Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Μία ευχάριστη είδηση για τους Πατρινούς σινεφίλ - Θα ξαναλειτουργήσει η δεύτερη αίθουσα του Πάνθεον

Μία ευχάριστη είδηση για τους Πατρινούς σινεφίλ - Θα ξαναλειτουργήσει η δεύτερη αίθουσα του Πάνθεον Ως αμιγώς κινηματογραφική αίθουσα προβολής καινούριων ταινιών, από την ερχόμενη χειμερινή σαιζόν

Ως αμιγώς κινηματογραφική αίθουσα προβολής καινούριων ταινιών, από την ερχόμενη χειμερινή σαιζόν

Μία ευχάριστη πληροφορία που αναμένεται να χαροποιήσει τους σινεφίλ της Πάτρας.
Το αγαπημένο και ιστορικό κινηματοθέατρο Πάνθεον στην Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη και Κανακάρη στην Πάτρα με τα 92 και πλέον χρόνια ιστορία, με φήμη που ξεπερνά την Αχαΐα και φτάνει στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, αναμένεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr, επιτέλους να ξαναλειτουργήσει από την προσεχή χειμερινή σαιζόν 2015-2016 ως κινηματογράφος.
Η διευκρίνιση είναι ότι θα λειτουργήσει και πάλι ως κινηματογραφική αίθουσα προβολής νέων ταινιών η 2η μοντέρνα και ιδιαίτερα άνετη και καλαίσθητη αίθουσα που είχε διαμορφωθεί στο οικοδόμημα του Πάνθεον μετά την ριζική ανακαίνιση του την δεκαετία του 2000. Το Πάνθεον τότε λειτούργησε ως Village Πάνθεον και στα λαμπρά εγκαίνια τον Νοέμβριο του 2002 είχε έρθει και ο επικεφαλής της εταιρείας Village, Χάρης Αντωνόπουλος από την Αθήνα.
Η δεύτερη αίθουσα (προς την πλευρά της οδού Κανακάρη) άνοιξε το 2004 ενώ παράλληλα διαμορφώθηκε στον χώρο κι ένα δεύτερο μοντέρνο μπαρ – καφέ. Για τον χειμώνα λοιπόν τα σχέδια του επιχειρηματία Θεόδωρου Χαρ. Κρητικού και του γιου του Χαράλαμπου Κρητικού είναι να εξοπλιστούν με ολοκαίνουριο ψηφιακό μηχάνημα προβολής (υπερσύγχρονου ήχου και ολοκάθαρης ψηφιακής εικόνας) και να λειτουργήσουν κινηματογραφικά την 2η αίθουσα χωρητικότητας 250 περίπου θέσεων προβάλλοντας ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα μέσα στη νέα περίοδο.
Η βασική αίθουσα που είναι η διπλάσια σε χωρητικότητα θα παραμείνει ως αμιγώς θεατρική (θα φιλοξενεί όπως και τώρα θεατρικές παραστάσεις θιάσων και άλλες εκδηλώσεις).
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές μιας και ακόμη όλα είναι στο στάδιο του σχεδιασμού. Είναι πολύ πιθανό ο επιχειρηματίας – ιδιοκτήτης του Πάνθεον να συνεργαστεί και με άλλον Πατρινό κινηματογραφιστή.
Πάντως αν όντως επιτευχθεί η επαναλειτουργία της δεύτερης αίθουσας, τότε οι Πατρινοί θα αποκτήσουν και πάλι μία ωραία κινηματογραφική αίθουσα ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Υπάρχει και το Ιντεάλ στην Αγ. Νικολάου το οποίο ωστόσο λειτουργεί περιστασιακά ως κινηματογράφος, η τελευταία φορά ήταν με το αφιέρωμα στα φιλμ μικρού μήκους του Φεστιβάλ της Δράμας που έκανε η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας τον Απρίλιο και τώρα με την εκδήλωση του Κορεάτικου κινηματογράφου.
TheBest