Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Πάτρα: Μπαίνοντας σε έναν θαλαμοειδή τάφο στο μυκηναϊκό νεκροταφείο (video)

Πάτρα: Μπαίνοντας σε έναν θαλαμοειδή τάφο στο μυκηναϊκό νεκροταφείο (video)
Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης
Μία υπέροχη ξενάγηση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες πουανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας και του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στο μυκηναϊκό νεκροταφείο της Βούντενης και στον αρχαιολογικό χώρο που υπάρχει εκεί.
Η δράση έγινε το Σάββατο με την ευκαιρία της Ημέρας Περιβάλλοντος και είχε να κάνει άμεσα με τον τίτλο του: «Παράλληλοι δρόμοι. Η Ιστορία Συνομιλεί  με τη Φύση».  
Η Δήμητρα Μυλωνάκη, κατέγραψε τις εντυπώσεις της στο teytaiothranio.blogspot: «Η επίσκεψη που κάναμε σήμερα ήταν πραγματικά μοναδική, αφού οι υπεύθυνοι μας ενημέρωσαν και για το χώρο, και για τις ανασκαφές, αλλά και για τη χλωρίδα και τα περιβαλλοντικά μονοπάτια της περιοχής.
Πραγματικά ήταν ένα πολύ ξεχωριστό πρωινό που μας άφησε απολύτως ικανοποιημένους και όλοι φύγαμε με την υπόσχεση ότι σύντομα θα γυρίσουμε είτε μόνοι είτε με τους μαθητές μας.
Το μυκηναϊκό νεκροταφείο αποτελείται από 78 λαξευτούς θαλαμοειδείς τάφους, έκτασης 16 στρεμμάτων. Ο πλούτος των ευρημάτων και η προσεγμένη αρχιτεκτονική των τάφων καθιστούν το μυκηναϊκό νεκροταφείο της Βούντενης εξαιρετικά σημαντικό.
Πληροφοριακά ο αρχαιολογικός χώρος έχει συνολική έκταση περίπου 180 στρεμμάτων. Η τοποθεσία είναι μοναδική και προσφέρει θέα προς τον Πατραϊκό και προς το Παναχαϊκό. Το μυκηναϊκό νεκροταφείο αποτελείται από 78 λαξευτούς θαλαμοειδείς τάφους, έκτασης 16 στρεμμάτων. Ο πλούτος των ευρημάτων και η προσεγμένη αρχιτεκτονική των τάφων καθιστούν το μυκηναϊκό νεκροταφείο της Βούντενης εξαιρετικά σημαντικό».
Δείτε ένα υπέροχο βίντεο από το "Τελευταίο θρανίο της Πάτρας"

Τάφος 75 DSCF7162

patrasevents