Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Δεν άφηναν Πατρινό με το καρότσι και το 5 μηνών μωράκι του να περάσει σε ναό στην Αναστάσιμη Θεία λειτουργία

Δυστυχώς τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα δεν λείπουν και τα απρόοπτα και περίεργα συμβάντα.
Ένα από αυτά συνέβη μετά από καταγγελία στο thebest.gr, σε ενορία, κεντρική σχετικά της Πάτρας, το χαρμόσυνο βράδυ της Αναστάσιμης λειτουργίας και του «Χριστώς Ανέστη».
Όπως ανέφερε ο συμπολίτης κ. Τ. (τα στοιχεία του καταγγέλλοντος τα έχει το thebest.gr) τόσο την Μεγάλη Πέμπτη όσο και κυρίως το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 19 Απριλίου 2014 στην πανηγυρική Αναστάσιμη Θεία λειτουργία, τον εμπόδισαν άνθρωποι του ναού να μπει εντός του ιερού ναού της ενορίας του Αγίου Αποστόλου Παύλου, στην οδό Ιεροθέου καθώς είχε το καρότσι με το 5 μηνών μωρό του και στο εσωτερικό του ναού όπως του είπαν, δεν επιτρέπονται καρότσια.
«Η συμπεριφορά τους ήταν ανεπίτρεπτη και με στενοχώρησε όσο και με πρόσβαλλε, την λαμπρή και χαρμόσυνη αυτή στιγμή της Αναστάσεως. Μάλιστα όπως παρατήρησα ενώ ήταν ανοικτά και τα δύο φύλλα της κεντρικής πόρτας του ναού όταν πήγα νε μπω, αμέσως έκλεισαν το ένα φύλλο και κάποιες κυρίες σαν άλλες “πορτιέρηδες” δεν με άφηναν να περάσω με το καρότσι με το μωρό και την οικογένεια μου εντός του ναού», όπως είπε χαρακτηριστικά ο καταγγέλλων ενώ διευκρίνισε ότι το περιστατικό συνέβη περίπου είκοσι λεπτά με μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, αφότου δηλαδή είχε ψαλεί το Χριστός Ανέστη και οι πιστοί είχαν επιστρέψει εντός της εκκλησίας.
«Μου είπαν με ύφος ότι ο ναός είναι για τους ανθρώπους και όχι για τα καρότσια και πως απαγορεύεται η είσοδος. Αναγκάστηκα να μπω στο ναό με το καρότσι καθώς το μωράκι δεν θα στεκόταν στην αγκαλιά μου ήσυχο για πολλή ώρα.
Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα και συμπεριφορές στις εκκλησίες. Δεν τους πέρασε όμως και μπόρεσα να περάσω εντός του ναού και να παρακολουθήσω το υπόλοιπο της Αναστάσιμης λειτουργίας. Σκέφτομαι ακόμη και να ακολουθήσω την δικαστική οδό και να καταθέσω μήνυση», ανέφερε ο καταγγέλλων στο thebest.gr.
Tέλος μας είπε ότι όπως παρατήρησε, στον συγκεκριμένο ιερό ναό που έχει και έναν περιποιημένο καταπράσινο περίβολο (ενώ πάντα την βραδιά της Ανάστασης υπάρχουν εκπλήξεις όπως π.χ. να μοιράζονται στους πιστούς κόκκινα αυγά ή ακόμη να δίνεται κι ένα ολόκληρο ζωντανό αρνάκι) δεν υπάρχει και ράμπα εισόδου και πρόσβαση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες!