Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Προτάσεις για να περάσετε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα!

Προτάσεις για να περάσετε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα!

Εναλλακτικές ιδέες για το διήμερο

"ApersonA" στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Ο Γιάννης Μανταφούνης και η Elena Giannotti παρουσιάζουν το έργο τους ApersonA, που έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2014 στη Γενεύη (Ελβετία) στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, στις 21:30, υπό την αιγίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.
Προτάσεις για να περάσετε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα!
«Δύο χορευτές, δύο σώματα...υφαίνουν πολλαπλές σχέσεις, οικειοποιούνται όλα όσα δεν επιτρέπονται... Ένα ντουέτο ιδιαίτερης εκφραστικότητας που αποπνέει μια ευδαιμονική αίσθηση ελευθερίας. Τα πρόσωπά τους, οι χειρονομίες τους, η σκηνική τους επικοινωνία και συνενοχή, συνθέτουν μια ζωντανή παλέτα, που μας κάνει να περνάμε από μια συναισθηματική απόχρωση στην άλλη».
Συντελεστές:
Ιδέα: Γιάννης Μανταφούνης
Χορογραφία και ερμηνεία: Γιάννης Μανταφούνης, Elena Giannotti
Εξωτερική ματιά: Nina Vallon
Σύμβουλος δραματουργίας: Myriam Kridi
Κοστούμια: Marion Schmid
Σχεδιασμός φωτισμού: David Kretonic
Παραγωγή: Cie Projet 11
Συμπαραγωγή: Association pour la danse contemporaine ADC – Geneva, Theater Südpol – Luzern, Theatre DeSingel – Antwerp, Prairie – Migros Cultural Percentage
με την υποστήριξη: City of Geneva, City of Vernier, Lottery romande, Nestlé for Art foundation, Swiss Arts Council Pro Helvetia, Accueil studio Cie Neopost Foofwa, studio44/Cie Gilles Jobin, Cie Greffe, ADC.
Εlena:
Το ApersonA είναι το σημείο όπου συναντώνται δύο προσωπικές εμπειρίες για τον χορό και το θέατρο.
Έχει φτιαχτεί από γνήσια υλικά, παίζει με το σχηματικό και το άμορφο. Σε μίμηση ή αντανάκλαση, παραδοσιακά στοιχεία αναπτύσσονται αντιστικτικά γύρω από μια μουσική δομή.
Αυτό που προκύπτει είναι ένας χορός που πάει προς τα εμπρός, ένα ζωτικό ευτράπελο σκότος μέσα στο οποίο τίποτα δεν επαναλαμβάνεται.
Δύο φιγούρες καταδύονται σε μια αφήγηση ενώ αυτή εκτυλίσσεται. Η σχέση τους και η διφορούμενη εμπλοκή τους είναι η ιδέα που γεννάει ένα συγκινητικό αλλά μη συναισθηματικό ταξίδι.
Yannis:
Το ApersonA είναι μια απόπειρα συνένωσης μιας βαθιάς επιθυμίας συγχώνευσης του συγκινησιακού μας εαυτού με τη δημιουργική διαδικασία ενός έργου. Στην προσπάθεια αυτή, η κίνηση του σώματος λειτουργεί σαν οδηγός που δείχνει σε μας και το σώμα μας τη συγκινησιακή πραγματικότητα που μας περικλείει. Καταστάσεις που δημιουργούν κίνηση, κινήσεις που προσλαμβάνονται σαν συναισθήματα και ο συνδυασμός τους, γίνονται ζωντανοί χαρακτήρες σε ένα περιβάλλον που αναζητά ένα σώμα που να χωρά στη φαντασία, έναν ρόλο που να μπορεί να παιχτεί. Προχωρώντας με αυτόν τον τρόπο σε μια λεπτή ισορροπία μεταξύ θεατρικών, μουσικών, δραματικών όψεων, το ApersonA αναδύεται μέσα από ένα πολυεπίπεδο σύμπαν και γίνεται ένα έργο τέχνης που, ενόσω εκτίθεται, αναδεικνύει τη σημασία του να παραδίδεσαι σε μια φανταστική στιγμή έντασης.

