Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΠΑΤΡΑ: Μια γνώριμη της πόλης, υποψήφια για 2 βραβεία

Η Αθηνά Χατζή, που κατάγεται από το Θέρμο Αιτωλίας και δίδαξε επί τετραετία στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, πρόσφατα παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το βιβλίο της στο Θέατρο «Λιθογραφείον».

Το βιβλίο της Αθηνάς Χατζή «Η Θάλασσα Έφυγε» (Εκδόσεις Μεταίχμιο) είναι υποψήφιο σε δύο κατηγορίες στα βραβεία βιβλίου Public 2015: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΥΘΙΟΣΤΟΡΗΜΑ και ΠΙΟ ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ.

Η Αθηνά Χατζή γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Θέρμο Αιτωλίας. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Berkeley των ΗΠΑ. Το διδακτικό, ερευνητικό και εν γένει επιστημονικό της έργο αφορά τα αντικείμενα της Αρχαιολογίας, της Ανθρωπολογίας και της Ιστορίας της Τέχνης.

 Πριν το Η Θάλασσα έφυγε, έγραψε την Ελεγεία της Σαπουνόφουσκας (2005) και τη Σαγράδα Φαμίλια (2009). Ζει κυρίως στην Αθήνα, εργάζεται δε σε αρκετά πιθανά και ορισμένα απίθανα μέρη του κόσμου.

Ψηφίζετε online στο σύνδεσμο: www.publicbookawards.gr Μην ξεχνάτε να επιβεβαιώνετε το email σας, για την καταχώρηση της ψήφου σας.Ας στηρίξουμε τη συγγραφέα στη σημαντική αυτή υποψηφιότητα!

Dete