Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Τρεις Πατρινοί αρχιτέκτονες ομορφαίνουν την πόλη-Δείτε τα υπέροχα κτήρια

Τρεις Πατρινοί αρχιτέκτονες ομορφαίνουν την πόλη-Δείτε τα υπέροχα κτήρια  Η ομάδα της «Façade» πρωτοπορεί

Η ομάδα της «Façade» πρωτοπορεί

Σε μια περίοδο κρίσης υπάρχει στην Πάτρα μια ομάδα με όραμα, φαντασία και όρεξη για δουλειά. Ο Χάρης Οικονόμου, ο Γιώργος Αθανασόπουλος και ο Αριστείδης Ασημακόπουλος δημιούργησαν την «Façade», μια νέα και πολλά υποσχόμενη τεχνική εταιρεία.
Με τις κατασκευές τους κάνουν την πόλη πιο όμορφη και ενδιαφέρουσα. Τα ιδιαίτερα και ξεχωριστά γραφεία της «Façade» στεγάζονται στην Αθανασίου Διάκου και Γούναρη (Υψηλά Αλώνια). Βέβαια η ομάδα έχει κάνει τα βήματα της και στην Αθήνα αφού διατηρεί γραφείο στο Νέο Ψυχικό.
Η εταιρεία ιδρύθηκε πρόσφατα και πραγματοποιεί μελέτες και κατασκευές κατοικιών και βιομηχανικών κτιρίων. Έχει πραγματοποιήσει έργα στην Ανω πόλη Πάτρων και το Β.Ι.Ο.Π.Α.
Το κτίριο του Ι.ΚΤΕΟ Αχαϊας είναι επίσης δημιούργημα της «Façade». Ο σχεδιασμός του κτιρίου συνδυάζει αρμονικά την εφαρμογή δομικού χάλυβα και σκυροδέματος και επιτυγχάνει την αστική του ένταξη στην ευρύτερη περιοχή του βιοτεχνικού πάρκου Πατρών.
Ένα από τα σημαντικά έργα που είχει αναλάβει η ομόδα ήταν η μελέτη των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου.
Η κατασκευή μιας νέας διώροφης κατοικίας σε οικόπεδο της άνω πόλης της Πάτρας, πλησίον του αρχαίου Ρωμαϊκού Ωδείου είναι μια από τις κατασκευές της εταιρείας που επίσης ξεχωρίζει.
Η «Façade» δραστηριοποιείται επίσης και στο Interior Design. Πρόσφατα και αντιπροσωπευτικά παραδείγματα είναι ο χώρος εστίασης «Aquarellα» που βρίσκεται στην Ηφαίστου και το «KORALIA hair&beauty» που βρίσκεται στην Αγίου Ανδρέου.