Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Πάτρα: Την εκβίαζαν μέσω... facebook - Ζητούσαν 500 ευρώ για να σβήσουν το ψεύτικο προφίλ


Συνελήφθησαν, χθες (14-3-2015) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 39χρονος και μια 38χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία. 
Ειδικότερα, οι δράστες είχαν δημιουργήσει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, λογαριασμό με τα στοιχεία του 20χρονου υιού της 43χρονης ημεδαπής, όπου είχαν αναρτήσει φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο και απαιτούσαν από την 43χρονη να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ προκειμένου να μην αναρτήσουν επιπλέον φωτογραφικό υλικό και να διαγράψουν τον λογαριασμό. 
Χθες, η 43χρονη συναντήθηκε κατόπιν προσυμφωνημένου ραντεβού με την 38χρονη σε κεντρικό σημείο της Πάτρας και της παρέδωσε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. 
Η 38χρονη αμέσως μετά την παραλαβή των χρημάτων επικοινώνησε με τον 39χρονο συνεργό της προκειμένου να διαγράψει ο τελευταίος τον λογαριασμό του 20χρονου. 
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών που επιτηρούσαν το σημείο του ραντεβού, συνέλαβαν επ αυτοφώρω την 38χρονη, στην κατοχή της οποίας βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. 
Στη συνέχεια παρουσία δικαστικού λειτουργού συνελήφθη, εντός της οικίας του στην Πάτρα, ο 39χρονος ημεδαπός, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
patrasevents