Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Τρόποι για να περάσετε όμορφα στην Πάτρα το τριήμερο του Πάσχα!




H Πάτρα είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο και λιμάνι της Δυτικής Ελλάδας Είναι η απόλυτη φοιτητούπολη, ενώ συγκεντρώνει αμέτρητες φυσικές ομορφιές, παραλίες, αξιοθέατα, πολιτιστικές δραστηριότητες και προτάσεις ψυχαγωγίας.

Φέτος το Πάσχα ελάχιστοι μόνιμοι κάτοικοι της Πάτρας αποφάσισαν να την αποχωριστούν και γιατί να το κάνουν εδώ που τα λέμε; Η Πάτρα συνδυάζει την φιλοξενία και τους ανθρώπινους ρυθμούς της επαρχίας, με όλες τις ανέσεις και τις παροχές της πρωτεύουσας. 
Προτείνουμε τρόπους για να περάσετε όμορφα τις γιορτινές ημέρες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Τα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης είναι αμέτρητα. Ευκαιρία να δείτε κάποια!

Το Κάστρο της Πάτρας: Το Κάστρο της Πάτρας είναι κτισμένο σε χαμηλό λόφο του Παναχαϊκού όρους σε απόσταση 800 μ. περίπου από την ακτή. Οικοδομήθηκε από τον Ιουστινιανό περίπου το 551 μ.Χ. για την άμυνα της περιοχής και των κατοίκων της. 

Τον Πύργο Αχαΐα Clauss: Είναι το πρώτο ελληνικό οινοποιείο που χτίστηκε το 1861 και μέχρι σήμερα παράγει μερικά από τα πιο διάσημα ελληνικά κρασιά. Στους χώρους του ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το καταπράσινο περιβάλλον, τα ιστορικά κτίρια, τα ξυλόγλυπτα βαρέλια παλαίωσης από το 1873 της φημισμένης Μαυροδάφνης, και να δοκιμάσει μερικά από τα εκλεκτά κρασιά της Αχαΐα Clauss.
Τον ναό του Αποστόλου Ανδρέα : Είναι ο μεγαλύτερος ναός της ορθοδοξίας στα Βαλκάνια, με χωρητικότητα 5.500 ατόμων και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική.


Τρόποι για να περάσετε όμορφα στην Πάτρα το τριήμερο του Πάσχα!

Διασκεδάστε!

Πάτρα σημαίνει διασκέδαση από όλες τις απόψεις, καθώς μία πόλη που σφύζει από νεολαία δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει αμέτρητες προτάσεις διασκέδασης:εστιατόρια, bars-café, clubs, κινηματογράφοι, θέατρα και διάφοροι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο Πατρινών. Ξεχωρίζουμε τα δημοφιλέστερα της διασκέδασης: 
Στην Αγίου Νικολάου: Τα στέκια που ξεχωρίζουν είναι το Due Piani, τo Μagenda, το Cibo Cibo, το Greco το Big Ben ενώ με μια βόλτα σίγουρα θα ανακαλύψετε και άλλα.
Αφού κατέβουμε στον γραφικό πεζόδρομο της Παντάνασσης θα συνεντήσουμε το Philosophy, προσπερνάμε τους πλανόδιους μουσικούς, και συνεχίζουμε στην Ρήγα Φεραίου, για να συναντήσουμε το Μa Cocotte στην γωνία με Αγίου Νικολάου. 
Φτάνουμε στα Ψηλαλώνια και μας κερδίζει την προσοχή το Μona Lisa. Ειδική μνεία αξίζει στο Μέγαρο Γαλανόπουλου, ένα από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, επί της Γερμανού, στο οποίο σήμερα στεγάζεται το Home. Συνέχεια στην Γερμανού υπάρχει το Banana moon και το όμορφο Τransistor bitrot.
Θέλετε καφέ ή φαγητό με θέα θάλασσα; Η μαρίνα της Πάτρας τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη με τα πολύ περιποιημένα μαγαζιά που έχουν ανοίξει εκεί. Ξεκινάμε από το Dose που πάντα έχει καλή μουσική, στοPas Mal που φημίζεται για τα party του ή αράζουμε στην Δωδώνη για βάφλα με παγωτό.
Για λίγο πιο έξω από το κέντρο αξίζει το El sueno για καφέ, μπύρα και χαλάρωση απέναντι από τα ΤΕΙ της Πάτρας!
Τέλος, κατευθυνόμαστε στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων, με τα αμέτρητα μεζεδοπωλεία και εστιατόρια. 

Νυχτοπερπατήματα… Ως προς την πολύ νυχτερινή διασκέδαση οι επιλογές είναι αμέτρητες και απευθύνονται σε κάθε γούστο: Ξέφρενο clubbing ή μπουζούκια μέχρι το πρωί; Στην πρώτη κατηγορία ξεχωρίζουν τo Ola Eλληνικά, το πιο εναλλακτικό Μods, το Ελληνάδικο Αβαντάζ και το Disco Room.
Στην δεύτερη τα πρωτεία κρατά εδώ και χρόνια το Romeo (Πανεπιστημίου 370), το Κέντρο Πατρών Αρείων(Εγλυκάδα), η Παριζιάνα (Βραχνέικα) και το Αστέρια Live (Τριών Ναυάρχων 1)

Τρόποι για να περάσετε όμορφα στην Πάτρα το τριήμερο του Πάσχα!

Θεάματα - Ψυχαγωγία

Η Πάτρα διαθέτει έναν μεγάλο κινηματογράφο, καθώς και έξι θέατρα, στα οποία ανεβαίνουν κατά καιρούς ενδιαφέρουσες παραστάσεις (δείτε τις διευθύνσεις τους εδώ).
Το Λιθογραφείον, συγκεκριμένα, είναι ένας αξιόλογος χώρος πρωτοποριακών παραστάσεων, εκθέσεων αλλά και live συναυλιών.
Η νεώτεροι, ωστόσο, συγκεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στην Veso Mare, το μεγαλύτερο κέντρο ψυχαγωγίας της πόλης, στο οποίο, πέρα από εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και cafe, συστεγάζονται τα Ster Cinemas και διάφορα cafe Όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε με δωρεάν parking. 

Τρόποι για να περάσετε όμορφα στην Πάτρα το τριήμερο του Πάσχα!


patraevents.gr