Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η Πάτρα αλλάζει όψη…

Η Πάτρα αλλάζει όψη…
Κάποια μεγάλα έργα των Πατρών ξεκίνησαν ή επανεκκίνησαν, σε κάθε περίπτωση δε, βαίνουν προς ολοκλήρωση, κάποια άλλα όμως όχι. Η Πάτρα μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια θα αλλάξει, ίσως όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία της, έστω κι αν την προηγηθείσα 30ετία έγιναν τεράστια έργα, όπως, η διαπλάτυνση της Αγίου Γεωργίου, η διάνοιξη της Κανελλοπούλου, η μεγάλη περιμετρική, το νέο λιμάνι, η Ελευθερίου Βενιζέλου (κάλυψη Διακονιάρη), ο κόμβος Μαρούδα, ο κόμβος Κουρτέση και τόσα άλλα. Θυμίζουμε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη:

- Ανάπλαση χώρων πέριξ Δασυλλίου: Τον Δεκέμβριο του 2013 υπεγράφη σύμβαση κατασκευής του έργου ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων περιοχών «Βλατερού – Δασυλλίου – Καβουκάκι – Γούβα». Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα αλλάξει την όψη των συγκεκριμένων περιοχών αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους. Είναι χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, κόστους 4.23 εκ. ευρώ με χρόνο περαίωσης τους 20 μήνες, ήτοι τον Αύγουστο του 2015. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη.
- Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»: Τραυματίστηκε άσχημα το Νοσοκομείο στους σεισμούς του 2008, όσο δεν είχαν τραυματιστεί όλοι οι ασθενείς που εισήχθησαν στην ορθοπεδική του κλινική από το 1970 τόσο, οπότε και λειτούργησε. Το Νοσοκομείο έκτοτε εισήχθη στην μέριμνα του κράτους με τα γνωστά αποτελέσματα. Επτά χρόνια μετά (!), παραμένει σκελετωμένο, ημιθανές, ένα κουφάρι για λύπηση. Φήμες, ανά τριετία, λένε πως θα βρεθεί λύση και θα λειτουργήσει. H τελευταία εξ αυτών προσδιόριζε τη λειτουργία του εντός 2015, αρκεί να γίνουν προσλήψεις. Πιθανώς. Αρκεί να βάλει ο Αγιος Ανδρέας, ο κανονικός, το χέρι του. Διαφορετικά… Στα συν η κατασκευή της νέας πτέρυγας.
pelop.gr