Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Η γραφική γειτονιά της Πάτρας που θυμίζει... Ναύπλιο! (pics)

Η γραφική γειτονιά της Πάτρας που θυμίζει... Ναύπλιο! (pics)
Πως η φύση μπορεί να αλλάξει ένα ολόκληρο σκηνικό...
Μια πόλη πολλές φορές για να χαρακτηριστεί μοναδική δεν είναι αναγκαίο να έχει μόνο τα μεγαλύτερα beach bars και τα πιο μοδάτα καφέ.
Η γραφική γειτονιά της Πάτρας που θυμίζει... Ναύπλιο! (pics)Είναι περιπτώσεις που ο επισκέπτης θέλει το κάτι διαφορετικό... Αυτό που υπό άλλες συνθήκες θα το συναντούσε μονό σε κάποιο γραφικό χωριό ή σε κάποιο απόμακρο νησί.
Εμείς εδώ στην Πάτρα έχουμε την τύχη να παρέχουμε στους επισκέπτες μας όλο αυτό το πακέτο.
Βγαίνοντας λοιπόν λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης, αναζητώντας νέες εμπειρίες, θα πέσουμε πάνω στην γραφική γειτονιά των Προσφυγικών.
Για την περιοχή στο patrasevents.gr έχουμε γράψει αρκετές φορές. Και για τακαλά αλλά και για τα άσχημα.
Αυτή την φορά όμως θα εστιάσουμε στις ομορφιές της φύσης που μπορούν από μόνες τους να αλλάξουν ένα ολόκληρο σκηνικό...

Η γραφική γειτονιά της Πάτρας που θυμίζει... Ναύπλιο! (pics)Η γραφική γειτονιά της Πάτρας που θυμίζει... Ναύπλιο! (pics)
Μπαίνοντας στα Προσφυγικά νομίζεις ότι ξαφνικά ο χρόνος έχει γυρίσει πίσω και ότι βρίσκεσαι σε κάποια από εκείνες τις ασπρόμαυρες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.
Μέσα σε αυτό το κλίμα έρχονται να προστεθούνκαι οι πανέμορφες μπουκαμβίλιες που αυτή την εποχή δίνουν ένα διαφορετικό ύφος στην περιοχή και σε πολλούς όπως λένε θυμίζουν... Ναύπλιο!

Η γραφική γειτονιά της Πάτρας που θυμίζει... Ναύπλιο! (pics)Η γραφική γειτονιά της Πάτρας που θυμίζει... Ναύπλιο! (pics)
Περπατώντας στα σοκάκια θα παρατηρήσει κανείς το όμορφο φυτό να διακλαδώνονται και να φτάνει σε ύψος 12 μέτρων στα σπίτια.
Μιλώντας με τους κατοίκους μάθαμε πως έχει δημιουργηθεί ένας αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ τους για το ποιος θα φτιάξει το πιο όμορφο μπαλκόνι της γειτονιάς.
Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Από όπου και να στρίψεις θα συναντήσεις οικίες που θυμίζουν αν μη τι άλλο την πρωτεύουσα της Αργολίδας με μια πιο... παραδοσιακή πινελιά.
Για του λόγου το αληθές δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν...

Η γραφική γειτονιά της Πάτρας που θυμίζει... Ναύπλιο! (pics)Η γραφική γειτονιά της Πάτρας που θυμίζει... Ναύπλιο! (pics)Η γραφική γειτονιά της Πάτρας που θυμίζει... Ναύπλιο! (pics)Η γραφική γειτονιά της Πάτρας που θυμίζει... Ναύπλιο! (pics)Η γραφική γειτονιά της Πάτρας που θυμίζει... Ναύπλιο! (pics)Η γραφική γειτονιά της Πάτρας που θυμίζει... Ναύπλιο! (pics)

Στο... Ναύπλιο

Η γραφική γειτονιά της Πάτρας που θυμίζει... Ναύπλιο! (pics)
patrasevents