Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Η Πάτρα είναι Spring! - 3+2 μέρη που κάνουν τους Πατρινούς να λατρεύουν την άνοιξη (pics)

Την άνοιξη η Πάτρα γίνεται μία από τις ομορφότερες πόλεις και ντύνεται στο χρώμα της εποχής

Η Πάτρα είναι
ανοιξιάτικη πόλη, πως να το κάνουμε…
Μυρίζει άνοιξη, βλέποντας τα νεαρά κορίτσια που βολτάρουν στους δρόμους, τα ζευγαράκια που φιλιούνται στα παγκάκια, ακόμα και στα μπαλκόνια στα σπίτια των συνοικιών της πόλης όπου οι γλάστρες με τα λουλούδια ανθίζουν.
Η Πάτρα έχει στο αίμα της την άνοιξη και αν η «μελλισούλα» της εποχής βγαίνει από τη κυψέλη της για να απολαύσει και αυτή τα χρώματα και τις μυρωδιές, στην αχαϊκή πρωτεύουσα κυκλοφορεί αμέριμνη και έχει τσιμπήσει αρκετούς στο πέρασμα της.
Εμείς απλά αναφέρουμε ορισμένους λόγους και μέρη μέσα στην πόλη, που για μας τους Πατρινούς η άνοιξη είναι η ομορφότερη εποχή του χρόνου.

v) Ο Μόλος της Αγίου Νικολάου

Μη μου πείτε ότι δεν έχετε πάει ποτέ μία βόλτα στον Μόλο της Αγίου Νικολάου, παίρνοντας τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας από το χέρι, τώρα που ανοίγει ο καιρός.
Είναι ένα από τα πιο ανοιξιάτικα σημεία της Πάτρας όπου εκεί μπορεί κανείς να θαυμάσει το… απέραντο γαλάζιο.  Βουτιά όχι μη κάνετε, δεν σας το συνιστούμε.

vi) H Μαρίνα της Πάτρας

Αυτό και αν είναι top ανοιξιάτικο μέρος. Ένας περίπατος κοντά στα βράγχια της Πάτρας, στο πεζόδρομο που υπάρχει εκεί, δίπλα στη θάλασσα, με θέα το κυμματοθραύστη, ανάμεσα στα κότερα και στις βάρκες που υπάρχουν εκεί, προσφέρεται για τους ερωτευμένους, αλλά και για αυτούς που λατρεύουν την εποχή.
Είναι το καλύτερο μέρος της πόλης -στο γνωστό Πελεκάνο- για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα της Πάτρας. Ηλιοβασίλεμα που είναι σίγουρα στα κορυφαία της Ελλάδος, για πολλούς καλύτερο και από αυτό της Σαντορίνης.

vii) To Κάστρο της Πάτρας

Είναι το καλύτερο μέρος για έναν ανοιξιάτικο περίπατο, ειδικότερα τα βράδια.
Τα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης από τα οποία περνάει κανείς για να φτάσει εκεί, μυρίζοντας τα λουλούδια και τα νυχτολούλουδα, προσφέρονται από μόνα τους για να σε βάλουν στο πνεύμα της εποχής. Από το Κάστρο μέσα, ανάμεσα στα βυζαντινά μνημεία και τα δέντρα, έχεις θέα όλη την Πάτρα και τον Πατραϊκό.
Κατεβαίνοντας στη συνέχεια προς το κέντρο από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου, με τα φωτάκια της καταλαβαίνεις γιατί πόλη αυτή είναι τόσο spring.

iv) Βραχνέικα

Είναι λίγο πιο μακριά από το κέντρο της Πάτρας, αλλά η άνοιξη θέλει και τη εξοχή της.
Κάνοντας μία βόλτα στον δρόμο μπροστά από την θάλασσα, μυρίζεις άνοιξη και αλμύρα. Η περιοχή προσφέρεται για να πιεις τα ανοιξιάτικα σου ουζάκια και τις μπυρούλες σου στα πολλά και διάφορα εστιατόρια που υπάρχουν, δίπλα από το κύμα. 
Είναι ένα μέρος που οι περισσότεροι Πατρινοί το έχουν συνδυάσει με την άνοιξη, κάνοντας εκεί τις πρώτες τους βόλτες, όταν ανοίγει ο καιρός, λίγα χιλιόμετρα, μακριά από το κέντρο της πόλης. Και φυσικά, εκεί και αν μπορείς να θαυμάσεις το ηλιοβασίλεμα της Πάτρας.

v) Ρίο και Άγιος Βασίλειος

Κλασική αξία. Οι περισσότεροι από εμάς το Ρίο το έχουμε συνδυάσει με τις καλοκαιρινές μας εξόδους και τα μπάνια του καλοκαιριού. Ωστόσο, το Ρίο και ο Άγιος Βασίλειος, «μετράει» και την άνοιξη.
Είναι ένα μέρος που λατρεύεται από τους Πατρινούς για ανοιξιάτικη βόλτα με το αμάξι, λίγους μήνες πριν ξεκινήσουμε τα μπάνια. Άγρια φύση, (γιατί συνήθως φυσάει εκεί), με θέα την επιβλητική Γέφυρα σε συνδυασμό με την δροσιά και τα χρώματα της άνοιξης.

patraevents.gr