Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Πλοκάμια της συμμορίας των νονών της νύχτας σε Πάτρα, Βόλο, Κιάτο και Ξυλόκαστρο- Ο Πατρινός πυγμάχος με το ...παρελθόν

Πλοκάμια της  συμμορίας των νονών της νύχτας  σε Πάτρα, Βόλο, Κιάτο και Ξυλόκαστρο- Ο Πατρινός πυγμάχος με το ...παρελθόν Για συμμετοχή στην νέα συμμορία συνελήφθη και ένας ανθυπαστυνόμος από το Βόλο

Για συμμετοχή στην νέα συμμορία συνελήφθη και ένας ανθυπαστυνόμος από το Βόλο

Ενας 42χρονος κακοποιός, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί ως εισπράκτορας συμμορίας με επικεφαλής διαβόητο αρχινονό φέρεται ως αρχηγός πολυμελούς συμμορίας εκβιαστών που εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής όπως αναφέρουν Τα Νέα
Στην μεγάλη επιχείρηση «σκούπα» στις συμμορίες της νύχτας που ξεκίνησε από χθές το πρωί εξαρθρώθηκαν δυο συμμορίες εκβιαστών που πουλούσαν «προστασία» σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και λυμαίνονταν περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας, όπως τον Βόλο, την Πάτρα, το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο.

Κατά τη διάρκεια των εφόδων συνελήφθησαν σε περιοχές της Αττικής και του Βόλου 18 άτομα ενώ στις δικογραφίες που έχουν σχηματισθεί περιλαμβάνονται άλλα τρία άτομα.

Επίσημες ανακοινώσεις για την αστυνομική επιχείρηση στις συμμορίες του υποκόσμου αναμένεται να γίνουν σήμερα Πέμπτη. Η σημαντικότερη υπόθεση αφορά την εξάρθρωση της νέας συμμορίας που είχε συστήσει ο 42χρονος ποινικός. 
Ως πρωτοπαλίκαρο του αρχινονού βαρυποινίτη ήταν από τα πρώτα ονόματα στην ογκωδέστατη δικογραφία που είχε σχηματισθεί τον Απρίλιο του 2011 και περιελάμβανε 217 κατηγορούμενους. 


Τότε είχε δοθεί μεγάλο πλήγμα στον υπόκοσμο καθώς εξαρθρώθηκαν τέσσερις μαφιόζικες συμμορίες με τα πιο «ισχυρά πρόσωπα» της νύχτας. Ανάμεσα στα άλλα το όνομα του είχε εμπλακεί με «διευκολύνσεις» σε εκκρεμότητες που αφορούσαν γνωστή τραγουδίστρια. 

Ο 42χρονος εδώ και περίπου ένα χρόνο, σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκε πάλι δυναμικά στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος και αναβαθμίσθηκε ως αρχηγός συμμορίας μπράβων–εκβιαστών .
Στη νέα συμμορία μετέχουν πρόσωπα που είχαν εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις εκβιασμών, μαζί με ορισμένους «νεοσύλλεκτους». Ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη νέα συμμορία είναι και ένας πυγμάχος από την Πάτρα το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί σε πόλεμο νονών της περιοχής. 

Επιπλέον περιλαμβάνεται και πρόσωπο το οποίο είχε εξετασθεί στο πλαίσιο της έρευνας της ΕΛΑΣ , για την βομβιστική επίθεση στο σπίτι δικαστικής λειτουργού για λογαριασμό του βαρυποινίτη χωρίς όμως να αποδειχθεί ότι είχε οποιαδήποτε σχέση. Για συμμετοχή στην νέα συμμορία συνελήφθη και ένας ανθυπαστυνόμος από το Βόλο.

Η συμμορία σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι έλεγχε τουλάχιστον 30 καταστήματα σε Αττική και Βόλο εισπράττοντας εκβιαστικά ποσά που ανέρχονταν από 50 ευρώ της εβδομάδα και έφθαναν τα 200 ευρώ.

Στο «παράρτημα » της συμμορίας που δρούσε στο Βόλο ελέγχεται και η συμμετοχή τους σε οργανωμένα επεισόδια σε αγώνες.

Μικρότερης εμβέλειας είναι η δεύτερη συμμορία που εξαρθρωθηκε η οποία είχε κύριο αντικείμενο στους εκβιασμούς ιδιοκτητών νυχτερινων κέντρων στην Αττική και στην Κόρινθο.
TheBest