Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Πάτρα: 14χρονος άρπαξε αυτοκίνητο και έκοβε βόλτες στην πόλη

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 14χρονος, σε βάρος του οποίου και ενός ακόμη 23χρονου συνεργού του, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, ο 14χρονος από κοινού με τον 23χρονο αφαίρεσαν στις 15/6/2015 στη Πάτρα, το αυτοκίνητο ενός 42χρονου και τράπηκαν σε φυγή, ενώ παράλληλα απέσπασαν από το εσωτερικό του διάφορα εργαλεία αξίας 700 ευρώ.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, εντόπισαν χθες το βράδυ στη Πάτρα τον 14χρονο να κινείται με το προαναφερόμενο αυτοκίνητο, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει από τις 7-5-2015 μέχρι και τις 31-5-2015, ακόμη οκτώ κλοπές σε οικίες στην Πάτρα, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα, τηλεοράσεις, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλες συσκευές αξίας 3.000 ευρώ περίπου και το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ.

Σημειώνεται ως προς τον τρόπο δράσης ότι εισέρχονταν σε ισόγειες οικίες, κυρίως από ανασφάλιστα παράθυρα, ενώ μερικές φορές παραβίαζαν τις θύρες ή τα παράθυρα με αιχμηρά αντικείμενα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 14χρονου προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις κλοπών και ληστεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

xespao

Πάρτε 10€ δώρο για αγορές σε παπούτσια,ρούχα και τσάντες με μια σύντομη και δωρεάν εγγραφή εδώ.Ισχύει για όλους χωρίς κληρώσεις