Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Ο Ψαραντώνης στην Πάτρα - Την Τετάρτη 24 Ιουνίου

Ο Ψαραντώνης στην Πάτρα - Την Τετάρτη 24 Ιουνίου Προπωλούνται εισιτήρια

Προπωλούνται εισιτήρια

Ο Ψαραντωνης στην Πάτρα την Τετάρτη 24 Ιουνίου, στην Πλάζ του Ε.Ο.Τ. στο KaKaO all Day.
Προσέλευση 21.30 - Εναρξη 22.00
Προπώληση (10€) σε Musical, Discover, Ηχότοπος art cafe
Πληροφορίες - Κρατήσεις στο 6932.319.222

Μαζί του οι 
Νίκη Ξυλούρη: τραγούδι , κρουστά 
Γιάννης Παξιμαδάκης : Λαούτο

Νέος μαζί και πανάρχαιος, ο Ψαραντώνης με την δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό κατορθώνει να δημιουργεί την ατμόσφαιρα του δέους, της ταραχής και του ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ.
Βαθύς γνώστης και πραγματικός λάτρης της παράδοσης μα και από τη φύση του απείθαρχος και ανήσυχος, απρόοπτος και αποκαλυπτικός, ο Ψαραντώνης
θεωρείται σήμερα ως ο τολμηρός αλλά συγχρόνως και ο στοχαστικός ανανεωτής της παράδοσης – ένα ζωντανό απόσταγμα αρχέγονων μαζί και σύγχρονων μουσικών ιστορήσεων.

Στην Ελλάδα, ανάμεσα στους πρώτους που τον ανακαλύπτουν, είναι ο Μάνος Χατζιδάκις ο οποίος θεσπίζοντας ένα ειδικό βραβείο για «μια ισχυρή και
ιδιότυπη μουσική προσωπικότητα που παίζει λύρα και ονομάζεται Ψαραντώνης», τον βραβεύει ως τον «Πρώτο Λυράρη της Ελλάδας» στον Μουσικό Αύγουστο που διοργανώνει το 1979 .

Απο το 1980 έως σήμερα έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε μεγάλα φεστιβάλ σε Ευρώπη Αυστραλία και Αμερική .
- Ο Κρητικός μουσικός το 2007 ήταν ο πρώτος Έλληνας που έπαιξε στο περίφημο φεστιβάλ All Tomorrow’s Parties, στο Μάινχεντ (Αγγλία).
- Το 2009 προσκαλείται για δεύτερη φορά στο All Tomorrow’s Parties, στην Αυστραλία υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Nick Cave.
- Το 2014 Oι Nick Cave και Warren Ellis συνεργαζονται με τον Ψαραντωνη στο soundtrack της πολυβραβευμένης ταινίας Loin Des Hommes( Μακριά Από τους Ανθρώπους).
Απο 2009 έως σήμερα συνεργάζεται δισκογραφικά και σε μουσικές παραστάσεις στην Ευρώπη με τον vinicio capossela.

Τον Ψαραντώνη επέλεξαν για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα τον Απρίλιο του 2015 οι Λετονοί δημιουργοί του πολιτιστικού προγράμματος Mindpower/Domasspēks, που εντάσσεται στις πολιτιστικές δραστηριότητες
της Λετονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1η Ιανουαρίου - 30 Ιουνίου 2015,.και αποσκοπεί στο να γεφυρώσει πολιτιστικά τα ευρωπαϊκά κράτη με την προεδρεύουσα χώρα.

Η λύρα του Ψαραντώνη εκτίθεται σήμερα στο Musical Instrument Museum στο Φοίνιξ της Αριζόνα (ΗΠΑ) όπου και προβάλλεται βίντεο με τον ίδιο να παίζει Λύρα.

Μαζί του η Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι ερμηνεύει με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο, και στο λαούτο ο νέος συνθέτης και δεξιοτέχνης Γιάννης Παξιμαδάκης

Η μουσική παράσταση περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια απο ολόκληρη την δισκογραφία του Ψαραντωνη , καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα απο τον δίσκο που ετοιμάζει με την Νίκη Ξυλουρη με τον τίτλο '' Ο Ερωτοκριτος'' και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2015.
TheBest