Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Στην Πατρινή ηθοποιό Λένα Δροσάκη η "καρφίτσα" της Μελίνας Μερκούρη

Στην Πατρινή ηθοποιό Λένα Δροσάκη η "καρφίτσα" της Μελίνας Μερκούρη
To κορίτσι που εμείς οι Πατρινοί γνωρίσαμε μέσα από το "Λιθογραφείον" πήρε το σημαντικό αυτό θεατρικό βραβείο

Η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη ανήκει για ένα χρόνο πλέον σε μία Πατρινή ηθοποιό που έκανε τα πρώτα της βήματα από την Πάτρα.
Την Λένα Δροσάκη, το κορίτσι που εμείς εδώ στην Πάτρα γνωρίσαμε μέσα από το θέατρο «Λιθογραφείον» του Φάνη Δίπλα, εκεί όπου έμαθε υποκριτική και αγάπησε την ηθοποιία. Στην Πάτρα γεννήθηκε και εδώ μεγάλωσε,αποφασίζοντας πριν από μερικά χρόνια να πάει στην Αθήνα, για χάρη της ηθοποιίας και του θεάτρου.
Η Πατρινή ηθοποιός πήρε αυτή την διάκριση για την ερμηνεία της στα «Ramona Travel - Η γη της καλοσύνης», σε κείμενο της Γλυκερίας Μπασδέκη και «Πολιτισμός: μια κοσμική τραγωδία», σε κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη και τα δύο σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη με την ομάδα Bijoux de Kant.
Η ίδια κατά την διάρκεια της απονομής της εξέφρασε τη συγκίνηση της για το βραβείο της το οποίο και αφιέρωσε σε όλους τους νέους ηθοποιούς που παλεύουν παρά τις αντίξοες συνθήκες.
Σημειώνουμε ότι η Πατρινή ηθοποιός επιλέγει ανάμεσα στις Ανθή Ευστρατιάδου, Ηλιάνα Μαυρομάτη και Ελίνα Ρίζου που ήταν υποψήφιες για το ίδιο βραβείο το οποίο ο νικητής το κρατά ένα χρόνο.  
Η Λένα Δροσάκη παίρνει το βραβείο από τη Γιουλίκα Σκαφιδά. Την επιτροπή του βραβείου αποτελούσαν οι Μάγια Λυμπεροπούλου(πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).

Στην Πατρινή ηθοποιό Λένα Δροσάκη η "καρφίτσα" της Μελίνας Μερκούρη
patrasevents