Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ




Την λειτουργία σταθμού διάθεσης 24 κοινόχρηστων ποδηλάτων (mountain bikes), παρουσίασαν σήμερα το πρωί
στο Μώλο της Αγίου Νικολάου (κοντά στο Σταθμό του ΟΣΕ), ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γιώργος Σιγαλός, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΠ Παναγιώτης Ξυπολιάς και το στέλεχος της ΑΔΕΠ, Κώστας Κωσταντακόπουλος.



Η δράση σε ό,τι αφορά την διαχείριση των ποδηλάτων, στηρίζεται από τον Ποδηλατικό Όμιλο Πάτρας και τα ποδήλατα θα είναι στη διάθεση των πολιτών, με νέα ανακοίνωση, για τις ώρες λειτουργίας του σταθμού, αμέσως μετά το Πάσχα.



Για την πρωτοβουλία του Δήμου και της ΑΔΕΠ που εγκαινιάστηκε σήμερα, μίλησε ο κ. Δημαράς, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής, για προτεραιότητα στους πεζούς και τα ποδήλατα. Αναφέρθηκε δε, εκτός από τις πέντε πρότυπες προαστιακές ποδηλατικές διαδρομές που έχουν σημανθεί και αναβαθμιστεί από την ΑΔΕΠ.


Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις επόμενες διαδρομές, που θα αφορούν το αστικό ποδήλατο και θα αφορούν συγκεκριμένες βόλτες μέσα στην πόλη, με 30 ποδήλατα και πέντε σταθμούς διάθεσής τους.



Ο σταθμός κατ’ αρχήν θα λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα και ειδικότερα, από το μεσημέρι της Παρασκευής, μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας.


Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα και παράλληλα θα υπογράφει μια υπεύθυνη δήλωση. Ποδήλατα θα διατίθενται μόνο σε άτομα από 18 ετών και άνω, ενώ για μικρότερες ηλικίες, την ευθύνη θα αναλαμβάνει ο κηδεμόνας τους.



Οι πρότυπες ποδηλατικές προαστιακές, αγροτικές και φυσικές περιοχές γύρω, από την Πάτρα που σήμανε και αναβάθμισε η ΑΔΕΠ και ο Δήμος Πατρέων είναι οι εξής:


-Η πρώτη διαδρομή έχει σημεία εισόδου, από Παναχαΐδος Αθηνάς και Βλατερό


-Η δεύτερη διαδρομή έχει σημεία εισόδου, από Πουρναρόκαστρο και Ζάστοβα Σανατόριο


-Η τρίτη διαδρομή έχει σημείο εισόδου σημείου εισόδου από Πανεπ. Γυμναστήριο και Σταθμό Μέριμνας Ζώων


-Η τέταρτη διαδρομή έχει σημεία εισόδου, από Μαγούλα Ορτός και Πλατάνι


-Η πέμπτη διαδρομή έχει σημεία εισόδου, από Πλατάνι Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής και Δρέπανο Ι.Ν. Αγ. Αναστάσιος.