Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πάτρα: Έτοιμοι να πιάσουμε τον Μάη; - Εκδηλώσεις για τη Πρωτομαγιά

Η "γιορτή των λουλουδιών" με επίκεντρο και φέτος την Πλατεία Υψηλών Αλωνίων και την Πλατεία Ομόνοιας

Εν αναμονή της παραμονής της Πρωτομαγιάς και της γιορτής των λουλουδιών αρκετοί Πατρινοί και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Πλατεία Υψηλών Αλωνίων και η Πλατεία Ομόνοιας θα είναι αυτές που θα αποτελέσουν το επίκεντρο των εκδηλώσεων.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός το Δήμου Πατρέων ετοιμάζει διάφορες χορευτικές, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ενώ τον πρώτο λόγο θα τον έχουν τα λουλούδια και τα ανθεστήρια που θα υπάρχουν γύρω από την Πλατεία των Υψηλών Αλωνιών.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 30 Απριλίου ημέρα Τετάρτη και θα ξεκινήσουν από τις 6 το απόγευμα. Η αρχή θα γίνει  με την πραγματοποίηση της παρέλασης των Χορευτικών Συγκροτημάτων τα οποία θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Πλ. Όλγας, Γούναρη με κατάληξη στην  Πλ. Υψηλών Αλωνίων.
Τα δρώμενα στην Πλατεία  Υψηλών Αλωνίων θα ξεκινήσουν στις 6.30 το απόγευμα με την πραγματοποίηση του Μουσικοκινητικού Παιχνιδιού  από τους X-Saltibagos . Στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των παραδοσιακών χορών, από  συγκροτήματα  της Πόλης και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.
Στις 9.15 το βράδυ  θ’ ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από το μουσικό σχήμα «Τρίκυκλο», το οποίο θα διαρκέσει έως και τα μεσάνυχτα, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας από την Οικολογική Κίνηση Πάτρας, με θέμα «Οι προστατευόμενοι βιότοποι της Δυτικής Ελλάδας».
Στην πλατεία Ομονοίας οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 8.30 το βράδυ με παράσταση καραγκιόζη από τον Χρήστο Πατρινό. Τέλος, στις  9.30 το βράδυ τη σκυτάλη θα πάρει η Ορχήστρα του Γιώργου Πετρίτση.


http://www.patrasevents.gr/