Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Οι γυναίκες της Πάτρας την έχουν ξεχωρίσει...

Οι γυναίκες της Πάτρας την έχουν ξεχωρίσει... ...& όχι τυχαία!

...& όχι τυχαία!

Δυναμική, ιδιαίτερα υπερήφανη και αξιοπρεπής, εργασιομανής και πεισματάρα, έμοιαζε σχεδόν "τρελή" όταν άφηνε την καρίερα της δίπλα σε καταξιωμένους κομμωτές στην Αθήνα για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα εδώ, σε μια πόλη ξένη για κείνη... Κι όμως, η επιλογή της τη δικαίωσε!
Με πολλή δουλεία, με πολλές αγωνίες και με αστείρευτη διάθεση για εξέλιξη, η Φωτεινή Τσαβαλά κατάφερε μέσα σε σύντομο διάστημα να ξεχωρίσει για τη δουλεία της και ολόκληρη η Πάτρα να μιλάει για το ταλέντο της. Όσοι τη γνωρίζουν πιο προσωπικά, παραδέχονται ότισυνδυάζει μοναδικά την πειθαρχία ενός σωστού επαγγελματία με την αυθεντικότητα ενός μικρού παιδιού. Η επιτυχία όχι μόνο δεν άλλαξε τον χαρακτήρα της, αλλά την έκανε ακόμα πιο πεισματάρα στη δουλεία της, ακόμα πιο εργατική, ακόμα πιο υπεύθυνη και ιδιαίτερα συνεσταλμένη. Έχετε δει πολλούς να "κοκκινίζουν" στις μέρες μας;!
Πριν από ένα χρόνο έκανες ένα νέο ξεκίνημα στο κομμωτήριο της Ρ. Φεραίου. Αν και δεν κατάγεσαι από την Πάτρα, ο κόσμος σε υποστήριξε πολύ με αποτέλεσμα σύντομα η δουλειά σου και το όνομά σου να ακούγονται παντού. Πού νομίζεις ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία;
Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος της Πάτρας με υποστήριξε από την πρώτη στιγμή, στην αρχή πιο διστακτικά και όσο περνούσε ο καιρός όλο και πιο έντονα, όλο και πιο σταθερά και νιώθω ευγνωμοσύνη γι αυτό. Ήταν μια χρονιά γεμάτη από επαγγελματικές προκλήσεις και νέους στόχους για μένα, που με πολλή δουλειά νιώθω ότι τους έφτανα έναν έναν. Έτσι λειτουργώ στη ζωή μου. Μου αρέσουν τα σταθερά βήματα και όχι οι εντυπωσιακές κινήσεις που καταλήγουν σε “φούσκες”. Ίσως για εσάς η καλή πορεία του κομμωτηρίου να σημαίνει ότι έχω πετύχει, για μένα όμως που είμαι τελειομανής με τη δουλειά μου και απαιτητική με τον εαυτό μου, η επιτυχία είναι κάτι που νιώθω ότι το δουλευώ και το προσπαθώ κάθε μέρα χωρίς να επαναπαύομαι.

Πώς είναι η καθημερινότητά σου; Τί περιλαμβάνει το πρόγραμμα μιας γυναίκας που είναι επαγγελματίας, μητέρα και μια νέα κοπέλα συγχρόνως;
Η καθημεριμότητά μου αρχίζει και τελειώνει με την εξάχρονη κόρη μου φυσικά. Εκείνη είναι η αιτία, το κίνητρό μου, ο λόγος που γίνονται όλα! Τις περισσότερες ώρες της ημέρας βρίσκομαι στο κομμωτήριο και όποιος ελεύθερος χρόνος υπάρχει είναι αφιερωμένος στο παιδί. Αυτό σημαίνει από εξωσχολικές δραστηριότητες και παιδότοπους, μέχρι ατέλειωτες συζητήσεις μαζί της και χαλαρές στιγμές αγκαλιά στον καναπέ που είναι και η αγαπημένη “ασχολία” της Ειρήνης... Όταν το παιδί είναι “τακτοποιημένο” και δεν με χρειάζεται βρίσκω την ευκαιρία να δω φίλους ή να ασχοληθώ λίγο με τον εαυτό μου και με το σπίτι μου που το αγαπώ πολύ.

Ποιά στοιχεία του χαρακτήρα σου πιστεύεις ότι είναι τα δυνατά σου σημεία και ποιά ότι σε "κρατάνε" πίσω;
Αν και προτιμώ να ακούω τους άλλους να μου λένε τη γνώμη τους ώστε να βελτιώνομαι και όχι να μιλάω εγώ για μένα, αν πρέπει να απαντήσω, στα δυνατά μου στοιχεία βάζω σίγουρα την εργατικότητα, το πείσμα και το δυναμισμό με τον οποίο αντιμετωπίζω τη ζωή γενικά, ενώ στοιχείο που δεν με κραταέι πίσω αλλά συχνά δημιουργεί δυσκολίες, είναι η ευθύτητά μου, η οποία συχνά παρεξηγείται και μεταφράζεται από κάποιους σε ψυχρότητα και "ωμή" αντιμετώπιση. Νιώθω καλά όμως ακόμα και με αυτό, πρώτον γιατί είναι αυθεντικό και δεύτερον γιατί οι δικοί μου άνθρωποι όχι μόνο δεν το παρεξηγούν αλλά το εκτιμούν κιόλας.

