Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Η Κάτω Αχαϊα τίμησε χθες τον Πολιούχο της

Η Κάτω Αχαϊα τίμησε χθες τον Πολιούχο της Δείτε ΦΩΤΟ

Δείτε ΦΩΤΟ

Λαμπρή η χθεσινή ημέρα για την Κάτω Αχαΐα και τους πολίτες της, που γιόρτασαν με την δέουσα μεγαλοπρέπεια τον πολιούχο τους, Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας στο κέντρο της πόλης, παρουσία χιλιάδων πιστών και των τοπικών αρχών.
Μετά το πέρας του πανηγυρικού μεθεόρτιου εσπερινού, τον οποίο τέλεσε ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης κ. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, μετά του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πρωτοπ. Αποστόλου Δημητρόπουλουτων λοιπών εφημέριων και ιερέων της ευρύτερης περιοχής Αχαΐας και Ηλείας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου ανά την πόλιν, πλαισιωμένη από τιμητικά αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και από νέες και νέους της Ενορίας, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Καλαβρύτων παιάνιζε τα αρμόζοντα.
Το κέντρο της Πόλης, απ' όπου πέρασε η καθιερωμένη Ιερά Πομπή είχε από νωρίς γεμίσει κόσμο, περιμένοντας την Ιερά Θαυματουργή Εικόνα για να πάρουν την ευλογία Της.
Μετά την λιτανεία ακολούθησαν εορταστικές εκδηλώσεις των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας κατά την οποία οι Νεανικές Ομάδες αυτών και ο σύλλογος « Ο ΟΙΒΩΤΑΣ», παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Δυτικής ΕλλάδοςΑπόστολος Κατσιφάρας, η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίουΑναστασία Τογιοπούλου, οι αντιπεριφερειάρχες Γρηγόριος Αλεξόπουλοςκαι Γεώργιος Αγγελόπουλος, οι δήμαρχοι, Καλαβρύτων - ΓεώργιοςΛαζουράς, Ερυμάνθου - Αθανάσιος Καρπής και Ήλιδος – ΧρήστοςΧριστοδουλόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι: ΤρύφωναςΦωτόπουλος, Διονύσιος Μαυρόγιαννης , Κωνσταντίνος Πετρόπουλος,Δημήτριος Δριβήλας, ο αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Δημήτρης Χουλιάραςκαι οι βοηθοί δημάρχου Νικόλαος Μαγκαφάς, Χρυσάνθη Παπαδάτου καιΣτέλλα Πανουτσακοπούλου, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας ΙωάννηςΣειντής, ο διοικητής της 116 Π.Μ. Πέτρος Χατζήρης, ο διοικητής της ναυτικής διοίκησης Ιονίου Δημήτριος ΜαντέληςΑγγελική Χριστοδουλοπούλου (Υπολγός), Αικατερίνη Παπαιωάννου (Αλχιας) καιΑνδρέας Παναγιωτόπουλος (Λχιας) εκπρόσωποι του διοικητή του ΚΕΤΧ, ο αερολιμενάρχης του πολιτικού αεροδρομίου Αράξου Γεώργιος Γκουβίτσας,ο διοικητής του Ναυτικού Οχυρού Αράξου Νικόλαος Κολλιόπουλος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής ΒΙ.ΠΕ. Πατρών Ανδρέας Στεμπίλης, ο διοικητής του Α.Τ. Κάτω Αχαΐας Ηλίας Σταθόπουλος, οι πρώην δήμαρχοι Δύμης & Δυτικής Αχαΐας κ.κ. Παναγιώτης Καράμπελας και ΑνδρέαςΠαναγιωτόπουλος, ο πολιτευτής του νομού Βαγγέλης Τσιμπλοστεφανάκης, ο εκδότης του «Εκκλησιολόγου» ΑλέκοςΚολλιόπουλος, ο θεολόγος – καθηγητής βυζαντινής μουσικής ΣπύροςΣκιαδαρέσης και πλήθος κόσμου.
Τελετάρχης των τιμητικών αγημάτων ήταν ο Ανχης (ΠΖ) ΓεώργιοςΚουρλιούρος ενώ των θρησκευτικών και εορταστικών εκδηλώσεων ήταν ο βοηθός δημάρχου σε θέματα παιδείας και εκκλησιαστικά ζητήματαΞενοφώντας Μπαχράς.
TheBest