Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Νίκος Οικονομόπουλος ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων που πληρώνει το Facebook για να μαζεύει τα like των Πατρινών


1402 like Πατρινών στο facebook έχει μαζέψει μέχρι αυτή τη στιγμή ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων  Κ. Νίκος Οικονομόπουλος στην προσωπική του σελίδα!

Μέχρι πρίν 10 περίπου μέρες πολλοί Πατρινοί μόλις έμπαιναν στο προφίλ τους στο Facebook έβλεπαν στην Αρχική τους σελίδα να εμφανίζεται η προσωπική σελίδα του υποψήφιου Δημάρχου με ένα κουμπί που τους καλούσε να πατήσουν "μου αρέσει"  
 Αυτό που δεν έβλεπαν οι περισσότεροι και μόνο μερικοί πιο παρατηρητικοί εντόπισαν ήταν ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση είχε από κάτω της την ένδειξη "Χορηγούμενη"
Αυτή η ένδειξη προσδίδεται στις αναρτήσεις στις οποίες αυτός που τις κάνει πληρώνει το facebook προκειμένου να εμφανιστεί η ανάρτησή του σε πολύ περισσότερο κόσμο από αυτόν που προβλέπεται υπό κανονικές συνθήκες να εμφανιστεί. 
 Από διαφημιστές του facebook μαθαίνουμε ότι για μια απλή σελίδα το κόστος πληρωμής για κάθε like μπορεί να ξεπερνάει και τα 30 λεπτά και συνεχίζει να αυξάνεται όσο πιο μικρή είναι η αλληλεπίδραση του κοινού με την εν λόγω ανάρτηση!
 Γενικά Οι Πολιτικές διαφημίσεις στο facebook παρουσιάζουν πολύ μικρή αληλεπίδραση  - και είναι λογικό αφού ο κόσμος στο facebook μπαίνει για άλλους λόγους και όχι για να ενημερωθεί για την πολιτική - με αποτέλεσμα το κόστος να Μεγαλώνει δραματικά!
 Βέβαια δε γνωρίζουμε αν ο κύριος Οικονομόπουλος έχει μαζέψει και τα 1400+  like των Πατρινών  πληρώνοντας το facebook για να κάνουμε μια πιο σωστή εκτίμηση αλλά όπως και να το κάνουμε πρόκειται για μια ανούσια και επίπλαστη ενέργεια που έχει περισσότερο σα σκοπό το branding και το χτίσιμο ονόματος δηλαδή τη διαφήμιση για τη διαφήμιση!

Αν σε αυτή τη χώρα επενδύαμε λεφτά για να κάνουμε πράξεις που θα μας διαφημίσουν και σταματήσουμε να επενδύουμε λεφτά για να διαφημίζουμε τις πράξεις που κάνουμε ή που θα κάνουμε ,τα πράγματα θα πάνε καλύτερα....