέσω Ζωντανής Αναμετάδοσης.
Όπως όλα τα TEDx, έτσι και αυτό της Πάτρας βασίζεται αποκλειστικά σε ανθρώπους που εργάζονται εθελοντικά. Επικεφαλής της ομάδας είναι η Αλεξάνδρα Γούδη και ο Γιάννης Αλτανόπουλος.
Το θεματικό
Η θάλασσα πολλές φορές ενέπνευσε ποιητές και συγγραφείς. Έτσι και το πρώτο TEDxPatras εμπνεύστηκε από αυτήν για το θεματικό της: “Sea of Voices”.
Μια θάλασσα από φωνές που έχουν την “υφή” της εμπειρίας και μεταφέρουν μηνύματα με ιστορίες, γνώση και συναισθήματα. Φωνές που δεν προσπαθούν να επιβληθούν αλλά να μας ταξιδέψουν και να μας οδηγήσουν
σε προσωπικούς δρόμους, έτσι ώστε κι ο καθένας αργότερα να γίνει μια φωνή που θ’ ακουστεί. Φωνές που δημιουργούν κύματα για τη σμίλευση ακόμα και των πιο σκληρών και αμετακίνητων βράχων. Κύματα που φέρνουν στη στεριά και στο TEDxPatras τα μηνύματα, για να διαδοθούν και να διασωθούν, το Σάββατο στις 25 Απριλίου 2015.
Οι άνθρωποι
Την ομάδα εργασίας του TEDxPatras συναποτελούν είκοσι άτομα, τα οποία στελεχώνουν συγκεκριμένους τομείς δραστηριότητας, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, κατά τα πρότυπα λειτουργίας του θεσμού TED. Είναι οι εξής:
1. Γιάννης Αλτανόπουλος, Co-Founder & Curator
2. Αλεξάνδρα Γούδη, Co-Founder & Curator
3. Δημήτρης Κωστόπουλος, Graphic Design
4. Βασίλης Καλαβρουζιώτης, IT Head Manager
5. Νίκος Καλαβρουζιώτης, IT Consultant
6. Χάρις Νταλιάνη, Social Networking
7. Ελένη Σωτηροπούλου, Speakers’ Communication Manager
8. Θανάσης Γιαννούλης, Partnerships Manager
9. Κατερίνα Παππά, Venue Manager
10. Πέτρος Ψωμάς, Communication Director
11. Έλενα Χρονοπούλου, Hospitality Manager
12. Θάνος Ζητουνιάτης, Audience & Experience Manager
13. Αλεξάνδρα Π.Φραίμη, Volunteer Coordinator
14. Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος, Executive Producer & UX Designer
15. Κωνσταντίνα Κοντογιάννη, Post-Event Manager
16. Μαριλένα Χατζιμηχάλη, Social Networking
17. Μαριάννα Σερασκέρη, Public Relations
18. Σπύρος Βάθης, Photography Director
19. Κωνσταντίνος Βασιλείου, Financial Executive
20. Σπύρος Μαζαράκης, Social Networking
Πληροφορίες
Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές, τις δραστηριότητες και τις δράσεις μπορείτε να βρείτε εδώ: www.tedxpatras.com, Facebook: www.facebook.com/tedxpatras, Twitter: www.twitter.com/tedx_patras, Instagram: www.instagram.com/tedxpatras
patrasevents