Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Κάπως έτσι θα γίνει και στην Πάτρα το Open Mall

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο ξενοδοχείο «Αστήρ»,
από τον Τομέα Επαγγελματικών Τάξεων της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αχαΐας, παραβρέθηκαν και μίλησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Κορκίδης, Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη και Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Γιάννης Μάκκας και ο Τομέάρχης Επαγγελματικών Τάξεων Σωτήρης Γαλάνης.
Η εκδήλωση είχε ως κεντρικό θέμα την παρουσίαση του σχεδίου των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου - Open Malls από τον κ. Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος εκτός από υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ., είναι και πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
Όπως τόνισε την ομιλία του ο κ. Κορκίδης, η ιδέα των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου - Open Malls, είναι στην ουσία η μετατροπή των εμπορικών κέντρων των πόλεων σε εμπορικά χωριά. Για την υλοποίηση του σχεδίου, οι εμπορικοί σύλλογοι, τα επιμελητήρια, η αυτοδιοίκηση και οι επιχειρήσεις, θα πρέπει να συνεργαστούν για να οριοθετήσουν τις περιοχές αυτές, στις οποίες θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις διευκόλυνσης των πεζών και να οργανωθούν εμπορικές δράσεις, ώστε η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να καταστεί πιο ελκυστική για τους ντόπιους καταναλωτές και για τους τουρίστες.
Το ποσό που αναλογεί στην Πάτρα είναι 200.000 ευρώ για την μελέτη της παρέμβασης, ενώ όπως είπε ο κ. Κορκίδης, ο προϋπολογισμός των έργων μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 8 εκ. ευρώ.

Τόνισε ακόμα ότι η Πάτρα με 14.700 επιχειρήσεις και με το λιμάνι της, μπορεί μέσω του προγράμματος να αποκτήσει σημαντική δυναμική για το εμπόριό της.