Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Εγινε θαύμα! Αυτό το παιδί από την Πάτρα... θα μπορέσει να μετρήσει τα άστρα!

Ένα παιδί γύρω στα 18, μπαίνει μέσα στα γραφεία της εφημερίδας μας. Έψαχνε με τα χέρια να βρει την πόρτα, να καταφέρει να «ισορροπήσει» στον διάδρομο, να μην χτυπήσει.



«Δεν θέλω χρήματα, θέλω να κάνω μία επέμβαση να βρω το φως μου» μας είπε. Ο νεαρός δεν έβλεπε καθόλου από το ένα μάτι ενώ από το άλλο διέκρινε σκιές. Το ξέραμε το παιδί! Από μικρό «τραβιέται» από γιατρούς σε γιατρούς και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Είχε έρθει όμως η ώρα να αναλάβει μόνος του την κατάσταση που βίωνε τόσα χρόνια.


Στάθηκε απέναντί μας, ο καθένας θα μπορούσε να καταλάβει πως το παιδί είχε πρόβλημα στα μάτια. «Εχω βρει τον γιατρό, έχω βρει το μόσχευμα, δεν θέλω λεφτά στο χέρι, έχω κανονίσει όλα τα ραντεβού, βοηθείστε με μόνο να βρω το φως μου».


Τα δάχτυλά μας σχημάτισαν στο καντράν του τηλεφώνου τον αριθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, γνωρίζοντας πως για τέτοιες περιπτώσεις, θα υπήρχε ελπίδα.


Και δεν διαψευστήκαμε. Ο Σεβασμιώτατος εξέτασε όλα τα έγγραφα που είχε μαζί του ο νεαρός, εξακρίβωσε την αλήθεια των ισχυρισμών του, μίλησε με τον γιατρό που τον παρακολουθεί, έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τελικά το «πράσινο φως άναψε»! Το ταμείο που προορίζεται για τέτοιες περιπτώσεις άνοιξε. Η εκκλησία μας, συμπαραστάτης σε κάθε φτωχό και αδύναμο, έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη.


Τα χρήματα βγήκαν από τον λογαριασμό και δόθηκαν εκεί που έπρεπε. Το παιδί εγχειρίζεται, αποκτά το φως του. Θα κάνει τα πρώτα του βήματα χωρίς να «ψάχνει» με τα χέρια. Γίνονται θαύματα στις μέρες μας; Αναμφισβήτητα. Και φυσικά το θαύμα δεν το έκανε μόνη της η επιστήμη. Χρειάστηκε ένας άγιος άνθρωπος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, ο οποίος αγκάλιασε το παιδί, του προσέφερε θαλπωρή και αγάπη, όπως κάνει σε κάθε «παιδί» του ο ποιμενάρχης μας.


Είμαστε βέβαιοι πως δάκρυα ευγνωμοσύνης χαράς και συγκίνησης θα κυλούν από τα μάτια αυτού του παιδιού. Η εκκλησία του άνοιξε την αγκαλιά της. Στο ρεπορτάζ δεν αναφέρουμε ονόματα. Αν και γνωρίζουμε πως ίσως χρειαστεί να επανέλθουμε, ακόμη και με ονόματα, όταν το ίδιο το παιδί, θεραπευμένο πλέον, έρθει ξανά να μας συναντήσει. Ζητούμε συγγνώμη από τον Μητροπολίτη γιατί ξέρουμε πως δεν επιθυμεί δημοσιότητα για τέτοιου είδους ζητήματα. Όμως εδώ μιλάμε για ένα θαύμα. Ένα παιδί βρήκε το φως του. Ένα παιδί θα μπορεί πλέον... να μετράει τα άστρα...


Σ.Σ. Η επέμβαση έχει προγραμματιστεί για τις 13 Μαϊου. Να σαι καλά Θανάση (χθες ήρθε στο γραφείο μου να με ευχαριστήσει). Ομως οι ευχαριστίες ανήκουν αλλού. Στον Μητροπολίτη. Εγώ απλά ενημέρωσα. 

http://flamiskonstantinos.blogspot.gr/