Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Πάτρα: Ξέρεις καλά την πόλη σου ή είσαι "τουρίστας"; Κάνε το τεστ!

Πόσο καλά ξέρεις την Πάτρα; Ξέρεις τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά; Τα αξιοθέατα; Τips για να είναι πιο εύκολη η καθημερινότητα σου;
Απάντησε τις ερωτήσεις και εμπλούτισε τις γνώσεις σου ή γράψε το δικό σου σχόλιο για την πόλη που ζεις!

Για να δούμε...

Α) Στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα η Πάτρα:
  1. Είναι η πόλη με τις περισσότερες καφετέριες αναλογικά με τον πληθυσμό της.
  2. Είναι η πόλη με τις περισσότερες «ροζ» ιστορίες στις οποίες εμπλέκονται φοιτήτριες.
  3. Είναι η πόλη με τους περισσότερους υποψήφιους δημάρχους.
 Β) Που βρίσκεται αυτόματος πωλητής καυσίμων και λειτουργεί 24ωρες το 24ωρο;
  1. Απέναντι από τα ΑΤΕΙ
  2. Στην Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών
  3. Στην οθ. Αμαλίας (απέναντι από την ΑΒΕΞ)
 Γ) Ποιο είναι το μεγαλύτερο Ποτάμι στην πόλη;
  1. Γλαύκος
  2. Μείλιχος
  3. Διακονιάρης
Δ) Πόσες σχολές και τμήματα διαθέτει το Πανεπιστήμιο Πατρών;
  1. 7 σχολές και 18 τμήματα
  2. 3 σχολές 18 τμήματα
  3. 2 σχολές και 22 τμήματα
Ε) Ποιος μεγάλος καλλιτέχνης  δήλωσε πως  «Τα χαρίσματα της Πάτρας δεν είναι οι φυσικές ομορφιές, υπάρχουν άλλες πόλεις με πραγματικά φυσικές ομορφιές»
  1. Θάνος Μικρούτσικος
  2. Βασίλης Παπακωνσταντίνου
  3. Τάκης Ζαχαράτος
Ζ) Σε ποια θέση βρίσκεται η πόλη της Πάτρας ανάμεσα σε άλλες σε ότι αφορά την ποιότητα ζωής;
  1. Στην 1η
  2. Στην 2η
  3. Στην 5η
Η) Ποιοι μεγάλοι καλλιτέχνες του εξωτερικού δεν έχουν εμφανιστεί στην Πάτρα;
  1. Βob Dylan
  2. Goran Bregovic
  3. Πολ ΜακΚάρντεϊ
Θ) Σε ποια παραλία συναντιόνται οι kitesurfers;
  1. Πλαζ Ε.Ο.Τ
  2. Δρέπανο Ρίου
  3. Παναγοπούλα
Ι) Τι δεν έχει η Πάτρα;
  1. Πάρκο εκπαίδευσης λιλιπούτειων οδηγών
  2. Χώρο έκθεσης καρναβαλικών αρμάτων
  3. Ξενοδοχείο μικρών ζώων


Πάτρα: Ξέρεις καλά την πόλη σου ή είσαι "τουρίστας"; Κάνε το τεστ!

Απαντήσεις!

Α) Το σωστό είναι το Νο 3. Την είσοδο της στο βιβλίο Γκίνες διεκδικεί η Πάτρα καθώς οι υποψήφιοι δήμαρχοι της πόλης ανέρχονται σε 12 και σε 3.000 τουλάχιστον οι υποψήφιοι δημοτικοί , διαμερισματικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι!
Β) Το σωστό είναι το Νο 3. Πάντα ανοιχτό το μηχάνημα παραπλεύρως της ΑΒΕΞ για να εξυπηρετηθούμε μόνοι μας.
Γ) Ο ποταμός Γλάυκος είναι ο μεγαλύτερος στην Πάτρα. Ο Γλαύκος είναι ποταμός της Αχαΐας. Σήμερα στο σημείο που συναντά την περιμετρική οδό της Πάτρας υπάρχει η Έξοδος Γλαύκου. Έχει μήκος 26,3 χιλιόμετρα. Πηγάζει από το Παναχαϊκό όρος και στην διαδρομή του τροφοδοτείται από διάφορες πηγές και τελικά χύνεται στον Πατραϊκό κόλπο δίπλα από το νέο (νότιο) λιμάνι της Πάτρας. Από τον Γλαύκο έχουν πάρει και την ονομασία του η συνοικία Γλαύκος (Ζαρουχλείικα) και το δημοτικό διαμέρισμα Γλαύκου της Πάτρας. 
Δ) Το σωστό είναι το "2 σχολές και 22 τμήματα". Είναι ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα της Ελλάδας. Αποτελείται από τέσσερις σχολές και είκοσι-δύο τμήματα, ενώ σε αυτό φοιτούν περίπου 21.500 προπτυχιακοί φοιτητές και 3.000 μεταπτυχιακοί φοιτητές.
Ε) Το σωστό είναι το Νο1. Ο Θάνος Μικρούτσικος πρόσφατα σε συνέντευξη του τόνισε "Τα χαρίσματα της πόλης δεν είναι τόσο οι φυσικές ομορφιές, υπάρχουν πολλές πόλεις με φυσικές ομορφιές. Η Πάτρα έχει τεράστια πλεονεκτήματα σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, η γειτνίαση της με τους Δελφούς, με την Ολυμπία, με την Επίδαυρο, το γεγονός ότι το λιμάνι της είναι κόμβος που πηγαίνει προς τη Δύση, αυτά είναι χαρίσματα, πλεονεκτήματα που δεν βρίσκονται σε καμιά πόλη."
Ζ) Στην 5η θέση είμαστε. Η πόλη του Βόλου καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην «Ποιότητα Αστικής Ζωής», σε σχέση με άλλες επτά πόλεις μεσαίου μεγέθους της χώρας, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο Βόλος καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατηγορία του «Πρασίνου», του «Ελεύθερου Χρόνου», του «Κυκλοφοριακού», των «Τεχνικών και Κοινωνικών Υποδομών»! Ακολουθούν η Λάρισα, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο, η Πάτρα, η Καβάλα και η Καλαμάτα.
Η)Το σωστό είναι το Νο 3. Ο Bob Dylan και ο Goran Bregovic έχουν φιλοξενηθεί στην Πάτρα από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας που αποτελεί μια μεγάλη γιορτή με διακριτικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και με σημαντικό εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο.
Θ) Στο Δρέπανο δίνουν ραντεβού οι kitesurfers. Ο μύθος λέει ότι η Παναγία θέλησε να περάσει από την Πελοπόννησο στη Στερεά Ελλάδα από αυτό ακριβώς το σημείο. Όταν ένας ψαράς αρνήθηκε να την βοηθήσει εκείνη άρχισε να περιπατάει στο νερό και κάτω από τα πόδια της δημιουργήθηκε ξηρά. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το μέρος είναι ευλογημένο καθώς δεν περνάει μέρα χωρίς kite. Οι ανατολικοί άνεμοι ξεκινάνε από νωρίς το πρωί και κρατάνε μέχρι το μεσημεράκι. 
I) Η Πάτρα όσο περίεργο και να ακούγεται δεν έχει χώρο που εκθέτονται στα παλιά καρναβαλικά άρματα. Υπάρχει μόνο το εργαστήρι που είναι ανοιχτό κοντά στις μέρες του καρναβαλιού όμως έναν χώρο που μπορεί κάποιος επισκέπτης να χαζέψει τους παλαιότερους "Βασιλιάδες" του καρναβαλιού, ΔΕΝ υπάρχει.