Προβολή Ταινίας "Tomboy" στο Κοινωνικό Κέντρο Πάτρας

Πρόκειται για μια ταινία που θέτει στο επίκεντρό της τις σχέσεις μεταξύ παιδιών, και την ακόμη πιο περίπλοκη σχέση ανάμεσα στην καρδιά και το σώμα τους. 
Η πολιτική των φύλων, η εφηβική σεξουαλικότητα και το τίμημα της κοινωνικοποίησης έρχονται στο προσκήνιο μέσα από μια απλή ιστορία, που θέτει περίπλοκες ερωτήσεις για τις οποίες όμως δεν διαθέτει απλοϊκές απαντήσεις. 
Χωρίς μελοδραματισμούς, χωρίς διδακτικές υπερβολές, αλλά με ένα χειροποίητο νατουραλισμό, κοιτάζει κινηματογραφικούς χαρακτήρες και θεατές στα μάτια.
Σου καίγεται η ασφάλεια τη "Νύχτα των ονείρων σου" 

Φωνάζεις τον ηλεκτρολόγο; Τον γείτονα; Τα σώματα ασφαλείας; Ή ... το Ρεφενέ; 

ΜΠΛΑΚ (ΑΟΥΤ) ΚΟΜΕΝΤΥ του P. Shaffer 

Απρεπή, ανομολόγητα, εξόχως αποκαλυπτικά, εκτίθενται για δεύτερη φορά –και τελευταία- στη σκηνή του ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ μετά την Κυριακή του Άπιστου Θωμά. Όσοι πιστοί προσέλθετε, καθείς με το κεράκι του, διότι οι ασφάλειες δεν είναι καθόλου ασφαλείς. Ο Θεός σώζει μόνον την Βασίλισσα! 

Παίζουν: 

ΜΠΡΙΝΣΛΕΥ ΜΙΛΕΡ: Ευάγγελος Μιχάλης,ΚΑΡΟΛ ΜΕΛΚΕΤ: Λαμπρινή Ζώτου, ΜΙΣ ΦΕΡΝΙΒΑΛ: Κατερίνα Λειβαδά,ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΜΕΛΚΕΤ: Παναγιώτης Γεωργαντόπουλος, ΧΑΡΟΛΝΤ ΚΟΛΙΝΣ: Δημήτρης Χουρδούμης, ΚΛΕΑ: Μαρίζα Γεωργαλά, ΦΡΑΝΣ ΣΚΟΥΜΠΑΝΤΖΙΧ: Αντρέας Κολοβούρης, ΓΚΕΟΡΓΚ ΧΟΦΜΑΝ:Θεόδωρος Στεφανίδης.

Προτάσεις για να περάσετε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα!
Σκηνοθεσία – Νίκος Πραγιάννης, Πέπη Γαλανοπούλου
Πρωτότυπη Μουσική/Στίχοι – Χρίστος Γιαννόπουλος
Χορογραφία – Ελένη Κουτροκόη
Σχεδιασμός Φωτισμών – Δημοσθένης Χριστόπουλος
Κοστούμια – Πέπη Γαλανοπούλου, Καλλιόπη Ζεβρού, Λαμπρινή Ζώτου, Έφη Ηλιοπούλου, Ελένη Κουτροκόη, Κατερίνα Λειβαδά, Ελένη Μούγιου
Σκηνογραφία – Γιάννης Γεωργακάκης
Ομάδα Σκηνικών – Χρήστος Γεωργακόπουλος, Μαρίζα Γεωργαλά, Παναγιώτης Γεωργαντόπουλος,Παναγιώτης Γεωργόπουλος, Έφη Ηλιοπούλου, Κατερίνα Λειβαδά, Ανδρέας Κολοβούρης, Φώτης Παλαιολόγος, Θεόδωρος Στεφανίδης
Επιμέλεια/Εικαστικό Προγράμματος – Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, Γιώργος Λογαράς
Φωτογραφία – Ομάδα Φωτογραφίας Α.Σ.Τ.Ο., Παναγιώτης Γεωργόπουλος, Φώτης Παλαιολόγος

Προτάσεις για να περάσετε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα!
ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 3 ΜΑΪΟΥ
Ημέρες: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
Ώρα: 21:15
Προπώληση από 18 Απριλίου στο 6955-514155 (καθημερινά 10:00-14:00 & 18:00-21:00) & στο ταμείο του θεάτρου (18:00-21:00 τις μέρες των παραστάσεων)
Τηλ: 2610-461050.
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ (8 για φοιτητές και άνεργους).

"Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής" στο Θέατρο Αντίμετρο

Μπορεί άραγε ένας γάτος να θέλει το καλό μιας ποντικο-κοινωνίας; Τι παθαίνουν οι ποντικοί όταν εμπιστεύονται τους “σωτήρες”; Την απάντηση μας την δίνει ο Γιάννης Ταϊπλιάδης μέσα από το εξαιρετικό έργο του, που απευθύνεται σε μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά! Οι μικροί μας φίλοι θα ξεκαρδιστούν με τις περιπέτειες των ποντικιών και θα γνωρίσουν μέσα από το έργο την αξία της συνεργασίας και της φιλίας και οι μεγάλοι θα δουν με κωμικό τρόπο τις καταστάσεις που καθόρισαν το παρόν μας και ελπίζουμε όχι το μέλλον μας!!!

Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Ντάβαρης

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης
Γιάννης Γκοτσόπουλος
Μαρία Γκλαβά
Δημήτρης Χουρδούμης
Γεράσιμος Ντάβαρης
Ελένη Κουτροκόη

Σκηνογραφία-Graffiti: Χρήστος Κατσίγιαννης
Κατασκευή Σκηνικού: Θεόδωρος Γκοτσόπουλος
Πρωτότυπη Μουσική-Σύνθεση: Χρήστος Βλαχογιάννης
Ηχογραφήσεις-Μίξη Ήχου: Στέφανος Σωτηρόπουλος-studio BlueBlackBox
Φωτισμοί: Γεράσιμος Ντάβαρης-Νίκος Γιατράκος
Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα Αντίμετρο
Καπέλα: Ειρήνη Μπαλή
Χορογραφίες: Ελένη Κουτροκόη
Αφίσα-Δημιουργικό: Χρήστος Κατσίγιαννης
Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Κορακιανίτη
Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ

Πρεμιέρα 28 Μαρτίου 2015
Παραστάσεις κάθε Σάββατο 18:00 και κάθε Κυριακή στις 11:30
Γενική Είσοδος: 6 ευρώ
Πληροφορίες-Κρατήσεις θέσεων: 6937 492516, 6942 227941
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ-Φαβιέρου 5

"Illusion Magic Show" στο θέατρο act

Μετά την πολύ επιτυχημένη παράσταση funny magic show με τον μοναδικό κλόουν - ταχυδακτυλουργό Πήτερ Μπαμ, το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 1500 μικροί και μεγάλοι θεατές, το θέατρο act ανακοινώνει ένα μοναδικό σαββατοκύριακο μαγείας. Το κέφι και το χιούμορ του Πήτερ Μπαμ συναντούν την πολυετή εμπειρία του μάγου Domenico σε ένα μοναδικό μαγικό illusion show. 
Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στη χώρα της ταχυδακτυλουργίας και του ακατανόητου, σε ένα show που αψηφά τους νόμους της φυσικής, μια καλοκουρδισμένη διαδραστική παράσταση που θα συνεπάρει μικρούς και μεγάλους. 
MAGIC ILLUSION SHOW |στο θέατρο act Με τον Πήτερ Μπαμ και τον μάγο Domenico
Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Μαΐου στις 12.00 και στις 18.00
Κρατήσεις-πληροφορίες: 2610272037 & 6936122263 Εισιτήρια: Γενική είσοδος 7€ www.act-theater.gr
Ένας εκ των υποστηρικτών είναι και το patrasevents.gr

Acting Workshop - Βαρύτητα στο Θέατρο Λιθογραφείον

Με εργαλεία την σύγχρονη θεωρία των δυναμικών συστημάτων και της συστημικής επιχειρείται η αναζήτηση και η ανάλυση των θεατρικών φράσεων (κινητικές, λεκτικές, ηχητικές) ως αντίδραση του σώματος στα πεδία που επιβάλλει ο χώρος. 
Ζητούμενο του εργαστηρίου είναι η μελέτη και ανάλυση των κινητικών και λεκτικών φράσεων θεωρώντας το ανθρώπινο σώμα δέκτη πολλαπλών ερεθισμάτων από τον περιβάλλοντα χώρο. Στόχος είναι η ανάδειξη των φυσικά παραγόμενων κινήσεων και της ποιητικής λειτουργίας του θεατρικού λόγου μέσω απλών και πολύπλοκων εξωτερικών πεδίων δυνάμεων (κείμενο, χώρος, μουσική). 

