Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Πάτρα: Υπογράφεται η σύμβαση για την ολοκλήρωση της Μικρής Περιμετρικής

Δημοπρατείται το σιδηροδρομικό έργο Ψαθόπυργος - Αγυιά

Στον τομέα της υπογραφής συμβάσεων  4-5 μεγάλα έργα είναι ώριμα και ετοιμάζονται οι «υπογραφές» για να ξεκινήσουν οι εργασίες τους.  Ανάμεσά τους  η υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση της Μικρής Περιμετρικής και η δημοπράτηση του σιδηροδρομικού έργου Ψαθόπυργος - Αγυιά. Ας ρίξουμε σύμφωνα με το ypodomes μία ματιά τι πρόκειται να συμβεί σε κάθε ένα από αυτά τα τρία πεδία εξελίξεων στα έργα υποδομής, που είναι τα έργα προς δημοπράτηση ,τα έργα προς ολοκλήρωση και τα έργα προς υπογραφή συμβάσεων.

ΕΡΓΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
Ανάμεσα στα ελάχιστα δημόσια έργα που περιμένουμε να δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα είναι η ανάπλαση Πανεπιστημίου, τα έργα στον Φαληρικό Όρμο και τα σιδηροδρομικά έργα Ψαθόπυργος-Αγυιά,Πειραιάς-3 Γέφυρες. Όλα αυτά τα έργα έχουν μεγάλους προϋπολογισμούς και αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μεγάλων παικτών της αγοράς. Την κορυφαία θέση όμως κρατούν οι ενάρξεις για την δημοπράτηση της νέας γενιάς  έργων με δημοπράτηση που είναι το Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου,  οι Ζεύξεις Σαλαμίνας και Λευκάδας και ο οδικός άξονας Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη.

ΕΡΓΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ
Για το επόμενο διάστημα δεν περιμένουμε να είναι πολλά τα έργα που θα ολοκληρωθούν. Όμως ανάμεσα σε εκείνα που είναι έτοιμα, ξεχωρίζουν, το Φράγμα Γαδουρά στη Ρόδο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Συγγρού, το οδικό έργο Θίσβη-Καναβάρι και το οδικό έργο της Αττικής Ιππικό Κέντρο-Καλύβια, Λαγονήσι, Ανάβυσσος. Τα υπόλοιπα έργα που ωριμάζουν και έπεται η ολοκλήρωση τους φέτος αναμένονται μετά το καλοκαίρι.

ΕΡΓΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
Εδώ η κινητικότητα είναι σαφώς μεγαλύτερη. Το επόμενο διάστημα περιμένουμε την υπογραφή συμβάσεων για το οδικό έργο Αγρίνιο-Άγιος Βλάσης, την ολοκλήρωση της Μικρής Περιμετρικής Πατρών, τα έργα του ΟΑΣΑ για το έξυπνο εισιτήριο και τις μπάρες στο Μετρό και την τηλεματική σε 1.000 στάσεις. Σε φάση υπογραφής περνούν τα σιδηροδρομικά έργα σκούπα Κιάτο-Ροδοδάφνη και Αθήνα-Θεσσαλονίκη (σηματοδότηση).

patraevents.gr