Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Πάτρα: Πετούν τους χαρταετούς τους κατά του ρατσισμού, στην πλατεία Γεωργίου



Τα παιδιά της "Στέγης Plus (+)" σε μία συμβολική κίνηση ελευθερίας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού


Στις 21 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και τα παιδιά της "Στέγη Plus Πάτρας (+)" θα δώσουν το δικό τους μήνυμα αγάπης, το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού.
Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι του Κέντρου Φιλοξενίας συμμετέχουν εδώ και δύο μήνες στο εργαστήρι κατασκευών και δημιουργικής απασχόλησης στο «χώρο καλλιτεχνικών αναρριχήσεων ΟροΠαίδιο» και υπό την καθοδήγηση των εκεί ανθρώπων έμαθαν να φτιάχνουν τους δικούς τους χαρταετούς.
Ο χαρταετός για αυτούς οι περισσότεροι εκ των οποίων κατάγονται από χώρες της Κεντρικής Ασίας είναι σύμβολο ελευθερίας. Την ημέρα λοιπόν κατά του ρατσισμού, το Σάββατο, στις 21 του μήνα τα παιδιά της στέγης Plus θα πετάξουν τους χαρταετούς που έφτιαξαν, στην πλατεία Γεωργίου, σε μία συμβολική δράση που έρχεται για να ταυτιστεί με το μήνυμα της ελευθερίας και της ισότητας, σε μία τόσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή ημέρα.
Πρόκειται για μία δράση που θα γίνει στο πλαίσιο εκδηλώσεων της στέγης Plus, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, καθώς την ίδια ημέρα συμπίπτει και η Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης. Μία δράση που αξίζει φυσικά όλο να στηρίξουμε, δίνοντας το χειροκρότημα μας σε αυτά τα παιδιά.  

Να σημειώσουμε μόνο ότι η μέρα της 21 Μαρτίου, η πρώτη μέρα της άνοιξης στην ουσία, είναι για πολλές χώρες της Κεντρικής Ασίας η πρώτη μέρα του χρόνου (Πρωτοχρονιά- Νορούζ) και έτσι πολλά παιδιά της Στέγης θα γιορτάσουν τον ερχομό της νέας χρονιάς για αυτούς, στον ερχομό της άνοιξης για μας, με τραγούδια και χαρές που θα έχουν ένα κοινό μήνυμα: Το μήνυμα κατά του ρατσισμού και φυσικά της διαφορετικότητας.