Με τις γυναίκες αλήθεια -που αποτελούν και το βασικό σου κοινό-  πώς είναι η σχέση σου;
Τις γυναίκες τις αγαπώ. Μην ξεχνάμε ότι εκείνες με έφτασαν σε όποιο σημείο βρίσκομαι σήμερα επαγγελματικά, σε εκείνες οφείλω τα πάντα. Με εμπιστεύονται, μου ανοίγονται και εγώ θέλω να κάνω πάντα για εκείνες το καλύτερο, τόσο για την εμφάνιση όσο και για την ψυχολογία τους. Θέλω να τις βλέπω καλά, να είναι χαρούμενες, ανεβασμένες και με αυτοπεποίθηση.
Όταν τις βλέπω πεσμένες ψυχολογικά, θέλω να τις σκουντήσω, να τις αφυπνίσω, να τις παρακινήσω να συνεχίσουν, να μην τα παρατάνε ποτέ.Πιστεύω πολύ στις γυναίκες και θέλω να τους παρέχω το καλύτερο δυνατό.

Δεν μπορώ να μη ρωτήσω τί επιτάσσει η μόδα των μαλλιών για το Καλοκαίρι...
Τα 70s που φέτος επικρατούν παντού, κυριαρχούν και στις τάσεις των μαλλιών.
Χαλαρές, φυσικές μπούκλες, ανάλαφρα κύμματα, χωρίστρα στο πλάι ή αυστηρά στη μέση, ανάλαφρα πιασίματα, γαλλικές πλεξίδες είτε χαλαρές είτε παχιές, βαριές μακριές αφέλεις και κοντές ασύμμετρες φράντζες, είναι ό,τι θα δούμε φέτος.

Σε ό,τι αφορά τα χρώματα, το ξανθό επιστρέφει με ombre painting αυτή τη φορά στις αποχρώσεις της καραμέλας, της βανίλιας και της άμμουπου είναι και η αγαπημένη μου.
Το καστανό παραμένει σταθερή αξία, ενώ οι γλυκές αποχρώσεις του χάλκινου και οι φυσικές του κόκκινου και του πυρόξανθου σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά για όσες τολμήσουν.
Στα κουρέματα, προτείνω πάντα να ακολουθεί η κάθε μία αυτό που ταιριάζει στο δικό της πρόσωπο και κολακεύει τα χαρακτηριστικά τηςκαι όχι απαραίτητα αυτό που είναι στη μόδα.
Σαν τάση στις κουπ, αυτό που επικρατεί είναι τα μακριά μαλλιά, που ούτως ή άλλως αγαπούν οι γυναίκες που θέλουν να νιώθουν θηλυκές, αλλά και το κοντό καρέ που αναδεικνύει εκείνες που διαθέτουν γλυκά χαρακτηριστικά προσδίδοντάς τους δυναμισμό και στιλ.

Τί προτείνεις σε μία γυναίκα που δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τα μαλλιά της θέλει όμως να τα διατηρεί περιποιημένα και τί σε μία που τους έχει αδυναμία και θέλει να ακολουθεί τάσεις, νέα προιόντα, τεχνικές κ.λπ.;
Και βέβαια υπάρχει και αυτή η κατηγορία γυναικών που δεν έχει τον χρόνο ή τη διάθεση να ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα μαλλιά της, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να μένει ατημέλητη. Ατημέλητη καμία γυναίκα, ποτέ! Σε κάθε περίπτωση, ένα καλό κούρεμα βοηθάει πολύ τόσο στην υγεία των μαλλιών όσο και στο καθημερινό φορμάρισμά τους.
Ένα καλό επαγγελματικό σαμπουάν και μια μάσκα για αρχή και ένα serum με ένα θρεπτικό λάδι σε δεύτερη φάση, δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα να έχει περιποιημένα και υγιή μαλλιά, ακόμα κι αν δεν επισκέπτεται τακτικά το κομμωτήριο.

Όσο για τις πιο επιμελείς, οι νέες επαγγελματικές θεραπείες που εφαρμόζουμε στο κομμωτήριο βοηθάνε πάρα πολύ στην επανόρθωση, τη λείανση, τη βαθειά θρέψη και την επαναφορά ελαστικότητας της τρίχας και είναι το πρώτο που πρέπει να επιλέξουν.

Τί ονειρεύεσαι για το μέλλον;
Μόνο να είναι καλά το παιδί μου. Αυτό θέλω και γι αυτό αγωνιώ. Γιατί ακόμα και επαγγελματικά, ό,τι κι αν κάνω, βασικό κίνητρο και αιτία είναι η Ειρήνη μου. Για εκείνη γίνονται όλα, για εκείνη έγινε το κομμωτήριο στη Ρ. Φεραίου, για εκείνη προετοιμάζω και την επόμενη επαγγελματική μου κίνηση. Το παιδί μου είναι η αρχή και το τέλος στη ζωή μου και αν είναι εκείνο καλά, παίρνω δύναμη από αυτό και νιώθω πως μπορώ να κάνω τα πάντα.
TheBest