Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Πάτρα: Ξάφριζαν σχολεία παριστάνοντας τα μέλη επιτροπών κατά των ναρκωτικών

Πάτρα: Ξάφριζαν σχολεία παριστάνοντας τα μέλη επιτροπών κατά των ναρκωτικών
Η δράση της σπείρας εντοπίζεται γενικότερα στην Δυτική Ελλάδα

Συνελήφθησαν,(25-3-2015) το μεσημέρι, στη Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 30 και 23 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία. 
Σημειώνεται ότι, οι δράστες είχαν προσαχθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, χθες το πρωί, από την Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, οι οποίοι τους εντόπισαν να κινούνται με αυτοκίνητο στην περιοχή και να κατέχουν συσκευές κινητών τηλεφώνων και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. 
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας κατά την προανάκριση, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την τέλεση από τους δράστες, δέκα περιπτώσεων κλοπών που τελέστηκαν στις 23 και 24/3/2015 σε Πάτρα, Άγιους Θεόδωρους Κορινθίας και Νέα Πέραμο Αττικής. 
Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι με το πρόσχημα διανομής εντύπων με τίτλο «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ», εισέρχονταν σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα ( γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια και φροντιστήρια) στις προαναφερθείσες περιοχές, κατά τις ώρες λειτουργίας τους και εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία των εργαζομένων, αφαιρούσαν από ανασφάλιστα γραφεία, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τσάντες με χρηματικά ποσά. 
Οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή των δραστών και κατέσχεσαν:
* Τρείς φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές,
* Οχτώ κινητά τηλέφωνα,
* Ένα ρολόι χειρός,
* (800) ευρώ. 
Επιπλέον, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο του 30χρονου, ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων. 
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει συνολικά, επτά κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
patrasevents