Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Πάτρα: Έχουν αυξηθεί τα αδέσποτα ζώα στους δρόμους - Τα παίρνουν και τα εγκαταλείπουν

Πάτρα: Έχουν αυξηθεί τα αδέσποτα ζώα στους δρόμους - Τα παίρνουν και τα εγκαταλείπουν
Σε έξαρση το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων τους τελευταίους μήνες.
Σε αρκετές περιοχές της Πάτρας βλέπει κανείς αδέσποτα ζώα που δείχνουν όμως ότι άνηκαν κάποτε σε κάποιον ιδιοκτήτη, ο οποίος για τους δικούς του λόγους τα εγκατέλειψε, αφήνοντας τα στην τύχη τους.
Αποτέλεσμα αυτού είναι τα αδέσποτα να έχουν εμφανώς αυξηθεί στους δρόμους της πόλης, τόσο κοντά στο κέντρο, όσο και έξω από αυτό, σε διάφορες συνοικίες, με συμπολίτες να αναφέρουν καθημερινά σε φιλοζωικές οργανώσειςδιαφορετικές περιπτώσεις σκύλων και γατιών που γυρνάνε από εδώ και από εκεί πεινασμένα και βρώμικα, μη έχοντας ανθρώπους για να τα φροντίσουν.
Πρόκειται για ιδιοκτήτες ζώων που έχοντας ενθουσιαστεί αρχικά παίρνουν ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι, βλέποντας όμως στην πορεία ότι αδυνατούν να το φροντίσουν και να αναλάβουν την ευθύνη του, το εγκαταλείπουν. Ορισμένοι μάλιστα από τους ιδιοκτήτες των ζώων αυτών, τα αφήνουν έξω από τους χώρους φιλοζωικών οργανώσεων, πιστεύοντας ότι εκεί θα βρεθούν άνθρωποι που θα τα αγαπήσουν.
Οι φιλοζωικές οργανώσεις από την πλευρά τους, κάνουν τον δικό τους αγώνα δρόμου, προκειμένου να φροντίσουν τα ζώα αυτά, έχοντας μάλιστα δημιουργήσει σε ορισμένες περιπτώσεις και χώρους φιλοξενίας για τα αδέσποτα που εγκαταλείπονται, όμως οι ανάγκες είναι μεγάλες και δεν καλύπτονται τόσο εύκολα.
Έτσι αρκετά ζώα παραμένουν αδέσποτα σε διάφορες περιοχές της πόλης, όπως στο Δασσύλιο, στα Ζαρουχλέικα, στο Σκαγιοπούλειο, στου Ψάχου, ενώ ορισμένα από αυτά, μάλιστα, έχουν κακοποιηθεί από αγνώστους.

patrasevents