Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Πάτρα: Πλούσια η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου!

Πάτρα: Πλούσια η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου!
Παραστάσεις και ταινίες για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες!

«Tο κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα» στο Θέατρο Act

Το θέατρο act παρουσιάζει το Θέατρο Χωρίς Αυλαία στην παράσταση κουκλοθεάτρου και τρισδιάστατων σκιών για όλη την οικογένεια «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα» 

"...μια απλή βελόνα"... εκεί που η σκέψη κάνει το απλό πολύπλοκο και αφανίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια... 

Tο Θέατρο Χωρίς Αυλαία ζωντανεύει την περιπέτεια της πολιτείας του Σαρλενάκ, όπου οι στενόμυαλοι κάτοικοι, με πρωτεργάτη τον Δήμαρχο, στήνουν παγίδα στον ίδιο τους τον εαυτό. Ένα σωρό συμφορές έχουν πλακώσει την πολιτεία του Σαρλενάκ, όταν ξαφνικά εμφανίζεται από το πουθενά ένα παράξενο κορίτσι για να σώσει τους κατοίκους. Θα μπορέσει, όμως, ένα μικρό κορίτσι να βάλει μυαλό στους άπληστους και άμυαλους δημοτικούς συμβούλους της πολιτείας; 

Μέσα από τον κόσμο του κουκλοθεάτρου , του τρισδιάστατου θεάτρου σκιών και της ζωντανής μουσικής, μέσα από συνεχείς εναλλαγές κωμικών και δραματικών καταστάσεων, μέσα από την καυστική φαιδρότητα της κούκλας και τη μαγεία της σκιάς θα ταξιδέψουμε σ’ αυτήν την αλλόκοτη πολιτεία. 

Από το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στο θέατρο act – Γεροκωστοπούλου 65 – Πάτρα, όπου το Θέατρο Χωρίς Αυλαία μεταφέρει στη σκηνή «το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα», αυτό το τόσο σύγχρονο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη. 

Η θεατρική διασκευή- σκηνοθεσία είναι του Δημ. Σιούντα, η εικαστική σύνθεση-κούκλες-φιγούρες είναι της Κων/νας Αντωνιάδου και η μουσική του Περ. Σιούντα που τη ζωντανεύει μαζί με τον Θάνο Νικόπουλο. 

Παίζουν:
Κων/να Αντωνιάδου
Παναγιώτης Πλατής
Δημήτρης Σιούντας

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά 
Το έργο είναι αυστηρά κατάλληλο για όλους – μικρούς και μεγάλους. 

Γενική είσοδος: 5 ευρώ 
Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263

Η Γιαννούλα στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων"

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας ετοιμάζεται πυρετωδώς να υποδεχτεί τη Γιαννούλα, την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015, στο Θέατρο Απόλλων.
Την προσωπική ιστορία της Γιαννούλας υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μάγνης και την σκηνοθετούν ο Παναγιώτης Φαφούτης και ο Μίλτος Νίκας.
Στη νέα αυτή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Όλγα Μοσχόβου, την μουσική ο Διονύσης Μπάστας, την κίνηση η Όλγα Σπυράκη , τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος.
Βοηθός σκηνοθετών η Άννα Μαρία Σκιαδά.

Παίζουν: Ονίκ Κετσογιάν, Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Κολλυροπούλου, Κατερίνα Λειβαδά, Μίλτος Νίκας, Γιάννης Πετρούτσος, Ηρακλής Τζαβέλας , Ανδριάνα Χαλκίδη