Η ΙΔΕΑ
Πρόκειται για μια πρωτότυπη / καινοτόμα προσέγγιση της θεατρικής δράσης που αξιοποιεί την επιστήμη για να καταγράψει, μέσα από το πείραμα, τη διαφορετική εξέλιξη της ίδιας δράσης, δίνοντας τη δυνατότητα στον άνθρωπο επί σκηνής (ηθοποιό) να εντοπίσει τις καλύτερες δυνατές αρχικές συνθήκες για να προσεγγίσει το αντικειμενικό αποτέλεσμα.
Καθώς, μικρές διαταραχές στις αρχικές συνθήκες μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορετικά αποτελέσματα, όπου κάποια από αυτά είναι όμοια ενώ άλλα τελείως διαφορετικά.
Γνωρίζοντας ο ηθοποιός τις πιθανές εξελίξεις βάσει των αρχικών συνθηκών, επιλέγει την καλύτερη δυνατή «τροχιά» προς τον στόχο της δράσης.

Οι κειμενικές αναφορές του εργαστηρίου: 
Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι -B.M. Koltès, 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς και χορευτές, καθώς και σπουδαστές και ερασιτέχνες των παραπάνω παραστατικών τεχνών. Δήλωση ενδιαφέροντος και αποστολή βιογραφικών (για τους ανθρώπους επί σκηνής) στοpr.teatrica@gmail.com (Υ/Ο κ. Παύλου Σούλη).
Κόστος συμμετοχής των ανθρώπων επί σκηνής: 25€ / Κόστος συμμετοχής παρατηρητών: 15€ 

26/4 09:00-14:00
2/5 09:00-14:00
3/5 09:00-14:00

BIOS
Παύλος Σούλης (μαθηματικός Υποψ. Δρ. Πανεπιστημίου Πατρών)
Γεννήθηκε το 1976 στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο ίδιο τμήμα ολοκλήρωσε σε μεταπτυχιακό επίπεδο τις σπουδές του πάνω στα δυναμικά συστήματα στο πρόβλημα των τριών σωμάτων. Η έρευνά του στις τροχιακές δομές συνεχίστηκε στο ICTP του πανεπιστημίου της Τεργέστης με θέμα “Δυναμικά συστήματα πολλών βαθμών ελευθερίας: Χρόνος, χώρος και αλληλεπίδραση αυτών σε σώματα”. Έχει διδάξει ουράνια μηχανική και δυναμικά συστήματα στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών για εννέα χρόνια και έχει δώσει σεμινάρια σε ιδρύματα του εξωτερικού. Οι εργασίες του πάνω στην ευστάθεια τροχιών σε συστήματα που εξελίσσονται στο χρόνο, έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα περιοδικά (Celestial Mechanics and dynamical astronomy) και πρακτικά παγκόσμιων συνεδρίων (Celmec III, Ρώμη 2001- Υπολογιστική Μηχανική και εφαρμογές, Αθήνα 2006- Από την Τάξη στο Χάος, Βόλος 2008). Από το 2000 μέχρι το 2010 έχει συνεργαστεί με τα εργαστήρια Δυναμικών συστημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, αστεροσκοπείο Βιέννης και Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Τεργέστης όπου και ήταν υπότροφος του Υπουργείου Παιδείας της ιταλικής κυβέρνησης. Ήταν μέλος οργανωτικών επιτροπών διεθνών συνεδρίων Χάους και πολυπλοκότητας δυναμικών συστημάτων. Κατά την περίοδο 2012-2013 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της θεατρικής ομάδας «Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων». Τον Μάρτιο του 2014 είχε την επιμέλεια και τον συντονισμό του 5ήμερου acting workshop «Το θεατρικό συμβάν ως δυναμικό σύστημα» στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας (HELEXPO) για επαγγελματίες ηθοποιούς και σκηνοθέτες, όπου και παρουσίασε τα αποτελέσματά του σε εισήγηση του συνεδρίου.

Ster Cinemas

Και φυσικά για αυτούς που λατρεύουν το σινεμά υπάρχει λύση. Στα Ster Cinemas (Veso Mare, Ακτή Δυμαίων 17) προβάλλονται ταινίες διαφόρων ειδών για κάθε ηλικία.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ταινιών εδώ.

patrasevents