Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Φρικηπαίδεια: Μα καλά, τι πρόβλημα έχουν με τα Ζαρουχλέικα?

Tα Ζαρουχλέικα έχουν απασχολήσει πολύ τη σελίδα του Φρικηπαίδεια. Πρόσφατα εμπλουτίστηκε ακόμα περισσότερο το κείμενο τους με νέα στοιχεία για την συνοικία της Πάτρας!

Τι γράφουν? Διαβάστε το κείμενο αυτούσιο λίγο παρακάτω και τα σχόλια δικά σας!
"Τα Ζαρουχλέικα ή αλλιώς Zarou City είναι απο τις μεγαλύτερες συνοικίες της Πάτρας στο Νότιο δημοτικό διαμέρισμα. Οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής ήταν ο οικογένειες που προέρχονται από το χωριό Ζαρούχλα των Καλαβρύτων και από εκεί προέρχεται και η ονομασία.
Στην περιοχή πρίν το 1900 υπήρχαν έλη τα οποία αποξήραναν για να μπορέσουν να μείνουν και να τα καλλιεργήσουν. Σύμφωνα με τον Θωμόπουλο το 1928 ήταν ανεξάρτητη κοινότητα (χωριό) και άλλαξε το όνομά της σε Γλαύκος από το ποτάμι που περνά στην περιοχή.

Zαρουχλιώτες

Οι κάτοικοι και κυρίως οι έφηβοι έχουν τη φήμη ότι είναι αλητόπαιδα και τους αρέσει να μπλέκονται σε καυγάδες. Οι Ζαρουχλιώτες απ' τη στιγμή της γέννησης τους διαθέτουν μηχανάκι και πολύ τσαμπουκά. Με τα χίλια ζόρια καταφέρνουν να τελειώσουν το Γυμνάσιο.
Γυρίζουν όλη τη μέρα με μια γκόμενα 10 έως 3 χρόνια μικρότερη τους και κάθε βράδυ μαζεύονται μαζί με άλλους μηχανόβιους και με τη γκόμενα από πίσω και κάνουν κόντρες. Αν και είναι όντως αλητόπαιδα δεν τους αρέσουν να μπλέκονται σε καυγάδες μόνοι τους. Προτιμούν να μαζεύονται 30 κωλόπαιδα μαζί και να δέρνουν ένα μικρότερό τους.
Το στυλ τους ξεχωρίζει απ΄τους υπόλοιπους Πατρινούς αφού είναι κάγκουρες. Το καλοκαίρι κυκλοφορούν με κολλητό, αμάνικο φανελάκι, με στρας, ξεσκισμένα, χαμηλοκάβαλα τζην και παντόφλα με διχάλα να κάνει φλαπ-φλαπ. Το χειμώνα φοράνε στραφταλιζέ μαύρο μπουφάν, με κουκούλα και γούνα. Φοράνε καπέλα στις 3 τα μεσάνυχτα που ακουμπάνε στο σβέρκο, σκουλαρίκι στο αυτί ή όπου αλλού είναι δυνατόν. Περπατάνε σα συγκαμμένοι πούστηδες και έτσι και τους κοιτάξεις, σε κοιτάνε λες και πήδηξες τη μάνα τους.
Κολλάνε πολλές μαγκιές και κάνουν παρέα με Αγιο-Τριαδιώτες (άλλη φάρα από κει) και με γύφτους. Όλη τη μέρα καπνίζουν από 10 διαφορετικές μάρκες και τα Χριστούγεννα παίρνουν και χασίς για το καλό της χρονιάς.
Μισούν αφάνταστα τους μεταλλάδες και τους ροκάδες και τους τσατίζει η εμφάνισή τους. Μπορεί και να φας ξύλο ίσα ίσα επειδή το βλέμμα σου δείχνει ύπουλο ή ξύπνιο.

Ζαρουχλιώτισες

Όσον αφορά τα κορίτσια τα πράγματα μάλλον είναι καλύτερα. Είναι πιο όμορφα απ'τα υπόλοιπα της Πάτρας και δείχνουν την ομορφιά τους χωρίς να φοράνε μισά ρούχα και δεν είναι π0υτ@ν3ς όπως και οι υπόλοιπες Πατρινές.
Το μόνο ελάττωμα που έχουν είναι ότι προτιμούν να έχουν γκόμενο πολύ μεγαλύτερης ηλικίας και είναι πολύ κακόγουστες στο θέμα επιλογής γκόμενου.Εύκολα κάνεις παρέα μαζί τους (μόνο στο φιλικό) αρκεί να μην είναι μπροστά το αγόρι τους (μη πω ο πατέρας τους λόγω της διαφοράς ηλικίας)."