Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

20χρονος καταγγέλλει ομοφοβική επίθεση στην Πάτρα

ΣΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ


"Με χτύπησαν στο πρόσωπο και έκλεψαν το κινητό"
Την επίθεση που όπως υποστηρίζει δέχθηκε στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου στην Πάτρα, καταγγέλλει στους Blender - Κοινότητα lgbtq Νέων Πάτρας, 20χρονος ομοφυλόφιλος, ο οποίος ήταν μαζί με την «φίλη» του.

«Ονομάζομαι Αλέξανδρος, είμαι 20 χρονών και εδώ και δυο χρόνια σπουδάζω και κατοικώ στην Πάτρα. Την περασμένη Δευτέρα περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα και ενώ καθόμουν με μια φίλη μου στα γνωστά σκαλάκια της Γεροκωστοπούλου δέχτηκα ομοφοβική επίθεση από δύο αγνώστους και θεωρώ σωστό το να ακουστεί η ιστορία μου. 

Η φίλη μου και εγώ καθόμασταν ακριβώς κάτω από το περίπτερο της Γεροκωστοπούλου. Μιλάγαμε για αρκετή ώρα μεταξύ μας, όταν πρόσεξα δυο άνδρες που βρίσκονταν στο διπλανό διάζωμα να φέρονται με αρκετά προκλητικό τρόπο σπάζοντας μπουκάλια, φωνάζοντας και ανά περιόδους κάνοντας ησυχία για να ακούσουν τι λέγαμε.
Όταν ξεκίνησαν να κάνουν προσβλητικά σχόλια προς το μέρος μου, δεν έδωσα σημασία και η κατάσταση συνεχίστηκε.

Στην συνέχεια έμεινα για δύο λεπτά μόνος μου, όπου και με πλησίασε ο ένας απο τους δύο, χωρίς όμως να με πειράξει. Είκοσι λεπτά μετά που γύρισε η φίλη μου, χωρίς να το καταλάβω μας πλησίασαν απο πίσω, με χτύπησαν στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να μου σπάσουν τα γυαλιά, μου έκλεψαν το κινητό και μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα είχανε εξαφανιστεί. Δεν είδε κανείς τίποτα, δεν πρόσεξε κανείς τα πρόσωπά τους εκτός από εμάς τους δυο και φυσικά δεν μπορούσε κανείς να τους προλάβει αφού είχαν τραπεί σε άμεση φυγή.

Αυτό που με τρομάζει πιο πολύ στο περιστατικό δεν είναι το τι ακριβώς έγινε, όσο το πως έγινε. Είμαι ενήμερος και γνωρίζω όλα τα κρούσματα ομοφοβικών επιθέσεων που έχουν συμβεί στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι κατι τέτοιο μπορεί να γίνει με τόσο απροκάλυπτο τρόπο και σε τόσο κεντρικό μέρος της Πάτρας, που φυσικά είναι δικό μου λάθος.

Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι φοβάμαι να κυκλοφορήσω, ούτε και ότι θα κινδυνεύω συνεχώς να μιλάω για τα προσωπικά μου σε ανοιχτό χώρο επειδή κάποιος μπορεί να τύχει να  ακούσει. Αποφασίζω να αναφέρω το περιστατικό διότι η σιωπή μου σημαίνει απευθείας την ενίσχυση των πράξεών τους, σημαίνει ότι και εγώ θα ήμουν άλλο ένα μέρος των ομοφοβικών επιθέσεων που μένουν άγνωστες και πάνω απ’όλα σημαίνει ότι οι δικές τους πράξεις θα επισκίαζαν την δική μου ταυτότητα.

Δεν ανέχομαι την σιωπή αυτή και καταγγέλλω τη ρατσιστική συμπεριφορά τους με πραγματική λύπη για το μέλλον μου σε αυτή την πόλη ως μέλος της LGBT κοινότητας.

Σε μια κοινωνία όπου επικρατεί ενας γενικότερος φόβος του να βγεις και να φωνάξεις για ένα τέτοιο γεγονός, ο Αλέξανδρος με τον τρόπο του αποφάσισε να καταγγείλει δημόσια το περιστατικό" αναφέρουν οι Blender. "Όλοι μας γνωρίζουμε κάποιον ή έχουμε οι ίδιοι υπάρξει θύματα είτε ψυχολογικής είτε σωματικής βίας. Ήρθε η ώρα να σπάσουμε τη σιωπή μας! Να μιλήσουμε ελεύθερα και ανοιχτά! Και κάθε φορά που βρίσκεσαι μπροστά σε κάποιο περιστατικό ρατσισμού μη φοβηθείς να δράσεις. Δεν είσαι μόνος».
patarstimes