Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ακουγε τα ουρλιαχτά του αδελφού της που καιγόταν - Σκηνές σοκ στα Δικαστήρια της Πάτρας

Τη Μεγάλη Δευτέρα, θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης των πυρκαγιών της Ηλείας με πέντε κατηγορούμενους, στο Τριμελλές Εφετείο Πλημελλημάτων Πάτρας. 
Συγκλονιστικές οι μέχρι τώρα μαρτυρίες, που ακούστηκαν μέσα στην δικαστική αίθουσα, καταδεικνύοντας τα όσα τραγικά βίωσαν εκείνη την χρονική περόδο οι κάτοικοι του γειτονικού νομού. 


«Με κάλεσε στις 3:00 τα ξημερώματα από το κινητό του και ούρλιαζε, λέγοντάς μου «καίγομαι». Από το βάθος άκουγα και τα ουρλιαχτά των συναδέλφων του που και αυτοί καίγονταν ζωντανοί. Στη συνέχεια κόπηκε η σύνδεση. Εντρομη έφυγα από το σπίτι και πήγα να βρω τον διοικητή της Πυροσβεστικής Κρεστένων. Κανείς δεν τους είχε αναζητήσει όλο αυτό το διάστημα…». Η κατάθεση της Χριστίνας Δρακοπούλου, αδελφής του δασοπυροσβέστη Ιωάννη Δρακόπουλου, 29 ετών, που είχε χάσει τη ζωή του στις φλόγες της Αρτέμιδας. 
Η κατάθεση της γυναίκας συγκλόνισε τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση των πυρκαγιών της Ηλείας με πέντε κατηγορούμενους. Οπως και όλες οι καταθέσεις των μαρτύρων που έχασαν τα προσφιλή τους πρόσωπα ζωντανά μέσα στις φλόγες. 
Οπως κατήγγειλε η γυναίκα, ο αδελφός της ήταν εποχικός δασοπυροσβέστης και τη μοιραία βραδιά της 24ης Αυγούστου είχε πάει με πυροσβεστικό όχημα να σβήσει τις φλόγες χωρίς τη συνοδεία κάποιου μόνιμου πυροσβέστη, που θα μπορούσε να τους κατευθύνει. 
Οι φλόγες περικύκλωσαν το όχημα και οι τρεις δασοπυροσβέστες βρήκαν τραγικό θάνατο. 


flamiskonstantinos.blogspot.gr