Η ιστορία:
Ο τελευταίος και ανεκπλήρωτος γάμος της Γιαννούλας της Κουλουρούς με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ουίλσον, αποτελεί την αφορμή αυτής της σουρεαλιστικής κωμωδίας . Αυτή είναι και η μοναδική σύνδεση με την ιστορίας της Γιαννούλας όπως την ξέρουμε. 
Στο έργο μας η ιστορία είναι αντεστραμμένη. Η Γιαννούλα είναι η μόνη που γνωρίζει την αλήθεια, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πολίτες που ονειρεύονται δόξες και μεγαλεία. Εν γνώσει της γίνεται μέρος της συλλογικής πλάνης , που σκεπάζει την κοινωνία της πόλης, αποδέχεται αυτή την κατάσταση και επιλέγει να μην αντισταθεί. Έτσι, επωμίζεται τις φαντασιώσεις και προβολές του πλήθους, τις συγκεντρώνει όλες στο πρόσωπό της και προτιμά να μην αποκαλύψει την τραγική αλήθεια, αλλά να την αφήσει να λάμψει. Έρμαιο της πομπής των πολιτών, κατευθύνεται προς το Μόλο, αποφασισμένη να θυσιαστεί και να μείνει στην ιστορία ως η γελοία νύφη που περιμένει τον γάμο με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Σημείωμα σκηνοθετών:
Για να πούμε αυτήν την σουρεαλιστική ιστορία πήραμε σαν βάση το Μανιφέστο του Σουρεαλισμού του Andre Breton το1924. 
«Πιστεύω στη μελλοντική συγχώνευση αυτών των δυο καταστάσεων -που εξωτερικά δείχνουν τόσο αντιφατικές- του ονείρου και της πραγματικότητας, σε ένα είδος απόλυτης πραγματικότητας, μιας υπερπραγματικότητας.» Ο ίδιος στο μυθιστόρημα του « Nadja» σημειώνει: «Η περίφημη έλλειψη ορίων ανάμεσα στη μη-τρέλα και στην τρέλα δε με αναγκάζει να προσδώσω διαφορετική αξία στις αντιλήψεις και ιδέες που είναι αποτέλεσμα της μιας ή της άλλης.» Για εμάς η «Γιαννούλα» είναι μια ιδιότυπη πολυεπίπεδη κωμωδία, που μιλάει για τις επιθυμίες της μάζας, τα συλλογικά ψεύδη και την διαχρονική ανάγκη της κοινωνίας μας για Μεγάλες Ιδέες. 
Ο συγγραφέας της παράστασης σημειώνει:
Καθένας μπορεί να το πάθει. Να διολισθήσει στην ψευδαίσθηση ότι ζει μια ωραία προσωπική ιστορία και να βιώνει την αυταπάτη αυτή σαν πραγματικότητα. Ο ρόλος των άλλων ποιος είναι; Καθένας επιλέγει: Άλλος τη συγκατάβαση, άλλος τη χλεύη, άλλος την υποδαύλιση, την οργάνωση καζούρας χωρίς τύψεις: Τι ενοχή μπορείς να έχεις απέναντι σε κάποιον που θύτη έχει τον εαυτό του και που μπορεί, στο βάθος, να σε έχει ανάγκη η παράστασή του, εσένα, τον σαρκαστή, τον βασανιστή, τον διαπομπευτή;
Καθένας μπορεί να το πάθει. Όπως και όλοι μαζί μπορούμε να πάθουμε το ανάποδο. Να διολισθήσουμε όλοι μαζί στο παιχνίδι των ψευδαισθήσεων στις οποίες μας οδηγεί η «κανονικότητα», όταν σου επιβάλλεται χωρίς να επιδέχεται αμφισβήτηση. Τότε, είναι ο μύθος που μας έχει ανάγκη, ώστε να γίνει πιστευτός και να γίνει και από εμάς πιστευτή η ζωή μας.
Κάτω από μια τέτοια σκέψη, προσπαθήσαμε να πούμε τη Γνωστή Ιστορία, αλλιώς.
Πληροφορίες
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
Παραστάσεις: από Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:15 - Κυριακή στις 20:00.

Τιμές εισιτηρίων: 12 γενική είσοδος, 8 φοιτητικό, ομαδικό και 5 ανέργων & ΑΜΕΑ

Καρυωτάκης: Οι Εντυπώσεις Ενός Πνιγομένου στο θέατρο act

«Κωνσταντίνος Καρυωτάκης: οι εντυπώσεις ενός πνιγομένου» 

Από Πέμπτη 19 Μαρτίου έως Κυριακή 22 Μαρτίου στις 21.30 

Το θέατρο act με πολύ μεγάλη χαρά παρουσιάζει την παράσταση «Κωνσταντίνος Καρυωτάκης: οι εντυπώσεις ενός πνιγομένου». 
Πρόκειται για το μουσικό έργο του Γιώργου Δίπλα πάνω στην ποίηση του σπουδαίου Έλληνα ποιητή, που ανεβαίνει για τέσσερις μόνο Ανοιξιάτικες παραστάσεις στο θέατρο act από την Πέμπτη 19 Μαρτίου έως και την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 21.30. 

Η παράσταση εστιάζει στο τελευταίο εικοσιτετράωρο του αυτόχειρα ποιητή, από τα σκοτεινά νερά του Ιονίου όπου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει έως την καλοκαιρινή παραλία της Πρέβεζας όπου, τελικά, τερμάτισε τη ζωή του με έναν πυροβολισμό στην καρδιά τον Ιούλιο του 1928. Ογδόντα επτά χρόνια μετά, δεκατέσσερα μελοποιημένα ποιήματα, μερικά μικρά αποσπάσματα από την προσωπική αλληλογραφία του, πεζά κείμενα του ίδιου αλλά και της ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη, μια σειρά από πρωτότυπες κινηματογραφημένες σκηνές που έγιναν ειδικά για αυτό το έργο, αλλά και – κυρίως – η τελευταία του φράση: «ορισμένως κάποτε όταν μου δοθεί η ευκαιρία θα γράψω τις εντυπώσεις ενός πνιγομένου», αποτελούν την έμπνευση και, ταυτόχρονα, το υλικό αυτής της ευαίσθητης παράστασης για έναν σπάνιο ποιητή που τον έπνιγαν πολλά πράγματα αλλά όχι, τελικά, η θάλασσα, για έναν σπουδαίο καλλιτέχνη που έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς σε μια πολύ δύσκολη εποχή της χώρας μας. 

Στο πιάνο παίζει ζωντανά ο συνθέτης Γιώργος Δίπλας και τα τραγούδια ερμηνεύει η Δώρα Πετρίδη. Στο ρόλο του Καρυωτάκη ο Δημήτρης Τζαβάρας. Στα βίντεο και στις ηχογραφήσεις συμμετέχει η ηθοποιός Ελένη Καλαντζοπούλου, ενώ τα μουσικά περιβάλλοντα επεξεργάστηκε ο Διονύσης Μπάστας. Την κινηματογράφηση έκανε ο Περικλής Παπανδρεόπουλος, την επιμέλεια κοστουμιών η Μαρία Βασιλάκη και τον σχεδιασμό της αφίσας ο Δημήτρης Γιαννακούλιας. Τη σκηνοθεσία των βίντεο και της παράστασης υπογράφει ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας. 

«Κωνσταντίνος Καρυωτάκης: οι εντυπώσεις ενός πνιγομένου» 

Από Πέμπτη 19 Μαρτίου έως Κυριακή 22 Μαρτίου στις 21.30 
Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263 

Εισιτήρια: 10 ευρώ και 8 ευρώ (μειωμένο για μαθητές, φοιτητές, ανέργους) 

Σύνθεση & εκτέλεση μουσικής: Γιώργος Δίπλας 
Σκηνοθεσία παράστασης & βίντεο: Τηλέμαχος Τσαρδάκας 
Ερμηνεύουν: Δώρα Πετρίδη – Δημήτρης Τζαβάρας 
Συμμετέχει η Ελένη Καλαντζοπούλου 
Soundscapes: Διονύσης Μπάστας 
Κινηματογράφηση: Περικλής Παπανδρεόπουλος 
Επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Βασιλάκη 
Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Γιαννακούλιας 
Εκτέλεση παραγωγής: Ελένη Λαδά, Δανάη Μακρή, Αγγελική Καλλιάνου 
Χειρισμός κονσόλας: Γιάννης Αναστασόπουλος 
Παραγωγή: Θέατρο act 2015 

"Υπάρχει και Φιλότιμο" στο Θέατρο Αντίμετρο

Στη σκηνή του θεατρικού χώρου Αντίμετρο, Φαβιέρου 5, το Ελεύθερο Θέατρο με ένα διαχρονικό έργο του παλιού ελληνικού κινηματογράφου σε κείμενο των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου, μας αποδεικνύει πως "Υπάρχει και Φιλότιμο" στην πολιτική.
Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30, μέχρι και τις 5/4/2015. Η σκηνοθεσία είναι του Μίλτου Σπυρόπουλου.
Παίζουν: Μιχ.Σμυρλής, Κ.Ηλιόπουλος, Σάρρα Γαλάνη, Κ.Γεωργόπουλος, Σάκης Κλήρης, Έρση Χαλιανδρού, Ρένα Πάλμου, Κων/να Καραγιάννη, Ν.Διαμάντης, Αν.Μπαλάση, Μίλτος Σπυρόπουλος, Λεωνίδας Τροΐζος, Όλγα Σταυρουλοπούλου.
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6980.183305 και 6974.122479 .Γενική είσοδος : 8 ευρώ

