Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Πάτρα: Αυτή είναι η πλατεία στο κέντρο της πόλης που αργοπεθαίνει! (pic)

Οι κάτοικοι φωνάζουν και ζητούν από τους φορείς να παρέμβουν


Μία από τις πολλές πλατείες της Πάτρας που έχει τα μαύρα της τα χάλια είναι η πλατεία Δροσοπούλου.
Πρόκειται για την πλατεία που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Διονυσίουαπέναντι στο "Επίκεντρο". Η πλατεία είναι εγκαταλειμμένη από κάθε άποψη.Τα χόρτα που από ότι φαίνεται έχουν να κοπούν εδώ και κάτι μήνες την έχουν μετατρέψει σε ένα μικρό «λιβάδι» ενώ ένα υπέροχο μαρμάρινο άγαλμα που φιλοξενείται στην πλατεία ασφυκτιά μέσα στην βρωμιά.
Και όχι μόνο αυτό. Τα βράδια δεν υπάρχει ούτε ένα φως για να δώσει ένα άλλο χρώμα στην πλατεία και η περιοχή μοιάζει να είναι βυθισμένη στο σκοτάδι. Η εικόνα της είναι τουλάχιστον θλιβερή και ένας ακόμα κοινόχρηστος χώρος αναψυχής αυτής της πόλης, μοιάζει να αργοπεθαίνει.
Οι κάτοικοι της περιοχής φωνάζουν και ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν, ενώ χαρακτηριστικά είναι τα λόγια που γράφει στο μπλογκ του ο γιατρός και διευθυντής στο ΠΕΔΥ της Άνω Πόλης, Γρηγόρης Μαρκέτος, ο οποίος με την δημοσίευση του έκανε γνωστό και το όλο θέμα:
"Έλεος πιά!Θα τα αφήσουμε όλα; Η πλατεία Δροσοπούλου αργοπεθαίνει... Ξέρετε που πέφτει αυτή η ρημαδοπλατεία; Απέναντι από το Επίκεντρο,στον Αγιο Διονύσιο!
Καλύτερα να πω ότι βρίσκεται σε κώμα! Δεν υπάρχει κανένας δημοτικός παράγων να περνάει από εκεί; Δεν λυπάται κανένας την δημοτική περιουσία μας; Τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας; Πηγαίνετε να δείτε πως κατάντησε... Βοηθήστε την πόλη μας".
patrasevents