Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Πάτρα: Eπιτήρηση τραπεζών, super market, δημόσιων κτηρίων και εκλογικών κέντρων και στη Δυτική Ελλάδα


Εντολή για επιτήρηση τραπεζών, σουπερμάρκετ, δημόσιων κτηρίων και εκλογικών κέντρων έδωσε τη Δευτέρα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Τα μέτρα αφορούν και τη Δυτική Ελλάδα.

Παράλληλα, επεκτείνεται ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς σε μόνιμη βάση, ενώ εφαρμόζεται σχέδιο για μεγαλύτερη προστασία πολιτών και οργανισμών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσφέρει μάλιστα νέα τηλεφωνική γραμμή για «την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και της προστασίας από επιτήδειους».

Τα μέτρα αποφασίστηκαν σε τηλεδιάσκεψη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Δημήτρη Τσακνάκη, με όλους τους περιφερειακούς διευθυντές της Αστυνομίας, μεταξύ αυτών και της Δυτικής Ελλάδος, Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Επεκτείνεται η εφαρμογή του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς

Δράσεις για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικότερα επεκτείνεται ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς σε 36 νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, και στην Αχαϊα, ενώ η τηλεφωνική γραμμή 11188 της Ελληνικής Αστυνομίας τίθεται στη διάθεση των πολιτών.

Γίνεται γνωστό ότι ήδη δόθηκαν οδηγίες στους Αστυνομικούς της Γειτονιάς «να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίδα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με προτεραιότητα στη φροντίδα και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και των υπερηλίκων».

xespao
Πάρτε 10€ δώρο για αγορές σε παπούτσια,ρούχα και τσάντες με μια σύντομη και δωρεάν εγγραφή εδώ.Ισχύει για όλους χωρίς κληρώσεις