Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Από την Πάτρα στην Γερμανία: "Όταν ακούνε Ελλάδα, παίρνουν ύφος ειρωνικό"!

Από την Πάτρα στην Γερμανία: "Όταν ακούνε Ελλάδα, παίρνουν ύφος ειρωνικό"!
Έλληνες του εξωτερικού για το δημοψήφισμα!
“O Γερμανικός λαός έχει ενημερωθεί για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ευτυχώς δεν ανήκω σε κύκλο που συζητούν και φανατίζονται για τα πολιτικά. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω πως νοιάζονται για τον «κατήφορο» στην Ελλάδα, μάλλον το «ψηλοπανυγηρίζουν»”.
H Έφη είναι αρκετά χρόνια στην Γερμανία. Πιο πριν ζούσε στην Πάτρα και την γνώριζα όταν έκανε μεροκάματα σε μαγαζιά της πόλης, όπως το τότε Abfab ή το Tamtoom.
Σε εποχές κρίσης άφησε την Ελλάδα και πήγε να δουλέψει στο εξωτερικό, όπως πολλοί άλλοι. Στην Γερμανία εργάζεται με ένα καλό μισθό Ελλάδας, τίποτα περισσότερο. Έχει ένα παιδάκι και αγωνίζεται καθημερινά.
Όταν μιλήσαμε το Σάββατο για την Ελλάδα μου είπε «Αν ήμουν στην Ελλάδα, προσωπικά δεν θα ψήφιζα τίποτα στην κατάσταση που φτάσαμε».
Μπερδεμένη και αυτή, όπως πολλοί άλλοι σκεπτόμενοι πολίτες. Όταν βέβαια την ρώτησα για τους Γερμανούς και το πως αντιμετωπίζουν όλη την κατάσταση, μου είπε:
“Δεν έχω παράπονο από τον λαό, γιατί δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Είναι όλοι τους ευγενικοί αν και υπάρχει μια μεγάλη μερίδα Γερμανών που όταν ακούνε Ελλάδα περνούν ύφος ειρωνικό. Έτσι τους μάθανε”!

Από την Πάτρα στην Γερμανία: "Όταν ακούνε Ελλάδα, παίρνουν ύφος ειρωνικό"!
Παραθέτω την άποψη ακόμη ενός Έλληνα από την Πάτρα, που μετανάστευσε και αυτός στα χρόνια της κρίσης.
Γράφει ο Χριστόδουλος Αθανασάτος για το newgreektv.com μεταξύ άλλων:
"Η προσωπική μου θέση εξ αρχής είναι ότι το δημοψήφισμα ήταν λογική επιλογή: Όσο κι αν το κοινωνικό «δίπολο» που έχει δημιουργηθεί αλλά και ο τρόπος που θα εκφραστεί η αντίθεση πιθανόν θα χαρακτηριστεί από ένταση τις ημέρες πριν το δημοψήφισμα, το πρόσφατο παρελθόν απέδειξε ότι εάν δεν δοθεί η ευκαιρία στον πολίτη προκειμένου να εκφραστεί σε μια «αλλαγή ρότας» της λαϊκής εντολής (είτε οδηγούσε στην ρήξη, είτε στην αποδοχή νέων μέτρων),η αντίστοιχη ένταση που θα ζήσουμε για μια εβδομάδα θα χρόνιζε και θα εκφραζόταν τελικά ως σύγκρουση σε επιθετικούς τόνους και άλλα επίπεδα αντί της κάλπης, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Αντίθετα, η κάλπη του δημοψηφίσματος – ή των εκλογών, εάν διεξάγονταν – θα δώσει την ηθική και ουσιαστική ικανοποίηση στον Έλληνα ότι εκφράστηκε."

Από την Πάτρα στην Γερμανία: "Όταν ακούνε Ελλάδα, παίρνουν ύφος ειρωνικό"!
Πρέπει να ακούμε αυτές τις μέρες και να διαβάζουμε, προτού μιλήσουμε για ο,τιδήποτε!
Είναι χρέος μας, να δίνουμε "βήμα" στον συνομιλητή μας, χωρίς οπαδισμούς και με καθαρή ματιά απέναντι σε όσα γνωρίζουμε. Για τα όσα δεν γνωρίζουμε, δυστυχώς θα αποφασίσουν άλλοι!
patrasevents