Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Γυρίζουν όλη την Ελλάδα και παίζουν μουσική... στους δρόμους! (pics+video)

Γυρίζουν όλη την Ελλάδα και παίζουν μουσική... στους δρόμους! (pics+video)
Τους συναντήσαμε στην Ρήγα Φεραίου και μας μιλήσαν για... όνειρα!
Με αφορμή την ολοκλήρωση του νέου δίσκου του Sophokles Thaumastos & The Dreamwalkers και την συναυλία τους την Παρασκευή 22 Μαίου στο Metropolis με τα «Υπόγεια Ρεύματα» συναντήσαμε τον Σοφοκλή και τον Joey σε ένα παγκάκι της Ρήγα Φεραίου.
Σε παγκάκια ή πλατείες συχνάζουν και με μουσική ομορφαίνουν οποιαδήποτε πόλη και αν βρεθούν.
Όπως ανέφερε ο Σοφοκλής που είναι εμπνευστής των Dreamwalkers και της«Φιλικής εταιρείας» μας εξηγεί παρακάτω τι είναι «ελάτε, στην συναυλία στο Metropolis γιατί μέσα από «υπόγεια ρεύματα» θα στείλουμε το μήνυμα της αλλαγής σε κάθε ακρούλα αυτής εδώ της πόλης»!
Ας τους γνωρίσουμε…

Γυρίζουν όλη την Ελλάδα και παίζουν μουσική... στους δρόμους! (pics+video)
P.E. Μίλησε μας λίγο για τους Dreamwalkers…
Σοφοκλής. «Το συγκρότημα Dreamwalkers, είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε το 2012 στην Πάτρα. Το concept ήταν να παρουσιάσουμε τα δικά μου παραμύθια… Ξεκινήσαμε και στην συνέχεια ερχόντουσαν διάφοροι άνθρωποι, ο καθένας να βοηθήσει και να στηρίξει την προσπάθεια.
Δεν είναι απλά η μπάντα, είναι η ιδέα… Να μαζευόμαστε όλοι μαζί και να παλεύουμε για την αγάπη και την μουσική και μάλιστα σε αυτή την εποχή. Είναι υπέροχο να προσφέρουμε μια νότα αισιοδοξίας για όσους πιστεύουν στα όμορφα «παραμύθια».
Πριν λίγο καιρό μετά από πολλές ώρες στο στούντιο, ολοκληρώσαμε τον δίσκο«Ιστορίες Μαγικές» που αποτελείται από 10 «παραμύθια», δράκους, φύλακες, πριγκίπισσες, θυμό και στιγμές είτε αυτές θες να τις κρατάς, είτε να της αφήνεις πίσω σου. Το πλαίσιο του δίσκου είναι ροκ με διάφορα άλλα στοιχεία.»
P.E Είναι δύσκολος ο δρόμος των μουσικών;
Σοφοκλής. «Όποιος ασχολείται με την μουσική και γενικότερα οι καλλιτέχνες, είναι κυρίως ρομαντικοί. Το νόημα στην όλη υπόθεση, είναι να λες τις αλήθειες σου και να είσαι ο εαυτός σου! Αν το κάνεις αυτό, θα σε αγαπήσει και το κοινό!
Δύσκολος δρόμος αλλά και όμορφος και η ομορφιά είναι στις συνεργασίες.Το να ασχοληθείς με την τέχνη και την μουσική δεν είναι δουλειά. Είναι η ζωή σου!»

"Συναντούμε τους καλούς τρελούς της κάθε πόλης"!

P.E. Τι είναι η φιλική εταιρεία και πως ξεκίνησε;
Σοφοκλής. «Ξεκινήσαμε στον δρόμο. Μετά από ένα live με τους imam baildi στην Πάτρα πήγα στην Ζάκυνθο χωρίς λεφτά με σκοπό να καθίσω 3 μέρες. Γύρισα στην Πάτρα μετά από 3 μήνες έχοντας γυρίσει όλη την Ελλάδα!
Τραγουδώντας παραμύθια στα παιδιά. Στον δρόμο συνάντησα τους «καλούς τρελούς» της κάθε πόλης, ενωνόμασταν ο καθένας στο στοιχείο του, από ζογκλέρ μέχρι τραγουδοποιούς και στήναμε event, μη προγραμματισμένα παντού! Το κέρδος σε αυτή την ιστορία είναι πως κάθε φορά που ένας περαστικός σταματούσε να μας ακούσει, γυρνούσε πίσω και μας έλεγε μια καλή κουβέντα.»

Γυρίζουν όλη την Ελλάδα και παίζουν μουσική... στους δρόμους! (pics+video)
P.E. Τι είναι η "Φιλική εταιρεία" για σένα;
Joey. «Γνωρίστηκα με τον Σοφοκλή, σε ένα φανάρι στην Μ. Αλεξάνδρου. Τον είχα δει βέβαια στο facebook. Όταν τον αναγνώρισα και μιλήσαμε τα βρήκαμε κατευθείαν. Την επόμενη ώρα ήμασταν στην παραλία και τζαμάραμε.
Τραγουδάμε παντού. Έχουμε βρεθεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και κάνουμε από live σε ταράτσες και βεράντες μέχρι καντάδες κάτω από μπαλκόνια.
Φέτος το καλοκαίρι θα είμαστε σε παγκάκια, πλατείες, δρόμους, καλντερίμια και όπου υπάρχει περιπέτεια.
P.E. Σας έχει συμβεί ποτέ κάτι περίεργο στον δρόμο;
Joey. «Συνέχεια περίεργα μας συμβαίνουν. Θυμάμαι μια φορά στο Κιάτο μας πήγαν σε ένα σπίτι να φάμε τοστ και παραλίγο να καεί το σπίτι… Πάντα συμβαίνει κάτι νέο και αυτό είναι το ωραίο, οι συναρπαστικές καταστάσεις τις οποίες ζούμε!»

Γυρίζουν όλη την Ελλάδα και παίζουν μουσική... στους δρόμους! (pics+video)
patrasevents