Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Δείτε τι έπαθε μια άνεργη Πατρινιά στον ΟΑΕΔ

Θα έμενε χωρίς ασφάλιση, ενώ πρέπει να κάνει σοβαρές εξετάσεις

Διαβάστε, λοιπόν τι έπαθε συμπολίτισσα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: 

Όπως λέει στο patrasevents.gr, χθες το πρωί πήγε στα κεντρικά του ΟΑΕΔ. Διευκρινίζει ότι είχε πάει την προηγούμενη εβδομάδα να θεωρήσει την κάρτα της που λήγει στις 22/4 και της είπε υπάλληλος της υπηρεσίας να πάει την άλλη εβδομάδα να τη θεωρήσει γιατί έκλεισε χρόνο. Επίσης θα έπαιρνε και μια βεβαίωση να θεωρήσει το βιβλιάριό της και του παιδιού της λόγω του ότι είχε κλείσει ένα χρόνο άνεργη και ήταν ανασφάλιστη δύο μήνες. 
Όλα εδώ καλά. Η συνέχεια... κάπως μπερδεμένη 
Όταν πήγε να θεωρήσει την κάρτα ανεργίας, ένας όχι και τόσο ευγενικός υπάλληλος της είπε ότι το σύστημα δεν τον άφηνε να τη θεωρήσει. Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρει η συμπολίτισσα, δεν της έδωσε ούτε βεβαίωση για να ασφαλιστεί, ενώ της είπε να πάει την άλλη εβδομάδα μήπως τον αφήσει το σύστημα, σημειώνοντας - κατά τα λεγόμενα του - πάνω στην κάρτα ότι θεωρήθηκε.
Η άνεργη κοπέλα, έφυγε από τον ΟΑΕΔ βάζοντας τα κλάματα. Επείγει να κάνει δύο πολύ σοβαρές εξετάσεις κόστους 500 ευρώ. Αν πήγαινε με το βιβλιάριό της, οι διαγνωστικές εξετάσεις θα κόστιζαν 70 ευρώ. 
Μετά από αυτό, η κοπέλα πήγε σε άλλο κατάστημα του ΟΑΕΔ, όπου εκεί όπως λεει η ίδια, εξυπηρετήθηκε άμεσα. Μάλιστα όπως της είπαν, αν πήγαινε την άλλη εβδομάδα θα έχανε όλα τα προνόμια! 
Δεν είναι όμως το πρώτο περιστατικό που συμβαίνει - σύμφωνα με πληροφορίες - στα γραφεία του ΟΑΕΔ. Απελπισμένοι άνεργοι, συμπολίτες, θεωρούν ότι ο ΟΑΕΔ είναι το τελευταίο τους αποκούμπι. Η συγκεκριμένη κοπέλα, εκφράζει την ανησυχία της για τη λειτουργία γενικώς, των υπηρεσιών και κατά πόσο, καλύπτει την εξαιρετικά ευαίσθητη κατηγορία των ανέργων. 

patrasevents.gr