"Γυάλινος κόσμος" στο Θέατρο Λιθογραφείον

Το θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει στην κεντρική του σκηνή το έργο του Tennessee Williams ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, σε σκηνοθεσία Μαίρης Σιδηρά 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Νίκος Σπάνιας 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μαίρη Σιδηρά 
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: Παναγιώτης Καρώνης 
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Εύη Μαμίδη 
ΜΟΥΣΙΚΗ: Κοραλία Μπατίστα 
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΩΝ: Ευανθία Δρακονταειδή 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : Μαρία Κοσσυφίδου 
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: area 51 

ΠΑΙΖΟΥΝ 
Η ΜΗΤΕΡΑ (Αμάντα Γουίνγκφιλντ): Μαρία Καλλιαμβάκου 
Ο ΓΙΟΣ (Τομ): Σπύρος Κανελλάκης 
Η ΚΟΡΗ (Λώρα): Μελίνα Κουτσοχέρα 
Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ (Τζιμ Ό Κόνορ): Ευάγγελος Μιχάλης 

Πρώτη παράσταση Σάββατο 14 Μαρτίου 
Παραστάσεις από Τετάρτη έως Κυριακή μέχρι 28 Μαρτίου, στις 9:30 το βράδυ 

Γενική είσοδος: 12 € 
Μειωμένο: 8 € 
Πληροφορίες, κρατήσεις στο 2610 328 394 
και στο inbox της σελίδας μας

Η "Σταχτοπούτα" στο Θέατρο "Πάνθεον"

Η Καλλιτεχνική Εταιρία ¨Προσκήνιο¨ και η Παιδική Σκηνή Ροντίδη παρουσιάζουν το πιο γνωστό παραμύθι ¨ H ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ¨, στο Θέατρο ¨Πάνθεον¨ την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί και στις 6:00 το απόγευμα. Γενική είσοδος 8€. Tηλέφωνο κρατήσεων 6944062928.
Μια ξεχωριστή ιστορία, που ασχολείται με την ανθρώπινη αδικία, την εκμετάλλευση και την κακία, και πως όλα αυτά στο τέλος υπερνικούνται από τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια, την υπομονή, και την αγάπη. Διατηρώντας την κλασική μορφή του παραμυθιού, μέσα από εφέ μακιγιάζ, φωτισμού, χορευτικών, τραγουδιών και κοστουμιών εποχής, ο μικρός θεατής έρχεται σε άμεση επαφή με τους ήρωες του παραμυθιού συμμετέχοντας επί σκηνής στη θεατρική δράση του έργου.
Η σκηνοθεσία – διασκευή είναι του Γιώργου Ροντίδη, η σκηνογραφία του Βάσου Καδίτη, η μουσική του Άκη Γεροντάκη, οι στίχοι του Γιώργου Ροντίδη, οι χορογραφίες της Κατερίνας Αντωνιάδου, τα κοστούμια και το make up artist της Ελένης Δημοπούλου.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Χρήστος Παπαμηνάς, Γιώργος Ζακάπας, Σωτηρία Σακαλάκη, Αγγελική Περγαμινού, Στέργιος Μαδέρης, Θοδωρής Γεωργίτσης, Αλεξάνδρα Τσολακίδου, Δέσποινα Τσαχουρίδου.

Ο Πήτερ Μπαμ στο Θέατρο Act

Από 1 Μαρτίου και κάθε Κυριακή στις 18:00 

Ο αγαπημένος σας Κλόουν-Μάγος Πήτερ Μπαμ συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα γεμάτο γέλιο, διασκέδαση, φοβερές εκπλήξεις και πάνω από όλα: μαγεία! 

Καινούργια μαγικά, χορός, πολλά δώρα, νέοι διαγωνισμοί, εφέ, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και αυτοσχεδιαστικά νούμερα σε ένα διαδραστικό σόου για όλη την οικογένεια από τον πολύπειρο μετρ του είδους και μοναδικό στη χώρα Πήτερ Μπάμ! 

Πήτερ Μπαμ funny magic show |στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα) 

Κάθε Κυριακή στις 18.00 
Γενική είσοδος: 5€ 

Πληροφορίες-κρατήσεις: 6936122263, 2610272037 

Για τους λάτρεις του σινεμά!

Για όσους, όμως, επιθυμούν σινεμά η λύση είναι Ster Cinemas...
Δείτε αναλυτικά εδώ το πρόγραμμα, καθώς και την περιγραφή κάθε ταινίας...

Πάτρα: Πλούσια η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου!
patrasevents