Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Πάτρα: Πάνω από 2.400 επισκέπτες έχει δεχτεί το «Σπίτι του Νερού»


Δεκάδες μαθητές και σχολεία έχουν ενημερωθεί για τα οφέλη της εξοικονόμησης νερού
Πάνω από 2.400 επισκέπτες έχει δεχθεί μέχρι στιγμής το Σπίτι του Νερού στο διάστημα της λειτουργία τους και δεκάδες μαθητές έχουν ενημερωθεί για τα οφέλη της εξοικονόμησης νερού.
Σε ανακοίνωση της ΣΔΕΠ αναφέρει τα εξής:  «Πόλος  περιβαλλοντικής  αγωγής  και  ευαισθητοποίησης  κατάφερε να γίνει, λίγους μήνες από την έναρξη λειτουργίας του, το ΣΠΙΤΙ του ΝΕΡΟΥ (Κέντρο Πληροφόρησης για την εξοικονόμηση του νερού).
Το Κέντρο που  δημιούργησε  και  διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή  Δημοτική Επιχείρηση Πατρών Α.Ε. (ΑΔΕΠ  Α.Ε.) βρίσκεται  στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 19, στη Δεξαμενή του κάστρου της Πάτρας, μέσα από  τη  πολυδιάστατη λειτουργία του (ενημέρωση, εκπαίδευση, πιλοτικά προγράμματα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, διεθνείς συνεργασίες κ.α.)   έχει καταστεί σημαντικός πόλος  αναφοράς στο τομέα  της αειφορικής χρήσης του νερού.
Το ΣΠΙΤΙ του ΝΕΡΟΥ  είναι  ένας μοναδικός  χώρος  για τη χώρα μας  και δημιουργήθηκε  με χρηματοδότηση του  έργου WaS4D  του Διασυνοριακού Προγράμματος  Συνεργασίας  ΕΛΛΑΔ-ΙΤΑΛΙΑ  2007-2013. Παρόμοια δομή δημιουργήθηκε  και στο Μπάρι της Ιταλίας η οποία   εγκαινιάστηκε  τη προηγούμενη εβδομάδα, σε μια εκδήλωση στην οποία  παρουσιάστηκε  και η λειτουργία  του  ΣΠΙΤΙΟΥ  του ΝΕΡΟΥ  της Πάτρας  από τον  υπεύθυνο του  έργου  Κων/νο   Κωνσταντακόπουλο.
Η  μεγάλη  επισκεψιμότητα  του  χώρου πιστοποιεί  τη σημαντική αποδοχή του από τη σχολική κοινότητα και γενικότερα  του πολίτες που το επισκέπτονται.  Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου  2015  μέσα σε επτά μήνες λειτουργίας (εγκαινιάστηκε  τον Ιούλιο 2014) έχουν επισκεφθεί το  ΣΠΙΤΙ του ΝΕΡΟΥ   2.464 άτομα , εκ των οποίων   52  Σχολεία      (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια)  με   1.778 μαθητές.
Στο πλαίσιο  των δραστηριοτήτων του  ΣΠΙΤΙΟΥ  του ΝΕΡΟΥ   η   ΑΔΕΠ  Α.Ε.  και η ΔΕΥΑΠ  διοργανώνουν  τη Κυριακή   22  Μαρτίου, το πρωί  «Παγκόσμια Ημέρα Νερού»  εκδήλωση  με θέμα «Νερό δικαίωμα για όλους».

patrasnews