Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Πάτρα: "Αφραγκία" και διασκέδαση γίνεται;

"Αφραγκία" και διασκέδαση γίνεται;
Τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα, έχουν φυσικά αναστατώσει τον κλάδο της διασκέδασης και της εστίασης, όπως και πολλούς ακόμα που σκέφτονται να χαλάσουν έστω και 5 ευρώ για να βγουν έξω!
Γι' αυτούς που επιδιώκουν να βγαίνουν λιγότερο έξω για να διασκεδάσουν και αναζητούν νέους τρόπους και συνήθειες, προτείνουμε κάποιες δραστηριότητες που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς με λίγα ή καθόλου χρήματα...
Ειδικότερα δε, αυτή την εβδομάδα οι εξελίξεις έχουν περιορίσει αρκετούς στο σπίτι που επιλέγουν να βγουν σε επιλεγμένα μέρη ή να πιουν το ποτό τους έξω, λιγότερες φορές από ότι συνήθιζαν μέχρι σήμερα!

Τα δωρεάν της εβδομάδας...

Προβολές νεανικού κινηματογράφου!
Με την ενότητα παιδικού και νεανικού  κινηματογράφου, η οποία θα διεξαχθεί το τετραήμερο 29 Ιουνίου με 2 Ιουλίου, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2015.
Οι προβολές των ταινιών θα γίνονται στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, καθημερινά στις 9.15 το βράδυ και η είσοδος σε αυτές όπως και η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.
Ο Αύγουστος Κορτώ στο Mare Mare!
Ο αγαπημένος συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, έρχεται και πάλι στην Πάτρα, την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015, ώρα 8μμ προσκεκλημένος τηςομάδας πολιτισμού area 51 και του Θεάτρου Λιθογραφείον, με αφορμή το νέο του βιβλίο «Έρως ανίκατε μάσαν», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.
Πρόκειται για την τρίτη φορά που ο Αύγουστος Κορτώ επισκέπτεται την Πάτρα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την παρουσίαση των βιβλίων του «Η βιογραφία μιας σκύλας» και το «Το Βιβλίο της Κατερίνας» μια και στην πόλη μας υπάρχουν πολλοί φανατικοί αναγνώστες, αλλά και αγαπημένοι φίλοι του.
Η εκδήλωση, λόγω της εποχής θα γίνει στον πολυχώρο MARE MARE Ηρωών Πολυτεχνείου 95, Πάτρα
Η είσοδος είναι ελεύθερη και πραγματοποιείται με την υποστήριξη των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΤΑΚΗ και του βιβλιοπωλείου ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.
Νυχτερινή ποδηλατάδα!
Πάρτε τα ποδήλατα σας και πηγαίνετε στην πλατεία Γεωργίου το βράδυ της Τετάρτης στις 20:30 για μια βόλτα στην πόλη. Μαζί με την παρέα σας, μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσετε οδηγώντας στους δρόμους της Πάτρας!
Σημείωση: Πάντα η αναχώρηση γίνεται μισή ώρα μετά το ραντεβού με απόκλιση 5 λεπτών
1ο γυμνάσιο Παραλίας - Παράσταση Θεσμοφοριάζουσες!
Το 1ο γυμνάσιο Παραλία παρουσιάζει την παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες»!
Στην αίθουσα «Δ. Τσίγκα» στην παραλία Ροϊτίκων την Τετάρτη 1 Ιουλίου ώρα 9 μ.μ. η πολιτιστική ομάδα του γυμνασίου παρουσιάζει τις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη!
Ο Μαρξ στο Σόχο!
Ο Μαρξ στο Σόχο του Χάουαρντ Ζιν στο Κοινωνικό Κέντρο Πάτρας από την αυτοδιαχειριζόμενη θεατρική ομάδα "Φάντης Μπαστούνι". 
Τετάρτη 1 Ιουλίου και Πέμπτη 2 Ιουλίου 
Ώρα 9.30 μ.μ.
Η παράσταση θα γίνει στον ανοιχτό χώρο του πάρκινγκ απέναντι από το Κοινωνικό Κέντρο Πάτρας.

"Αφραγκία" και διασκέδαση γίνεται;

Στα πάρκα...

Θα μπορούσε κανείς να προτείνει ένα πικ-νικ στο πάρκο της γειτονιάς, αλλά δεν είναι απαραίτητο να είναι συνδυασμένες όλες οι απολαύσεις και όλες οι μορφές ψυχαγωγίας με το φαγητό.
Τα ξεχασμένα ακουστικά από την ακριβοπληρωμένη φορητή συσκευή που παίζει τα αγαπημένα μας τραγούδια ανασύρονται από το στοιχειωμένο συρτάρι. Τo ίδιο και τα αθλητικά παπουτσάκια!
Άνετα ρούχα, ένα μπουκαλάκι νερό και ένα τηλεφώνημα στη γειτόνισσα/γείτονα για παρέα, αρκούν για να ξεκινήσουμε τη zumba στο κοντινό παρκάκι.

"Αφραγκία" και διασκέδαση γίνεται;

Επιτραπέζια...

Βεράντα ή κήπος, καφές ή σοκολάτα και το ταμπλό έτοιμο, στρωμένο για παιχνίδι!
Αυτή την ώρα οι συζητήσεις για χαράτσια, δημοψηφίσματα, νομίσματα εντείνοται και όλοι θέλουν να χαλαρώσουν. Αρκεί που τέτοιες έννοιες, κατακλύζουν την καθημερινότητά μας.
Οι λίγες ώρες του ελεύθερου χρόνου ας είναι πιο δημιουργικές και ευχάριστες. Εναλλακτικά, αν κάποιος φίλος έχει καραόκε, επωφεληθείτε της φιλοξενίας του.
Προσοχή στις ώρες κοινής ησυχίας! Καραδοκεί ο νυσταγμένος γείτονας!
Αν πάλι τα σπίτια είναι άνω κάτω και δεν περισσεύει χρόνος και διάθεση για συγύρισμα, υπάρχουν ωραιότατες καφετέριες όπου έναντι μικρού αντιτίμου μπορείτε να παίζετε με τις ώρες τα αγαπημένα σας παιχνίδια ή έστω να βγείτε για «τσάι και συμπάθεια», «καφέ και κους κους»!

"Αφραγκία" και διασκέδαση γίνεται;

Κυριακάτικο τραπέζι, ρεφενέ!

Ποια ήταν η τελευταία φορά που τα κορίτσια της παρέας κλείστηκαν σε μια κουζίνα και βάλθηκαν να εντυπωσιάσουν τους αγαπημένους τους με τις μαγειρικές τους; Πάει πολύς καιρός;
Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα!
Αυτό το Κυριακάτικο τραπέζι στο σπίτι μπορεί να έχει όχι απλά τη χροιά του «ρεφενέ», όπως την έζησαν οι γονείς και οι παππούδες μας, αλλά και τη χαρά της δημιουργίας από κοινού με αγαπημένες φίλες.
Είναι βέβαιο πως η διασκέδαση και το γέλιο πλάι στο αλεύρι, τις ζάχαρες, τα μανιτάρια και τις σάλτσες στην κουζίνα θα είναι μεγαλύτερη από την παραγγελία οκτώ «διπλόπιτων με απ’ όλα» στο σουβλατζή της γειτονιάς!

"Αφραγκία" και διασκέδαση γίνεται;
patrasevents